Dünya Son dakika... Trump avukatını suçladı!

Son dakika... Trump avukatını suçladı!

Paylaş
Son dakika... Trump avukatını suçladı!

ABD Başkanı Trump, hapis cezası alan eski avukatı Michael Cohen'i suçlayarak "Avukatın hukuku bilmesi gerekiyor" dedi

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz günlerde hapis cezası alan eski avukatı Michael Cohen hakkında Twitter hesabından açıklama yaptı:

Haberin Devamı

"Hiçbir zaman Michael Cohen'den kanunu çiğnemesini istemedim. Avukattı ve hukuku bilmesi gerekiyordu. Eğer bir yanlış yapıldıysa, onun muazzam sorumluluğu var. Bunun için para alıyorlar."

"KİRLİ EYLEMLERE ÖRTBAS"

ABD Başkanı Donald Trump'ın eski avukatı Michael Cohen'e, "başkanlık seçimlerini etkilemeye çalışmak" da dahil çeşitli federal suçlardan dün 3 yıl hapis cezası verilmişti.

Trump'ın kendisini "zayıf" olarak değerlendirmesine ilişkin Cohen, "Bu doğru fakat başka bir nedenle doğru. Çünkü tekrar tekrar kendimi Trump'ın kirli eylemlerini örtbas etmek zorunda hissettim" diye konuşmuştu.

Hakim William Pauley, Cohen'e yöneltilen suçlamalara ilişkin, "Bu suçların her biri ABD'ye karşı ciddi suçtur" değerlendirmesinde bulunmuş; avukatı hakkındaki suçlamalar nedeniyle 3 yıl hapse mahkum ettiğini açıklamıştı.

Haberin Devamı

Cohen'in 6 Mart 2019'da hapse girmesi kararlaştırılmıştı.

51 İLA 63 AY ARASINDA HAPSİ İSTENMİŞTİ

New York Federal Mahkemesi savcılarının geçen hafta kamuoyuna açıkladıkları dava dosyasında, Cohen'in, Rusya soruşturması bağlamında Özel Yetkili Savcı Robert Mueller ve ekibi ile güçlü iş birliği yaptığına dikkat çekilmiş ancak yine de hakkındaki suçların ciddi olması dolayısıyla Cohen için 51 ila 63 ay hapis cezası istenmişti.

Söz konusu belgede Cohen, Trump'la ilişkileri olduğu iddia edilen iki kadına susmaları için yasa dışı para ödemek, seçim kampanya finansman kurallarını ihlal etmek, banka dolandırıcılığı yapmak ve Moskova'daki bir emlak projesi için Trump'a aracılık etmek gibi konularda federal yetkililere yalan söylemekle suçlanmıştı.

SUÇLAMALARI KABUL ETMİŞTİ

Cohen, hakkındaki federal suçlamaları ağustos ayında kabul etmiş ve sonraki aylarda Mueller'ın ekibiyle 7 kez bir araya gelerek yetkililere ifade vermişti.

Trump'ın, başkanlık seçimlerinden önce Rusya'da inşa etmeyi planladığı bir otelin 50 milyon dolar değerindeki teras katını, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e vermeyi önerdiği iddia edilmiş, Cohen'in bu konuda ilgili kişilere aracılık ettiği ileri sürülmüştü.

Haberin Devamı