Gündem Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan helikopter kazasıyla ilgili başsağlığı mesajı

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan helikopter kazasıyla ilgili başsağlığı mesajı

Paylaş
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan helikopter kazasıyla ilgili başsağlığı mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, WOW Kongre Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası Uyuşturucu Politikaları ve Halk Sağlığı Sempozyumu'nda konuştu

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Haberin Devamı

Bu sabah İstanbul Samandıra’da elim bir helikopter kazasında kaybettiğimiz askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerimize Rab'bimden şifalar diliyorum. Şehitlerimizin ailelerine Türk Silahlı Kuvvetleri'mize, milletimize başsağlığı dileklerimi ifade ediyorum. Rab'bim milletimizi ve özellikle askerlerimizi her türlü kazadan, afetten, beladan korusun niyazında bulunuyorum Bu vesileyle gecikmemden dolayı da hakkınızı helal ediniz.

İlk sempozyum ile bu sempozyum arasında geçen zamanda daha fazla yol kat etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bizim toplumumuzda alkol ve tütün tüketiminin bağımlılığını yan yana düşünmemiz bile mümkün değildir. Elbette tedavi hizmetleri önemlidir. Asıl mesele toplumumuzda kök salan bu sistemi ortadan kaldırabilmektir. Açık konuşuyorum, haramı, helali bilen bir toplumda alkol, uyuşturucu, hırsızlık, haksızlık diye bir şey olamaz. Bunlar oluyorsa bağımsızlıktan öte sıkıntılarımız vardır. Toplumu cehalet yıkar. Cehalet, okuma yazma bilmemek değildir. Kültürünü, değerlerini bilmemektir. Ülkemizde bir kesimin cehalet karanlığında giderek kaybolmasından üzüntü duyuyoruz.

Haberin Devamı

ELEKTRONİK BAĞIMLILIK ÇOK DAHA BÜYÜK TEHDİTLERİ OLUŞTURUYOR

Bağımlılıkla terör birbirine benzer. Bunlarla etkin mücadelenin yolu, sivrisineklerle uğraşmak, yanında bataklığı kurutmaktır. Artık sadece alkol veyahut tütün bağımlılığı değil, elektronik bağımlılık çok daha büyük tehditleri oluşturuyor.

Türkiye'nin son yıllarda terörle mücadelede kat ettiği mesafenin en önemli sonuçlarından biri de ister transit olsun ister tüketime yönelik olsun uyuşturucu ticaretinin tüm çeşitlerine büyük darbeler vurmasıdır.

"BİR DE ÇIKARMIŞLAR BİR TİLKİLİK"

Bir de çıkarmışlar bir tilkilik. Elektronik bir sigara... Maksat o dudak alışkanlığını oluşturmak. Çok geldiler bize. Size 500 milyon dolar, 1 milyar yatırım yapacağız falan. Bizim de farklı tekliflerimiz oluyor. Biz gençlerimizi zehirlenmesine izin veremeyiz.