Türkiye (Son Dakika) 6 Ocak Cuma günü Ankara'da okullar tatil mi? Hangi illerde okullar tatil?

6 Ocak Cuma günü Ankara'da okullar tatil mi? Hangi illerde okullar tatil?

Paylaş
6 Ocak Cuma günü Ankara'da okullar tatil mi? Hangi illerde okullar tatil?

Kar yağışının etkisini gösterdiği yurtta bugün okullar tatil olacak mı? Özellikle veliler ve öğrenciler Ankara'da okulların tatil olup olmadığını merak ediyor. Şu ana kadar Ankara Valiliği'nden bu konuda herhangi bir açıklama gelmedi. 6 Ocak Cuma günü yoğun kar yağışı nedeniyle Çankırı ve Çorum'da eğitime 1 gün süreyle ara verildi

6 Ocak Cuma günü okulların tatil olduğu iller:


ÇANKIRI


Çankırı’nın 9 ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildiği bildirildi. Çankırı Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle Ilgaz, Kurşunlu, Atkaracalar, Çerkeş, Orta, Şabanözü, Eldivan, Kızılırmak ve Korgun ilçelerinde okulların 6 Ocak Cuma tatil edildiği belirtildi.

ÇORUM



Çorum'un Bayat ve İskilip ilçelerinde, kar yağışı nedeniyle bugün okullar tatil edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, etkisini sürdüren kar yağışının ulaşımda meydana getirebileceği aksaklıklar nedeniyle mağduriyet yaşanmaması için Bayat ve İskilip ilçelerindeki okullarda bugün eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı. Bu ilçelerde, kamuda çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı belirtildi.


İSTANBUL İÇİN KAR UYARISI


6 Ocak Cuma günü, batı kesimlerde ilk önce kuvvetli lodosla beraber Marmara ve Ege'de yer yer şiddetli sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, önce Trakya'da, öğle saatlerinden sonra ve akşam saatlerinde İstanbul ve Marmara genelinde kuvvetli kuzeyli rüzgar ve hızlı sıcaklık düşüşleri ile yer yer yoğun olmak üzere kar yağışına dönüşeceği tahmin ediliyor.


İstanbul'a yağan şiddetli kar trafiği felç etti

Haberin Devamı