Gündem Son dakika! Erdoğan Türkiye Gençlik Zirvesi'nde konuştu

Son dakika! Erdoğan Türkiye Gençlik Zirvesi'nde konuştu

Paylaş
Son dakika! Erdoğan Türkiye Gençlik Zirvesi'nde konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Davutpaşa Kongre Merkezi'nde Türkiye Gençlik Zirvesi'nde konuştu. Andımız kararına değinen Erdoğan, "Alınan kararın iyi niyetli olmadığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı. Erdoğan ayrıca "Cumhurbaşkanlığı Politika Kurulları'ndan birisinde gençlerle ilgili alt kurul oluşturulmasını gündemimize alabiliriz" diyerek müjdeyi verdi

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Haberin Devamı

"Türkiye Gençlik Zirvesi'nde olduğum için çok mutluyum. Cumhurbaşkanlığı Politika Kurulları'ndan birisinde gençlerle ilgili alt kurul oluşturulmasını gündemimize alabiliriz. Buradan bu müjdeyi de gençlerimize veriyoruz. Devletin de, toplumun da asli görevi gençleri tanımlamaktan ziyade anlamaya çalışmaktır. Gençlerle sürekli yüz yüze görüşmemiz, konuşmamız şart. Gençlerle buluşmaya hep önem verdim, vermeye de devam ediyorum. Gençlerin endişelerini ortadan kaldıracak politikalar geliştirmek bizim en önemli politikalarımızdan biridir.

'BİZİM HAZİNEMİZ GENÇLİKTİR'

37 ilden 8000 gençle yapılan araştırmada gençlerin isteklerini tarttık. Bu araştırma bize yol gösterecektir. Gençlerimizle daha çok yüz yüze görüşmeler yapmamız gerektiğini biliyoruz.

Haberin Devamı

Bizim hazinemiz gençliktir. 2002'den beri en büyük çabamız eğitim konusunda tüm gençlerimizin aynı imkanlara sahip olmasını sağlamaya çalışıyoruz. Üniversite sayısını artırdık. Bazıların eleştiriyor. Ama Iğdır, Hakkari gibi illerde öğrencilerin şehirlerinde üniversite okumasını sağladık. Yurtlardaki şartları iyileştirdik. Oda sayılarını artırdık. Koğuş sisteminden karyola sistemine geçtik. En büyük sorun harç değil miydi? Biz kaldırdık bunu. Gençlerimizin ve ailelerimizin üzerinde bu yükü aldık. Ama unutuluyor bunlar.

LİSANSA 500 LİRA BURS

Sevgili gençler 16 yıl önce 45 lira burs verliyordu. Biz bunu ocak ayından itibaren 500 liraya çıkardık. Lisansüstü 1000 lira, doktora öğrencilerine ise 1500 lira burs verilecek.

Kredi aldığın zaman bunu faizsiz ve sigortalı iş bulduğunda ödeyebiliyorsun. Gençlerimiz buna dikkat ederse herkes kredi ve burs imkanından faydalanabilir.

Gençlerimiz sosyal ve kültürel kazanımları için her türlü tesisi oluşturuyor. Donanımlı gençler için var gücümüzle çalışıyoruz. Gençlik merkezi sayımızı 286'ya spor tesisi sayımızı 3 bin 567'ye ulaştırdık.

Sizlere hayallarinizi gerçekleştirmek büyük olanaklar sağlamaya çalışıyoruz.

RAMİ KIŞLASI KÜTÜPHANE OLUYOR

Rami Kışlası'nı Türkiye'nin en büyük kütüphanelerinden biri haline getiriyoruz.

Haberin Devamı

Üniversiteye girişte büyük adaletsizlik sorunu da kat sayı problemiydi. Bu mağdurlardan biri de oğlumdu. Kılık kıyafet meselesini çözerek üniversite kapılarındaki utanç sahnelerine son verdik. Kamuda başörtüsü sorununu ortadan kaldırarak gençlerimizin sorunla karşılaşmamasını teminat altına aldık. Silahlı Kuvvetler hariç yargıda, emniyette olsun böyle bir sorun var mı? Yok.

Bugün hem Meclis'te, hem kabinede, hem partimizde gençlerimizin önemli hizmetleri var. Geldiğimizde seçme yaşı 18, seçilme yaşı 30. Seçilmeyi önce 25, şimdi 18'e indirdik. Ben gencime güveniyorum demektir bu. Bir şeyi görmemiz lazım. Bu insanlar ya tarih bilmiyorlar. Bilmiyorlarsa öğrenecekler. Öyle bir deha Fatih Sultan Mehmet'e 13-14 yaşında babası padişahlığı verdi. Yaş geliyor 19, 20'ye bir çağı açıp bir çağı kapatıyor. Demek ki bu oluyor.

'ANDIMIZ KARARI İYİ NİYETLİ DEĞİL'

Danıştay'ın Andımız kararı sonrası şahit olduğumuz manzalar bu konudaki kararlılığımızı artırmıştır. Bu metin bu ülkede ezanı Türkçe okutmak isteyenlerin eseridir. Bizim Andımız İstiklal Marşı'mızdır ve bu marşla yolumuz devam ediyor. İstiklal Marşı'ndan daha kuvvetli bir eser yoktur. Kimse Türklüğü'nü inkar etmiyor ki biz Türkçülüğü inkar ediyoruz. İyi niyet eseri olmadığını düşündüğüm bu kararın hemen akabinde provakatörler ekranlardan kinlerini kustular. Ana muhalefet partisi ise bu meselede iyice şirazeden çıktı."

Haberin Devamı