Gündem Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Paylaş
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çorum Abide Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Haberin Devamı

1 yıllık aranın ardından Çorum'da olmaktan büyük bir bahtiyarlık duyuyorum. Çorumlular bizi nasıl görüyorsa biz de Çorumluları öyle özlüyoruz. Bizler gücümüzü sizlerden alıyoruz. Şu Abide Meydanı'nı dolduran her birinize şükranlarımı sunuyorum.

REKOR ORAN

24 Haziran seçimlerinde şahsımı yüzde 66'nın üzerinde rekor bir oranla Cumhurbaşakanlığı'na layık gören Çorum'a teşekkür ediyorum. Bu seçimlerden de AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak zaferle ayrılmak istiyoruz. Yine Çorum'un sandıkları patlatmasını istiyoruz.

40 SENE OLDU

Çorum Tayyip Erdoğan'ı çok iyi bilir, tanır. 40 senedir verdiğimiz mücadele ile sizlerin karşısındayız. Siyasi hayatımız boyunca şehirlerimize yolu düştüğünde gidenlerden olmadık. CHP'nin başındaki gibi Çorum'a işimiz düşünce gelmedik. Her fırsaatta buraya geldik. Sizlerle hasbihâl ettik. Gelişmeleri bizzat yerinde izledik.

Haberin Devamı

CHP'nin başındaki zat için yalanla peynir gemisi yürütmeye çalışmıyoruz. Çorum gelişsin, büyüsün diye çaba harcıyoruz. 17 senede ülkemizin geldiği yer ortadadır. Şehirlerimizin geldiği yer ortadadır. Bizim de eksiğimiz olmuştur. Devletin içindeki bazı odakları aşamadığımız zamanlar da olmuştur. Ama bizim gayretimize Çorumlu kardeşlerimiz şahittir. Seçim dönemleri siyasetçilerin hesaba çekildikleri dönemlerdir.

ÇORUM'A DÖNÜŞ VAR

Biz muhalefet gibi laf değil eser üretiyoruz. Biz Çorum'a 15 milyar lira yatırım yaptık. Hitit Üniversitesi'ni kim kurdu? Biz kurduk biz. Ne kadar dertlenirdik. Biz evladımızı nerede okutacağız? Şimdi öğrencilerimizi en güzel şekilde öğrenimlerine devam edebilsin diye yurt da yaptık.

Çorum Stadı'nın inşaatı da devam ediyor. Bu yıl sonunda inşallah tamamlayacağız.

Her yıl Çorum'un nüfusu artmaktadır. Demek ki Çorum dışarı göç vermiyor. Hatta Çorum'a geri dönüyorlar.

Bay Kemal şehitlere ne verdiniz diyor. 1,5 milyar lira destek verdik. Adamın ömrü yalanla geçiyor. SSK'yı batırmış bu adam. Şimdi sağda solda konuşuyor. Aldığım mahkeme kararlarından paraları biliyorsunuz. Ama paraları kendi de ödeyemiyor. Milletvekilleri Bay Kemal'i kurtarma sandığı kurmuşlar.

Haberin Devamı

HIZLI TREN HAYALİNİZ GERÇEKLEŞECEK

Çorum'da en büyük sorun sağlıktı. Çorum'da sağlık hizmetini üst seviyeye taşıdık. 13 hastaneyi Çorum'a kazandırıyoruz.

Çorum'un hızlı tren için gün saydığını çok iyi biliyorum. Hayalinizi gerçeğe dönüştürmeye kararlıyız. Bu hatla Çorum birçok bölgeye hızlı tren yoluyla bağlanmış olacak. Etüt çalışmaları devam ediyor. Çorum'a 11 baraj ve 3 gölet inşaa ettik. Daha da yapacağız. Yeni sulama projeleri de devam ediyor.

Bay Kemal ne diyor: "Çiftçi aç kaldı." Ben resmi rakamları da mı görmüyorsun. Anca laf o laf.

Hattuşaş ve Alacahöyük'ün tanıtılması lazım. Çorum'un buralara daha fazla turist çekmesi için gerekeni yapacağız. Çorum ihracatta bir patlama yaşıyor. İstihdamda artış ortada...

ÇORUM'U ALTIN KONUSUNDA BÜYÜTECEĞİZ

Geçtiğimiz aylarda dünyanın en büyük altın rezervleri olan Venezuela Devlet Başkanı Yardımcısı geldi. Sizlerden bahsetti. İnşallah altın konusunda Çorum'u daha da büyüteceğiz. Venezuela altını Çorum'da işlenecek. Türkiye potansiyelini kullanmaktan geri bırakıldı. Çabalar engellendi. CHP'nin başına çektikleri bizi dışa bağımlı yaptı. Bay Kemal IMF'ye yine muhtaç olacak diyor. 23 milyar doları biz göreve geldiğimizde kucağımızda bulduk. Biz ödedik borcu ve bağımızı kopardık.

Haberin Devamı

IMF ile ilk anlaşma yapan CHP'dir. Marmaray'ı yaptık, Avrasya Tüneli'ni yaptık. Engellemeye çalıştılar. CHP yine CHP. Bunlar İstanbul'u çöpe çamura ve çukura çevirdiler. Ağızlarından çıkan her cümlede IMF geçiyor. Bunları ülkeyi yine IMF teslim eder başa gelse.

Bir önemli olay ise kenevir. Artık naylon poşet kullanmayacağız. Toprakta erimiyor. Ama kenevir çok öyle mi? Korumak ve yaşamak için sıfır atık! Rahmetli anam kenevir torbaları yıkar yıkar verirdi bize. Zaten bunları burada da yapan vardır. Kastamonu'da gösterdiler biraz önce. Gurur duymamak mümkün değil.

Çorum dahil olmak üzere 20 il kenevir tarımı için pilot bölge ilan edildi. Bunun için teknolojisini de Çorum'a getireceğiz.

İstikrarın sürmesi, Türk ekonomisinin 2023 hedefleriyle buluşması için 31 Mart'ta bir yol kazası yaşamamalıyız.

Haberin Devamı