Türkiye (Son Dakika) Babaannesini gasp eden toruna 3 bin lira ceza

Babaannesini gasp eden toruna 3 bin lira ceza

Paylaş
Babaannesini gasp eden toruna 3 bin lira ceza

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde biber gazı sıkarak bayılttığı babaannesini gasp etmeye çalışırken yakalanan kişi 3 bin lira para cezasına çarptırıldı

Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Serhat Güncan, avukatı Nasır Aydın ile sanığın babaannesi müşteki Asiye Güncan katıldı. Sanık Güncan, suç tarihinde maddi sıkıntılarının olduğunu ve bu nedenle başına çorap geçirerek babaannesi Güncan’ın evine para almak amacıyla gittiğini söyledi.

Haberin Devamı

Kapıyı açan babaannesine biber gazı sıktığını belirten Güncan, "O sırada pişmanlık duydum ve herhangi bir para almadan olay yerinden ayrıldım. Evin içine girmedim. Olaydan dolayı pişmanım" dedi. Sanık avukatı Aydın da müvekkilinin suç kastının olmadığını öne sürerek, sanığın lehine olan yasa hükümlerinin uygulanmasını talep etti. Müşteki Güncan ise torunu olan sanıktan şikayetçi olmadığını söyledi. Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığın suç tarihinde babaannesini basit nitelikte yaraladığına hükmederek, sanığın 2 bin 400 lira para cezasına çarptırılmasına karar verdi. Eylemin üst soya karşı işlenmesini göz önünde bulunduran heyet, cezayı 3 bin liraya çıkardı.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Velican’ın hazırladığı iddianamede 30 Eylül’de babaannesi Asiye Güncan’ı Kadıköy Mahallesi’ndeki evinde gasp etmek amacıyla biber gazı sıkarak bayıltan Serhat Güncan’ın daha sonra paniğe kapılarak olay yerinden ayrıldığı belirtiliyordu.

Haberin Devamı

A.A.