Gündem Son dakika: Erdoğan'dan flaş İran'a yaptırım ve ortak devriye mesajarı

Son dakika: Erdoğan'dan flaş İran'a yaptırım ve ortak devriye mesajarı

Paylaş
Son dakika: Erdoğan'dan flaş İran'a yaptırım ve ortak devriye mesajarı

Grup toplantısı sonrasında gazetecilerin gündemle ilgili sorularına yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını yanlış bulduğunu belirterek, "Dünyanın dengesini bozacak bir adım" değerlendirmesinde bulundu. ABD askerlerinin YPG'lilerle ortak devriye atmasıyla ilgili soruya ise, "Kabul etmemiz mümkün değil. Üstelik bu durum sınırda ciddi olumsuzluklara neden olur" sözleriyle cevap verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Son dönemde yapılan dev projeleri tek tek sıralayan Erdoğan, "Bay Kemal kıskansan da patlasan da çalışıyoruz, çalışacağız. 29 Ekim Cumhuriyet kutlamasına İstanbul Havalimanı hediyemiz oldu. Sen o duyguyu yaşamaktan mahrum oldun" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısı sonrası gazetecilerin gündemle ilgili şu sorularına yanıt verdi:

İran yaptırımları konusunda ABD’den açıklama var: 'Türkiye muaf'. Bu konuda yorumunuzu alabilir miyiz?

Her şey A’dan Z’ye net değil ama biz bu yaptırımları doğru bulmuyoruz. Bu yaptırımlar dünyanın dengesini bozmaya yönelik adımlardır. Bunlar uluslararası hukuka da uluslararası diplomasiye de…. Artık dünya barışa dayalı bir süreci yaşamak istiyor. Emperyal dünyada yaşamak istemiyoruz. Emperyalist baskılarla bir dünyada yaşamak istemiyoruz. İnsanların huzurlu, barış işçinde güven içinde yaşadıkları dünya istiyoruz. Benim imkanım gücüm var dolayısıyla ben her şeyi yaparım olmamalı. Şu anda atılan adımlarda AB ve diğer Avrupa ülkeleri, bunların tamamına yakını bu işe olumlu bakmıyor. Hepsi farklı yerde. Paris’te yapılacak zirvede de bu konular masaya gelecek. Masaya yatırılacak. Görüşme imkanı orada olacak.

Haberin Devamı

Türkiye’nin 6 aylık süre ardından bir yol haritası var mı? İran ile anlaşmaların kesilmesi söz konusu mu?

Hayır biz bir defa ta başından beri bugünlük bir olay değil. Yaptırımlar konusunda bizim duruşumuz hep net oldu. Petrole yönelik konularda bunu hep söyledik. Alternatifsiz bir şeydir. Böyle bir yaptırıma kesinlikle uymayız. Biz buradan 10 milyar metreküp yılda doğal gaz alıyoruz. Almadığımız zaman vatandaşımı kışın soğuğunda donduracak mıyım? Öyleyse böyle bir şeyi uyamayız, kabullenemeyiz.

İstanbul adayı konusunda Binali Yıldırım’ın ismi geçiyor. Sizin de gönlünüzdeki isim Yıldırım mı, bir isim belirlediniz mi?

Gönlünüzden geçenleri temenni ediyorum ki takvim içinde gideririz. Biraz sabırlı olmakta fayda var.

Bakanlardan belediye başkanları?

Darda zorda kaldık mı neden olmasın.

Halkbank konusu Trump ile görüşmede Paris’te gündemde mi?

Telefonda gündeme geldi zaten. Tabi ki hazine ve Maliye Bakanlarımız birbirleri ile görüşmelerini devam ettiriyor olumlu bir yolda o da devam ediyor.

ABD güçleri ile SDG'liler birlikte sınırda Kuzey Suriye’de devriye yaptıkları haberleri geldi?

Haberin Devamı

Maalesef…. Bunların hepsini Paris’te bunları görüşeceğiz. Belgeleri ile her şeyi ile. Kabul edilebilir bir şey değil. Kabul etmemiz mümkün olmayacağı gibi böyle bir durum kesinlikle sınırda ciddi olumsuzluklara neden olur. Ben inanıyorum ki Sayın Trump ile konuştuğumuzda da herhalde bu konuyla ilgili süreci durduracaklardır diye düşünüyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın parti grubundaki konuşmasının satır başları ise şöyle:

Geçtiğimiz cumartesi günü önemli bir yıl dönümünü geride bıraktık. 3 Kasım itibarıyla göreve başlayan AK Parti iktidarının 17'nci yılına girdik. Milletimiz her seçimde tercihini AK Parti'den yana koyarak muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma isteğini göstermiştir. 16 yılda 14 seçimle milletimizin karşısına çıktık, her defasında durmak yok, yola devam mesajı aldık. Ülkemize ve milletimize kazandırdığımız eserleri hatırladığımızda bu teveccühün boşa olmadığını görüyoruz.

"SİZLERE GERÇEKLERİ ANLATIYORUM"

Eğitim davası bu milletin asırlardır üzerinde durduğu ancak bir türlü istediği neticeyi alamadığı bir durumdur. Eğitimin bütçesini 10 milyar liradan 120,2 milyar liraya çıkartarak bütçede ilk sıraya yükselttik. Demek ki 1'e 12. Sadece bu yıl 166 milyon ders kitabını ücretsiz dağıttık. Ben sizlere gerçekleri anlatıyorum. Havadan sudan konuşmuyorum. 75 üniversiteyi 206'ya çıkardık, biz bunu sağladık, okumayı da siz başaracaksınız.

Haberin Devamı

ERDOĞAN O ANISINI ANLATTI

Sağlık ülkemizde en büyük hizmetleri verdiğimiz alanların başında geliyor. Bu Bay Kemal’in genel müdürlüğü döneminde bunlar ölülerimizi bile rehin aldılar. Bugün ülkemizde Genel Sağlık Sigortası’nın şemsiyesi dışında kalan kimse yoktur. Sağlık birimlerimizi tomografisinden MR’ına en modern cihazlarla donattık. Ambulans sayımızı 618’di sayı biz bunu 5 bine çıkarttık. Uçağından helikopterine ambulans olarak bunları ülkemize getirdik. Çürük ve içinde herhangi bir tedavi imkanı olmayan ambulanslara bu ülkeyi mecbur ettiler.

4 arkadaşımız seçim çalışmasına giderken trafik kazası geçirdik. Garibim Osman'ın eli yaralandı. İlacı tutuşturdular eline, biz 4 kişi minibüste yatıyoruz. Bolu'ya geldik, burada da soruyorlar; 'Sigortalı mısınız, emekli mi?' Yatıyoruz ya görmüyor musun? Bunu mu soruyorsun? Bay Kemal'in SSK Genel Müdürlüğü dönemi böyleydi işte! Şimdi sağlıkta kimseyi kapıdan çevirme yok, herkese müdahale ediliyor. Şehir hastaneleri geliyor. Sağlık alanında yeni bir çığır açıyoruz.

Haberin Devamı

“NE KADAR ÖRGÜT VARSA HEPSİNİ TEPELEDİK, TEPELİYORUZ, TEPELEYECEĞİZ”

PKK’dan DEAŞ’a FETÖ’den DHKP-C’ye ne kadar örgüt varsa hepsini tepeledik, tepeliyoruz, tepeleyeceğiz. Terör örgütlerinde sınırlarımız dahilinde ve haricinde vurulan darbeler sayesin önemli sonuçlar aldık. FETÖ ihanet çetesi mensuplarından 15 bine yakını tutuklu 17 bine yakını tutuklu olarak şu anda cezalarını çekiyor. Suriye’den ülkemize gelen 3,5 milyon kişiye ev sahipliği yapıyoruz.

"HAVALİMANLARIMIZIN SAYISINI 30 İLAVE İLE 56'YA ÇIKARDIK"

Ulaştırma AK Parti'nin en başarılı olduğu alanlardan biridir. Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, İzmir Sabuncubeli Tüneli, Ovit Tüneli gibi yüzlerce eseri ülkemize biz kazandırdık. Demiryollarında ülkemizi daha önce örneği olmayan hızlı trenlerle donatmaya başladık. Ülkemizdeki mevcut tren ağlarından bazılarını adeta sıfırdan yapmış gibi yeniledik. Havalimanlarımızın sayısını 30 ilave ile 56'ya çıkardık. Evinden çıkıyorsun 30 dakikada, bilemedin 45 dakikada havalimanındasın. Bizden önce gelen CHP zihniyeti ve diğerleri siz ne yaptınız ya? Bay Kemal çalışıyoruz, çalışıyoruz. Kıskansan da, patlasan da daha çok çalışacağız.

"CUMHURİYET’E BİR HEDİYEMİZ OLDU"

Cumhuriyetimizin 95'inci yılında açtığımız havalimanımız sayesinde bu alandaki gücümüzü başka bir boyuta çıkardık. Beyefendi Cumhuriyeti Bayramı resepsiyonu Ankara'da yapılır Ankara dışında yapılamaz diyor. Sen bizim nice birçok kutlamamıza katılmadın. Sen çıktın Tandoğan'da Kızılay'da yürüdün. Senin hayatın zaten bu tür meşru olmayan resmi olmayan yollarla geçti. Devlet nedir devlet adamı olmak nedir sen bunları unuttun bunları yapamıyorsun. Kutlamamızı orada yaptık 29 Ekim Cumhuriyet kutlamasına İstanbul Havalimanı hediyemiz oldu. Sen o duyguyu yaşamaktan mahrum oldun. Olamazsın, nasibin yok, nasibin...

ET FİYATLARI

Kısa zamanda hayvan ithaline ihtiyacımız olmayacak. Allah'ın izniyle vatandaşımıza ucuz eti yedirmeye devam edeceğiz. Et fiyatlarındaki talep artışın refah seviyemizin artması olarak görsem de fiyatların uygun olması için gerekirse cari açığı bile düşünmeden ithale gideriz. Zaman zaman bunu yapıyoruz ve piyasayı rahatlatıyoruz.

"BİZİM KARŞIMIZA DA BUNUN GİBİ BİR AVANE ÇIKTI"

Milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Ancak biz bunları yaparken Türkiye'deki siyaset anlayışı ne yazık ki aynı gelişmeyi gösterememiştir. Anamuhalefet partisinin gerçekten çapsız, kifayetsiz tavrı ülkemizin en büyük handikabıdır. Halbuki insan şöyle siyaset meydanına çıktığında bir alternatif, bir rakip görmek istiyor. Bizim karşımıza da çıka çıka CHP ve onun başındaki Kılıçdaroğlu gibi bir avane çıktı.