Gündem Son dakika! İstanbul'da kar başladı

Son dakika! İstanbul'da kar başladı

Paylaş
Son dakika! İstanbul'da kar başladı

İstanbul'da gece saatlerinde başlayan yağmur sabah karla karışık etkisini sürdürdü. AKOM'dan ise İstanbul için önemli bir uyarı geldi. İşte detaylar...

Karla karışık yağmur zaman zaman yerini kara bırakıyor. Kentin batısında ise kar yağışı etkili oluyor. Çatalca kısa sürede beyaza büründü.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB), kar küreme ve yol temizleme araçları yol kenarlarında hazır bekletiliyor.

ZOR ANLAR YAŞATTI

İstanbul’da beklenen kar yağışı etkili olmaya başladı.İstanbul’da gece saatlerinde başlayan yağmur, sabah saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Özellikle kentin batısındaki ilçelerde etkili olan kar yağışı vatandaşlara da zor anlar yaşattı. Kar yağışının özellikle Beylikdüzü çevresinde etkili olduğu görüldü.

AKOM'dan İstanbul için önemli bir uyarı geldi. Yapılan açıklamada, şöyle denildi:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiler doğrultusunda İstanbul başta olmak üzere yurdumuzun batı bölümü, balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdi. Sistemin etkisi ile yeni hafta başına kadar (Pazartesi sabah) rüzgarın kuzeyli yönlerden aralıklarla tam fırtına şeklinde (40-80km/s) esmesi, sıcaklıkların 0-4 derece aralığında seyretmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Hâlihazırda özellikle Avrupa yakası ile Boğaz çevresinde karla karışık yağmur ve hafif kar şeklinde görülen yağışların öğle saatlerinden sonra il geneline yayılarak kar şeklinde Pazar akşam saatlerine kadar aralıklarla etkili olacağı tahmin ediliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbulluların hiçbir olumsuzluk yaşamaması için hazırlıklarını tamamladı. 7 bin 083 personel, bin 357 araç, köy yolları için 147 traktör metrobüs güzergahında 33 kışla mücadele aracı göreve hazır.