Gündem Son dakika! Devlet Bahçeli'den önemli açıklamalar

Son dakika! Devlet Bahçeli'den önemli açıklamalar

Paylaş
Son dakika! Devlet Bahçeli'den önemli açıklamalar

Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli Kızılcahamam Kampı'nda konuştu

Devlet Bahçeli'nin konuşmasından satır başları:

Haberin Devamı

Demokrasi tüm kurul ve kurallarıyla çalışır haldedir. Milletimizin takdir ve tercihi belli olmuştur. Ancak 31 Mart seçimlerine gölge düşürmek isteyenler elbette boş durmamışlardır.

Demokrasi yara alırsa geleceğimiz tehlikeye girecektir. Demokratik süreçleri şaibelerle boğmak altından kalkılamayacak sonuç ve sorunlara zincirleme şekilde yol açabilecektir.

Hiç kuşku yok ki, iki günlük toplantı serimizde 31 Mart seçimlerini tüm boyutlarıyla değerlendirme fırsatımız olacaktır.

MHP, 31 Mart seçimlerine büyük anlamlar yüklemiş, milli bekamız üzerinde derin yankıları olacağını ifade etmiştir. Bunda da ne kadar haklı olduğumuz şimdiden ortaya çıkmıştır. Şunu bir defa gönül huzuruyla ve tam bir inanmışlıkla söylemek isterim ki, 31 Mart Mahal İdareler seçiminin kazananı açık ara farkla Cumhur İttifakı'dır.

Haberin Devamı

Partimiz 31 Mart Seçimleri'nde büyük bir başarıya imza atmıştır. Kaybedeceğimizi düşünenler kaybettiler. 31 Mart'ta Türk milleti bekasına sahip çıktı. Aziz milletimiz Cumhur İttifakı'nı ve Yeni Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ni bir kez daha onaylamıştır.

Bir olursak birlikte olursak her musibeti yeneriz. Türkiye'nin haklarını savunmaktan vazgeçmeyeceğiz. Hıyanetle mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Hakkı ve hakikati haykırmaktan vazgeçmeyeceğiz.

Seçimleri ana hatlarıyla değerlendirmemiz şöyledir:

1 - 31 Mart Seçimleri birkaç istenmeyen hadisenin dışında huzurlu geçmiştir. Katılım yüksek olmuş ve demokrasimiz bir kez daha kazanmıştır

2 - Seçimler, Yeni Hükümet Sistemi'nin adı konulmamış güven oyuna dönüşmüştü. Cumhur İttifakı'nın oyu 24 Haziran'ın gerisine düşmemiştir. MHP ile AK Parti'nin yapmış olduğu hesapsız birliktelik, millet tarafından güvenle karşılanmıştır.

3 - MHP toplam 235 belediye başkanlığı kazanmıştır. Geldiğimiz bu tablo başarı sayılmayacak mıdır? Partimiz seçimlere göre büyük bir sıçrama yapmıştır. Oransal olarak belediye sayısını en çok artıran MHP olmuştur. Cumhur İttfakı'nın tüm kadrolarıyla gurur duyuyoruz. Sonuç olarak Cumhur İttifakı seçimlerden başarı ile çıkmıştır. Daha iyisini süreç içerisinde mutlaka sağlamış olacağız.

Haberin Devamı

4- 31 Mart Seçimleri'ni değerlendirirken partimizin oy oranı %7,4 olarak kasıtlı olarak gösterilmektedir. Birçok ilde ve ilçede aday göstermeden Cumhur İttifakı'yla seçime girmişizdir. Bu çerçevede MHP'nin aldığı oy oranı % 18,1'dir.

5 - Zillet İttifakı'nın ana aktörü CHP'nin 11 büyükşehirde kazanmıştır. Bu bir Pirus zaferidir. Büyükşehir meclis sayılarına bakılınca davul onlardaysa, tokmak Cumhur İttifakı'ndadır. Mahalli İdareler'de sistemsel düzenleme elzemdir. Ankara'da ilçeler Cumhur İttifakı'ndayken, ili CHP adayı kazanmıştır. Burada bir sistem arızası olduğu açıktır. Bundan rahatsız olanlar "Eyalet sistemini savunuyor" diyenler ahmaktır. Eyyamcılar, entrikacılar bize eyalet uyarısı yapmasınlar. Zilletin ortakları akılları varsa kendilerine saklasınlar. Bu seçim sonuçları göstermiştir ki, yeni bir seçim sistemi gereklidir.

6 - 2 hafta geçmesine rağmen İstanbul'da sular durulmamıştır. İstanbul'daki seçimlere şaibe karıştığı açıktır. Büyükçekmece'de ve Maltepe'de mızrak çuvala sığmamıştır. İstanbul'daki seçim gölgelenmiştir. Şaibesiz kazanan kimse tebrik etmesini biliriz. Benim seçim gecesi "1 o bile yeter kazanmaya" sözümü istismar edilmiştir. Devam eden günlerde bu sözü istismar edilmiştir. Bu lafım sandıkta dolandırılıcılık yapanlara değildir. Seçimin ardından Amerika'dan mazbatanın verilmesi istenmiştir. Seçim Türkiye'de yapılmıştır. Amerika'ya ne oluyor! Neden buraya karışıyor? Onların geçmişlerini de biliriz.

Haberin Devamı

Eğer toplum vicdanında sorun varsa İstanbul'daki seçim tekrarlanmalıdır. YSK'nın detayları inceleyip bir karar vermesi, seçimlerin yenilenmesi en mantıklı yoldur. Çalınmış bir zafer hiç kimseye fayda getirmeyecektir.

7- Doğu'da Kürt kardeşlerimiz HDP'ye dur demiş ve huzuru seçmiştir. Kürt kökenli kardeşlerimiz oyunu görmüş ve sandıkta HDP'ye haddini bildirmiştir.

8 - Uluslararasında sorunların seyri yine değişmiştir. Ekonomik saldırılar devam etmektedir. İsrail'de yapılan seçimlerde bölgede karanlığın yaklaştığını göstermektedir. Fransa ve İtalya Türkiye düşmanlığını bir kez daha göstermiştir. Macron'un 24 Nisan'ı anma günü kabul etmesi rezalettir. Öte yandan S-400 gerilimi hat safadır. F-35 sorunu gittikçe ayyuka çıkmıştır. Kimden hangi silahı alacağımız ABD'nin haddine midir? Amerika onay merci midir?

Haberin Devamı