Dünya Son dakika... Tarihi buluşma! Putin ve Kim Jong-un bir arada

Son dakika... Tarihi buluşma! Putin ve Kim Jong-un bir arada

Paylaş
Son dakika... Tarihi buluşma! Putin ve Kim Jong-un bir arada

Kuzey Kore lideri Kim, Rusya’ya ilk resmi ziyaretini gerçekleştirdi ve Putin ile bugün Vladivostok'ta bir araya geldi.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek üzere dün Rusya’ya gelmişti. İkili bugün tarihi zirvede bir araya geldi, görüşme öncesi basına açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

PUTİN: TAKDİR EDİYORUM

Rus lider Putin, Kim-Jong-un'un ziyaretinin Kuzey Kore'deki anlaşma sürecinin nasıl ilerleyeceği konusunda faydalı olacağını belirtti.

Putin ayrıca Kim Jong-un'un ABD-Kuzey Kore ilişkilerini düzeltmek için verdiği çabaları takdir ettiğini de ifade etti.

Putin, Kim ile önmeli ve tatmin edici bir konuşma gerçekleştirdiğini, iki liderin ilişkileri ilerletmek üzerine fikir alışverişi yaptığını belirtti.

Putin, "Bu ziyaretin, Kore yarımadasındaki durumu nasıl çözebileceğimizi, birlikte neler yapılabileceğimizi, Rusya’nın şu anda olan süreci desteklemek için neler yapabileceğini daha iyi anlamaya yardımcı olacağına eminim." ifadelerini kullandı. Moskova’nın Kuzey Kore’nin Güney Kore ve ABD ile ilişkilerini normalleştirme çabalarından memnuniyet duyduğunu kaydeden Putin, "Elbette, Kuzey Kore ve Güney Kore arasındaki diyaloğu ve Kuzey Kore-Amerikan ilişkilerini normalleştirme çabalarını memnuniyetle karşılıyoruz." dedi.

Haberin Devamı

Kuzey Kore lideri Kim ise Putin ile görüşmesinin Kore yarımadasındaki problemin çözümüne ve ikili ilişkilerin gelişmesine yardımcı olacağını belirtti.

Kim, “Kore yarımadasındaki durum tüm dünya toplumunun ilgisini çekmektedir. Umarım görüşmelerimiz bu durumu birlikte değerlendirmek ve görüş alış verişinde bulunmak için önemli bir etkinlik olacaktır. Umarım anlamlı bir görüş alış verişinde bulunuruz.” diye konuştu. Sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı Vladivostok şehrindeki Putin ve Kim arasında yapılan zirve "ilk" olma özelliği taşıyor.