Gündem Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: İş Bankası hissesi hazineye devrolacak

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: İş Bankası hissesi hazineye devrolacak

Paylaş
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: İş Bankası hissesi hazineye devrolacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kayseri Toplu Açılış Töreni'nde konuştu. Çarpıcı açıklamalarda bulunan Erdoğan, CHP'nin İş Bankası hissesinin hazineye devrolması için Meclis'te çalışma başlatacaklarını ve MHP'nin de destek verdiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Haberin Devamı

-Uluslararası alanda büyük bir mücadele yürütüyoruz. Ülkemizde tarihi bir dönüşüme imza atıyoruz. Bugün burada toplam yatırım bedeli 1 katrilyon 640 trilyon lirayı bulan 137 farklı bakanlık, belediye ve özel sektör projesinin toplu açılış törenini gerçekleştiriyoruz.

-Bay Kemal, artık senin olduğun dönem yok. Hala kendini SSK Müdürü sanıyor. Siz ölüleri rehin alıyordunuz. CHP'lilere sesleniyorum. Bu ülkenin evlatlarını hastanelerde süründürdü bu adam. Şu Kayseri'deki şehir hastanesini adeta suçluyor. Hastanede gittiğiniz zaman tedavi etmek gibi bir şey var mı? Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Akşam yalan, sabah yalan. Bu millet senin yalanlarını yutmuyor. Seçim yaklaşıyor. Halk sana gereken cevabı verecek. Bu ülke senden kurtulacak.

Haberin Devamı

"BUNLAR KOLTUK DERDİNDE"

-Önümüzdeki günlerde Kayseri daha fazla hizmet edeceğiz. Kayseri güvenin istikranın, güvenin, huzun, ticaretin anlamını çok iyi bilir. Dünyada dengeler yeniden kuruluyor. Bunlar ise ellerini tutuşturulan kağıtlarla bana ve partime saldırıyor. Dünya yanarken, bunlar koltuk derdinde...

-Türkiye yeniden inşa ediliyor. Bunlar ise tek parti dönemine methiye diziyor. Şu anda bir kısmı Kayseri'de yetişen askerlerimiz sınır dışında tarih yazıyor. Dünya İdlib'de bizi takdir ederken bunlar eleştiriyorlar.

"İDLİB'DE TÜM DÜNYA BİZİ TAKDİR ETTİ"

-Ana muhalefet partisi terör yandaşlarıyla el ele kol kola yürüyor. CHP'nin başındaki zat, Ankara'dan İstanbul'a terör yandaşlarıyla yürümedi. Bunların en büyük başarısı PKK'nın güdümündeki partiye meclise sokmak oldu. Şimdi aynı işi yerel seçimde yapmaya çalışıyor. Tüm Türkiye'ye sesleniyorum. Eğer teröre karışmış birileri belediye seçimlerinde kazanırsa, kayyumu devreye sokarız. Belediye bütçesini Kandil'e aktarmalarına izin vermeyiz.

"İŞ BANKASI HİSSESİ HAZİNEYE DEVROLACAK"

-Açtığım ve kazandığım davaları acaba Kılıçdaroğlu, kendi cebinden mi ödedin yoksa CHP'nin kasasından mı? Bunu soruyorum. İş Bankası'nda %28 bir hisesi var ya, bunu Gazi Atatürk alıp CHP kullansın diye yapmadı. Bu hissenin Türkiye Cumhuriyeti'ne devrini sağlayacağız. Meclise gideceğiz. Sağ olsun MHP'de destek verecek. Meclisten geçecek ve bu hisse hazineye devrolacak.

Haberin Devamı

-Önümüzdeki süreçte çözmemiz gereken terör sorunu var. Çok büyük darbeler vurduk bölücülere. Allah'a şükürler olsun ki, çok büyük darbeler vurduk. Topraklarımızda olan kısmını da tamamen temizleyeceğiz. Bir diğer sorun ise FETÖ. Bu alçaklarla mücadele etmeye devam edeceğiz. Tüm uyarılara rağmen hala bu örgütün içinde kalanlar ister babamız olsun, istersen kardeşimiz olsun, canlarını yakarız. Çünkü onlar bu ümmeti parçaladılar. Bunlara müsade edemeyiz. 15 Temmuz gibi eşi benzeri olmayan bir büyük ihanet, gereğini ise yapıyoruz, yapacağız.

-Kendini 15 Temmuz'u FETÖ'nün yapmadığı yalanına inanlar, ihanete ortak olmuştur. Hukuk çerçevesinde hainlerden hesap soracağız. Bu ihanet çetesinin tam göbeğinde olup da adalete hesap vermemiş olanlar elbet tespit edilecek. Bundan hiç kuşku duyulmasın. Bu ihanet çetesinin liderinin Kayseri'de de peşini bırakmayacağız. Dün Isparta'da 100 kilo altın bulundu bunlara ait. Tüm hainler ihanetlerinin hesabını verecekler. Şehitlerimizin hakkını son FETÖ'cüyü yakalamadan ödeyemeyiz. Hepsi birer birer hesap soracağız.

Haberin Devamı

-Gençlerimize 2053 ve 2071 vizyonunu bırakıyoruz ve onlara güveiyoruz.