Dünya Son dakika... Dışişleri'nden flaş açıklama!

Son dakika... Dışişleri'nden flaş açıklama!

Paylaş
Son dakika... Dışişleri'nden flaş açıklama!

Dışişleri'nden yapılan açıklamada, ABD'nin Suriye'den çekilme kararıyla ilgili olarak, “ABD bürokrasisinde Trump'a karşı direnç oluştu” ifadesi kullanıldı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Aksoy, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den çekilme kararı hakkında şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

"ABD bürokrasisinde Trump'a karşı direnç oluştu. ABD'nin Suriye'den çekilme süreci PYD/YPG'nin bölücü gündemine hizmet etmemeli. Sahada oldubittiler yaşanmamalı."

Milliyet'ten Ayşegül Kahvecioğlu'nun haberine göre; Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib'de yaşanan gelişmeler hakkında da konuşan Sözcü Aksoy, "İdlib muhtırası ile sağlanan ateşkesin kalıcı olmasına gayret gösteriyoruz. Rejimin son dönemde İdlib’e yönelik bazı kışkırtıcı eylemlerini gözlemledik. Amaç bu muhtırayı aşındırmak. Provokasyonlara karşı gerekli önlemleri alıyoruz. Bu provokasyonların muhtırayı aşındırmasına izin vermeyeceğiz” de dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun 6 Şubat tarihinde Washington’da düzenlenecek DEAŞ Uluslararası Koalisyonu Dışişleri Bakanları toplantısına katılmak üzere ABD’ye gideceğini söyledi.

Haberin Devamı

Ayrıca son bilgilere göre; ABD Senatörü Lindsey Graham, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapacağı görüşmenin dışında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve MİT Başkanı Hakan Fidan ile de görüşecek.