Türkiye (Son Dakika) Ankara’da dolmuşlar ve özel halk otobüsleri neden çalışmıyor? Dolmuşlar ne zaman çalışacak?

Ankara’da dolmuşlar ve özel halk otobüsleri neden çalışmıyor? Dolmuşlar ne zaman çalışacak?

Paylaş
Ankara’da dolmuşlar ve özel halk otobüsleri neden çalışmıyor? Dolmuşlar ne zaman çalışacak?

Ankara’da dolmuşlar ve özel halk otobüsleri 10 Mart tarihi itibariyle kontak kapattı. Yaklaşık 3 bin dolmuş ve otobüsün çalışmaması nedeniyle duraklarda yoğunluk oluştu. Gün içinde ulaşım konusunda mağduriyet yaşayan vatandaşlar, ‘Ankara’da dolmuşlar ve özel halk otobüsleri neden çalışmıyor?’ ve ‘Dolmuşlar ne zaman çalışacak?’ araştırması yapmaya başladı…

Ankara’nın simgesi haline gelen mavi dolmuşlar ve özel halk otobüsleri 10 Mart Perşembe günü itibariyle çalışmayacaklarını açıkladı. Açıklamanın ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı EGO ek seferler çıkarsa da özellikle Kızılay, Sıhhiye ve Ulus gibi bölgelerde otobüs duraklarında yoğunluk yaşandı…

Haberin Devamı

ANKARA’DA DOLMUŞLAR VE ÖZEL HALK OTOBÜSLERİ NEDEN ÇALIŞMIYOR?

Ankara'da yaklaşık 2 bin 250 dolmuş ve minibüs sahibi ile 850 özel halk otobüsü ile artan akaryakıt fiyatlarına rağmen toplu ulaşım ücretlerine zam yapılmaması nedeniyle çalışmama kararı aldı.

Ankara Özel Halk Otobüsü Esnafı'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, 'Saygıdeğer Ankara Halkı; 41 yıldır sizlere kesintisiz hizmet veren ancak olağanüstü artan maliyetler nedeniyle yakıt dahi alamaz duruma gelen esnaflarımız yarından itibaren zorunlu olarak 'çalışamayacaklarını' beyan etmişlerdir. Özür diliyor, anlayışınıza sığınıyoruz' ifadelerine yer verildi.

DOLMUŞLAR NE ZAMAN ÇALIŞACAK?

Ankara Minibüsçüler Odası Başkanı Murat Yılmazer, Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile görüştü.

Görüşme sonrası açıklama yapan Yılmazer, "Bu bir eylem değil, çaresizlik. Akaryakıt ile alakalı ulaşım sektörünün ciddi anlamda etkilenmesinden dolayı fiyat güncellenmesinin acilen yapılması gerekiyor. Bugün Ankara'da çalışmama kararını, akaryakıt alamamamızdan dolayı uygulamak zorunda kaldık. Öncelikle Ankara halkından özür diliyoruz. Acil ve ivedi olarak Ankara'daki ulaşım sektörünün fiyat güncellenmesi yapılması, diğer taraftan da ticari araçlarla ilgili KDV'siz ve ÖTV'siz yakıt desteği sağlanması ile ilgili sesimizi duyurmak amacıyla böyle bir toplanma düzenledik. EGO Genel Müdürlüğü'nün de zam yapma konusunda bir zaruri yetkisi var. Bu konuyla alakalı zam talebimizi Mansur Yavaş'a ilettik. En kısa süre içerisinde çözüleceğine inanıyoruz. Bizlerin evine ekmek götürebilmemiz açısından toplu taşımanın minimum 10 lira olması lazım. Kontak kapatma eylemi zamla alakalı olumlu bir sonuç alana kadar devam edecek" dedi.

Haberin Devamı

MANSUR YAVAŞ’TAN AÇIKLAMA GELDİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş Ankara’da dolmuş ve özel halk otobüslerinin kontak kapatmasıyla ilgili Twitter üzerinden bir açıklama yaptı.

Yavaş, açıklamasında

"Ankara’da hizmet veren özel halk otobüsü ve dolmuşçu esnafı, yaşanılan ekonomik zorluklar ve artan akaryakıt maliyeti karşısında ulaşım bedelinin en az 8 lira olmasını talep etmektedir. Özel toplu taşıma esnafları ayrıca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın belirlediği ücretsiz taşıma bedelinin de Belediyemiz tarafından karşılanmasını talep etmektedir. Bugünkü ekonomik şartlarda, bu talepleri ne vatandaşlarımızın ne de Belediyemizin karşılaması mümkün değildir. Özel toplu taşıma esnafı, bu koşullarda 10 Mart 2022 Perşembe gününden itibaren hizmetlerine devam edemeyeceklerini bildirmiştir. Bu süreçte vatandaşlarımızın olumsuz etkilenmemesi için Belediyemizin tüm imkanları seferber edilecektir." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı