Gündem Son dakika! Erdoğan: Siper adını verdik

Son dakika! Erdoğan: Siper adını verdik

Paylaş
Son dakika! Erdoğan: Siper adını verdik

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Teknoloji Geliştirme Altyapıları Açılış Töreni'nde konuştu

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Haberin Devamı

Bugün burada birbirinden önemli milli teknoloji geliştirme teknolojileri altyapı çalışmaları için bir araya geldik. TSK'ya teslim edilen yeni nesil silahların ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

Ortaya koyduğumuz hedeflerden biri de uydu aynalarının ülkemizde üretilmesiydi. Kritik teknoloji olarak kabul edilen parçaların maliyeti yüksekti. Bu proje sayesinde, milli kabiliyet sayesinde geliştirme imkanı bulduk. Ödenen yüksek tutarların yurt içinde kalmasını sağlıyoruz. Türkiye; savunma, havacılık ve uzay teknolojilerinin her alanında söz sahibi olma yolunda hızla ilerliyor.

DÜNYADA SAYILI

Tesiste uydu kameralarının yanında yurt dışı tedarikinde sorun yaşanan hassas optik ve teleskop aynalarının üretimi gerçekleştirilecektir. Dünyada sayılı laboratuvarlardan biri oldu. Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye'ye yapılan saldırılardan biri de uyguladığımız bağımsız politikalara tepki olduğunu biliyorum.

Haberin Devamı

MİLLİLEŞTİRİLDİ

İş dönüp dolaşıp savunma sanayimize geliyor. Savunma sanayinde yüzde 65 olan yerlilik millilik oranını daha da yukarı taşıyacağız. Savunma sanayi sektörümüz bugün binden fazla şirket yanında KOBİ'lerin araştırma kuruluşlarının yanında milli bir yapıya ulaşmıştır. Işın projesi kapsamında yerli imkanlarla üretilen lazer sistemlerimiz yüksek isabet oranına sahip. Lazer silahlarımız kendi mühendislerimiz tarafından üretildi. Proje kapsamında millileştirildi.

TÜBİTAK Sage harp başlığı raylı sistem testi yapıldı

ERDOĞAN MÜJDEYİ VERDİ: 'SİPER' GELİYOR!

Uzun menzilli bölgesel hava savunma sistemine olan ihtiyacımız farklı meselelerle gündeme geliyor. Bu sistemin ülkemizin güvenliği için önemi ortada. Milli uzun menzilli bölgesel hava füze savunma sisteminine ilişkin çalışmalar başlatıldı. İlk teslimatın 2021 sonunda gerçekleştirilmesi planlanıyor. Bu projenin ismi de SİPER adı verdik. Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.