Türkiye (Son Dakika) 50 kişi ekmekten zehirlendi

50 kişi ekmekten zehirlendi

Paylaş
50 kişi ekmekten zehirlendi

Gaziantep' in Kurbanbaba Mahallesi'ndeki bir pide fırınından aldıkları ekmekten yiyen yaklaşık 50 kişi zehirlendi

Gaziantep'te aynı fırından aldıkları ekmekleri yiyen 50 kişi, mide bulantısı ve kusma şikayetleriyle hastanelere kaldırıldı. Zehirlenmeye neden olduğu ileri sürülen fırın mühürlendi.

Kurbanbaba Mahallesi’ndeki fırından ekmek alıp, kahvaltı yapan 50 kişi, bir süre sonra mide bulantısı ve kusma şikayetleriyle Düztepe Yaşam Hastanesi ile Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Acil Servis’te ilk muayeneleri yapılan çoğu çocuk 50 kişinin yedikleri ekmekten zehirlendikleri ortaya çıktı.

Bunun üzerine harekete geçen polis ve Şahinbey İlçe Belediyesi zabıta ekipleri, zehirlenen kişilerin tamamının mahalledeki bir pide fırınından aldıkları ekmekten yediklerini belirledi. Hemen harekete geçen ekipler, söz konusu fırında üretim ve satışı durdururken, numune alıp, mühürledi. İsmi açıklanmayan fırın sahibi zehirlenmeye bir anlam veremediğini söylerken, alınan numunelerin incelenmesinin ardından adli takip yapılacağı ifade edildi.

Kurbanbaba Mahallesi Muhtarı Ökkeş Özşahin, "Bir anda mahallede çok sayıda kişinin zehirlendiğini görünce bir anlam veremedik. Yaptığımız araştırma sonucu tüm sakinlerin aynı fırından ekmek aldığını anladık ve yedikleri ekmekten zehirlenmiş olabileceklerini polise bildirdik. Hastaneye kaldırılıp müdahale edilen mahalle sakinlerimiz hayati tehlikeyi atlattı" dedi.

Yediği ekmekten zehirlendiği ileri sürülen hastalar ise "Kahvaltı yaptıktan sonra önce çocuklarımızda mide bulantısı ve kusma oldu. Daha sonra ise biz de zehirlendiğimizi anladık. Alışveriş yaptığımız marketten yediklerimizden olmadığını anlayınca ekmekten zehirlendiğimizi anladık" diye konuştu.

Ahmet KAYA - Mehmet BULUT / GAZİANTEP, (DHA)

Haberin Devamı