Türkiye (Son Dakika) Baba kurbanı iki kardeş toprağa verildi

Baba kurbanı iki kardeş toprağa verildi

Paylaş
Baba kurbanı iki kardeş toprağa verildi

Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi'nde, öğretmen babaları K.Ö.'nün cinnet getirmesi sonucu çamlık alanda başlarına taşla vurarak öldürdüğü ileri sürülen 4 yaşındaki Kübra ile 7 yaşındaki Kenan Özler'in cenazeleri toprağa verildi

Ayvacık ilçesi girişinde çamlık alanda dün saat 17.30’da meydana gelen olay sonrası başlarına taşla vurularak öldürülen ve Bursa Adli Tıp Kurumu’nda otopsi yapılan Kübra ve ağabeyi Kenan Özler için Çanakkale merkezindeki Aslanca Camisi’nde bugün ikindide cenaze töreni düzenlendi.

Cinnet getirip çocuklarını başlarına taşla vurarak öldürdüğü iddia edilen ve sonrasında da karayolunda kendisini bir kamyonun altına atarak intihar girişiminde bulunduğu ileri sürülen Ezine Anadolu Lisesi’nde edebiyat öğretmeni babaları K.Ö.’nin Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde tedavisi sürerken, cenazeye perişan haldeki anne Sevilay Özler, iki kardeşin dedeleri Kenan Atmaca ve anneanneleri Güler Atmaca ile yakınları katıldı. Anne Sevilay Özler, çocukları için gözyaşlarına boğuldu. Kılınan namazın ardından iki kardeş yeni şehir mezarlığında yanyana toprağa verildi.

İNTERNET CAFEYE OĞLU KENAN’IN İSMİNİ VERMİŞ


Tedavisi süren baba K.Ö.’nün 3 ay önce bir internet cafe devraldığı ve kısa süre işlettikten sonra Çarşı Caddesi’ne taşıdığı cafeye, ölen oğlu Kenan’ın adını verdiği ortaya çıktı. Kendisi öğretmen olduğu için ev kadını eşi Sevilay Özler’in adına kayıt yaptırdığı internet cafeyi işleten edebiyat öğretmeni K.Ö., 20 gün önce işlerin iyi gitmemesi nedeniyle cafeyi yanında çalışan elemanlarına devrettiği öğrenildi. İnternet Kafe’nin zemin katında lokanta işletmecisi olan Ramazan Ayşin, yaşananları duyunca inanamadığını belirterek, "K.Ö.’ye kafeyi açarken kiralık dükkan konusunda kendisine yardımcı olmuştum. Kafeyi ilk açtığında işler iyi demişti. Ama bir süre sonra devredeceğini belirtip, ’Keşke açmaz olsaydım’ diye pişman olduğunu söylemişti. Ama olayı duyunca inanamadım. Sabah akşam görüşürdük, çok iyi değerli bir insandı" diye konuştu.

"ÇOK İYİ BİRİYDİ"

Coğrafya öğretmeni Gündoğan Erden, "Çok iyi bir arkadaştı. Kendisinde böyle bir şey beklemezdik. Bir sorunu yok olarak biliyorduk. Duyunca şok olduk. Böyle bir şey yapacak biri değildi. Okulda iyi görüşürdük. Güler yüzlü, hayata pozitif bakan biriydi. Öğrencileriyle ve kendi çocuklarıyla ilişkileri çok iyiydi. Dubleks bir ev alıp borca girdiğini biliyordum. İnternet cafe açmıştı, sıkıntıları vardı ama olayın bu aşamaya geleceğini hiç düşünemezdik" dedi. Öğrencisi Simge Ergin ise, "Çok iyi bir öğretmendi. Böyle bir olay aklımıza bile gelmezdi. Hala, "O yapmamıştır’ diye umuyoruz. İnşallah da öyledir" dedi.

CİNNET SEBEBİ DUBLEKS EV BORCU MU?


Edebiyat öğretmeni K.Ö.’nün, geçen yıl Eylül ayında yeni yapılan bir apartmandan dubleks ev satın aldığı ve yılbaşında taşındığı öğrenildi. 130 bin liraya satın aldığı dubleks ev için kredi çektiği öğrenilen K.Ö.’nün eşinin ev kadını olması nedeniyle tek maaşla geçindikleri, özel dersler vererek ek gelir elde etmeye çalışırken, bir de internet cafe açarak ek gelir sağlamak istediği, ancak işlerin istediği gibi gitmediği ileri sürüldü. Yakınları. K.Ö.’nün borçları nedeniyle çocuklarına kıyabilecek biri olmadığını ileri sürdü.

İki kardeşin kesin ölüm sebebi, yoğun bakımda tedavi gören babaları K.Ö.’nün iyileşip ifade vermesi ve otopsi raporunun açıklanmasıyla ortaya çıkması bekleniyor.

Haberin Devamı


Burak GEZEN-Ersan KÜÇÜKKURU-Arzu SEZEK / ÇANAKKALE (DHA)