Türkiye (Son Dakika) Ayrılan sevgiliyi tehdit ve hakerete, 7 bin 500 lira ceza

Ayrılan sevgiliyi tehdit ve hakerete, 7 bin 500 lira ceza

Paylaş
Ayrılan sevgiliyi tehdit ve hakerete, 7 bin 500 lira ceza

Erzurum'un Pazaryolu İlçesi'nde kendisinden ayrılan kız arkadaşı A.K.'ya geri dönmesi için mesaj atıp tehdit ve hakaret ettiği iddiasıyla Asliye Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan M.A., 7 bin 500 lira adli para cezasına çarptırıldı

Pazaryolu İlçesi’nde oturan 20 yaşındaki M.A., 4 yıl birlikte olduğu 18 yaşındaki kız arkadaşı A.K.’nın ayrılmasını bir türlü kabullenemedi. M.A., A.K.’nın cep telefonuna "Geri dönmezsen durumun iyi değil bilmiş ol. Yarın ağzını burnunu dağıtacam. Gerekirse okula gelecem, beni kötülüğe mecbur kılma" gibi hakaret ve tehdit içerikli mesajlar gönderdi. Bunun üzerine genç kız ve ailesi, M.A. hakkında şikayetçi oldu.

Haberin Devamı

’ÇIKARDIĞI DEDİKODULAR YÜZÜNDEN OKULDAN AYRILDIM’

Şikayet üzerine M.A. hakkında komşu olan İspir ilçesi’ndeki Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Eski erkek arkadaşının birlikte oldukları dönemde de küfürlü konuştuğunu belirten A.K. mahkemede verdiği ifadede şöyle dedi:

"Aileme de hakaret ediyordu. Ayrıldıktan 1 sene sonra bana mesaj göndererek hakaret içeren sözler yazmaya başladı. ’Köyüne gelirim. Gelmezsen ben yanına gelirim, babanı vururum’ şeklinde tehdit içeren çok sayıda mesaj gönderdi. Şikayetçiyim. Hakkımda çıkardığı dedikodular yüzünden liseyi bitiremedim ve okuldan ayrılmak zorunda kaldım." diye konuştu.

HAPİS CEZASI PARAYA ÇEVRİLDİ

Mesajları gönderdiğini kabul eden M.A. ise pişman olduğunu belirterek beraatini istedi. Mahkeme M.A.’yı ’hakeret’ suçundan 4 ay 5 gün, ’tehdit’ suçundan ise 8 ay 10 gün hapis cezasına çarptırdı. Gerekçeli kararda, ’sanığın bir daha suç işlemekten çekineceğine ilişkin mahkemece olumlu kanaat oluşmadığından verilen cezanın ertelenmediğine’ dikkat çekildi. M.A.’nın aldığı 4 ay 5 günlük hapis cezası 2 bin 500, 8 ay 10 gün hapis cezası 5 bin lira adli para cezasına çevrildi. M.A., 7 bin 500 liralık adli para cezasını 24 ay eşit taksitle ödeyecek.

DHA-Erzurum - Hümeyra PARDELİ

Haberin Devamı