Türkiye (Son Dakika) Alışveriş merkezinde yangın

Alışveriş merkezinde yangın

Paylaş
Alışveriş merkezinde yangın

Samsun'un Çarşamba ilçesinde bir alışveriş merkezinde çıkan yangında 1 kişi öldü, 10 kişi de yaralandı

Samsun'un Çarşamba ilçesi Sarıcalı Mahallesi'nde dün bir alışveriş merkezinde meydana gelen olayda, trafonun kondaktörünün patlaması sonucu meydana gelen yangında alışveriş merkezi alevler içerisinde kaldı. Dumanlar üst kattaki dairelerin içini da sardı.

Büyük bir korku ve paniği yaşandığı yangına kısa sürede olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri müdahale etti. Yan tarafından bir tüp bayinin bulunması ise herkese korku dolu dakikalar yaşattı.

Alışveriş merkezinin üstündeki 5'nci katta oturan 29 yaşındaki Emrah Alp, uykuda dumanlara yakalandı. Bağırışmalar üzerine uyanan Alp, evden çıkıp kaçmak isterken dumandan zehirlenerek ikinci katın merdivenlerinde yere yıkıldı.

İş Bankası Çarşamba Şubesi'nde çalışan Emrah Alp, kaldırıldığı Çarşamba Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Binanın ikinci katında bulunan Gülbin Gökmen dumanlar evi sarınca 155'i arayarak polisten yardım istedi. 7 aylık bebeği Yiğit Gökmen ile evde mahsur kalan anne Gökmen'in polis ve itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Vatandaşlarda mahsur kalanları kurtarmak için ekiplere yardım etti.

Bütün binayı saran dumandan etkilenen 2'si itfaiye eri olmak üzere toplam 10 kişi Çarşamba Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan tedavilerinin ardından sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.Konuyla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Hakan ÇELİKBAŞ/DHA

Haberin Devamı