Türkiye (Son Dakika) 'Bizi mahvettin. Hayallerimizi yıktın'

'Bizi mahvettin. Hayallerimizi yıktın'

Paylaş
'Bizi mahvettin. Hayallerimizi yıktın'

1 milyon TL fidye için kaçırılan gencin film gibi kurtuluşunun ardından zanlılar kıskıvrak yakalandı. Fidyeciler Adliye'ye getirilirken, içlerinden birinin eşi, 'Bizi mahvettin. Hayallerimizi yıktın, hayatımızı mahvettin' diye bağırdı, kızı ise gözyaşlarına boğuldu

Bursa'nın Gemlik ilçesinde iki gün önce akaryakıt istasyonu sahibinin oğlu Uğur Ekin’i (26) kar maskesi takarak kaçıran ve 1 milyon TL fidye isteyen 3 kişi, jandarmadaki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin adliyeye getirilişi sırasında yakınları da gözyaşlarına boğuldu. Şüphelilerden İrfan K.’nın eşi N.K. "Bizi mahvettin. Hayallerimizi yıktın, hayatımızı mahvettin" diyerek kocasına tepki gösterdi.


Kaçırılan Uğur Ekin

Gemlik’e bağlı Kurşunlu Mahallesi’nde bulunan bir benzin istasyonunun ortaklarından İzzet Ekin’in oğlu Uğur Ekin, Cuma sabahı yürüyerek istasyona gelen kar maskeli 3 kişi tarafından silah tehdidiyle, kendisine ait 16 BSD 56 plakalı beyaz renkli otomobile bindirilerek kaçırıldı. Çalışanların haber vermesi sonucu çevrede önlem alan jandarma, Uğur Ekin’e ait aracı benzin istasyonunun 2 kilometre uzağında terk edilmiş olarak buldu. Polisin de bilgilendirilmesi sonucu kentin giriş ve çıkışlarında önlem alan güvenlik birimleri, Uğur Ekin ile kendisini kaçıranlara ulaşamadı.

Aramalar sürerken Uğur Ekin’in cep telefonu ile babası İzzet Ekin’i arayan kişi, oğlunun ellerinde olduğunu, polis ile jandarmaya haber vermemesini, 1 milyon lira fidye hazırlamasını isteyip, tekrar arayacaklarını belirterek telefonu kapattı.

PENCEREDEN KAÇIP ALT KATTAKİ AİLEYE SIĞINDI

Uğur Ekin’in telefon sinyallerini inceleyen polis ve jandarma çalışmalarını Gemlik kent merkezindeki Dr. Ziya Kaya Mahallesi’nde yoğunlaştı. Cuma gecesi saat 23.00 sıralarında kendisini kaçıranların dalgınlığından yararlanarak tutulduğu ikinci kattaki dairenin penceresinden bir alt kata inen Uğur Ekin, burada oturan aileye olayı anlattı ve onların yardımıyla 155 Polis İmdat telefonunu arayıp durumu bildirdi.

Hemen apartmana gelen polis ekibi, birinci katta ailenin yanında bekleyen Uğur Ekin’i buldu. Ekipler üst kata düzenledikleri baskında da Uğur Ekin’i kaçıran şüpheliler İrfan K. (38) ile Halil U’yu (36) yakaladı.

NASIL KAÇTIĞINI ANLATTI

Kurtulan Uğur Ekin de kar maskeli kişilerin kendisini işyerinin önünden kaçırdığını, ölümle tehdit ederek bir apartmanın ikinci katına getirdiklerini söyledi. Şüphelilerin zaman zaman babasını arayıp fidye istediğini belirten Uğur Ekiz, "Gece yarısı onlar ayrı bir odada otururken, arkadan bağlı olan ellerimi bir şekilde çözdüm. Pencereye çıktım. Elektrik direğinden sarkarak bir alt kattaki evin balkonuna indim. Buradaki aileden yardım istedim. Hemen 155’e haber verdiler. Ekipler önce beni kurtardı sonra onları gözaltına aldı. Beni kaçıranlardan birinin şahsen tanıdığım E.N. olduğunu daha sonradan öğrendim" dedi.

’MİNİBÜS ŞOFÖRÜ AZMETTİRDİ’

Şüpheliler verdikleri ifadede kendilerini Bursa’da oturan minibüs şoförü Ersin N.’nin (34) azmettirdiğini söyledi. Ekipler adresini aldıkları Ersin N.’yi de saat 03.00 sıralarında Bursa’daki evinde gözaltına aldı.

Gemlik Jandarma Bölük Komutanlığı’nda sorguya alınan şüphelilerden İrfan K. ve Halil C., kendilerine arkadaşları Ersin N.’nin, "Zengin olduğunu bildiği benzin istasyonu sahibi İzzet Ekin’in oğlunu birlikte kaçırıp, 1 milyon lira fidyeyi kendisinden rahatlıkla alabileceğimizi söyledi. İkimiz de işsiz olduğumuz için teklifi kabul ettik" dedi.

Uğur Ekin’i kendi aracıyla kaçırıp kiraladıkları eve getirdiklerini anlatan şüphelilerden İrfan K., "Geceleri ellerini bağladık. Arkadaşımız Ersin N.tanınmamak için Uğur’un yanında hiç durmadı. O Bursa’daki evine gitti, biz beklemeyi sürdürdük. Sonra yakalandık" diye konuştu.

Gemlik Jandarma Komutanlığı’na götürülen 3 şüpheli, sorgularının ardından bu sabah adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerin adliyeye getirilişi sırasında, yakınları gözyaşı döktü.. İrfan K.’nın eşi N.K. "Bizi mahvettin. Hayallerimizi yıktın, hayatımızı mahvettin" diye bağırken, kızı gözyaşı dökerek babasının götürülüşünü izledi.

Hasan BOZBEY/GEMLİK (Bursa), (DHA)

Haberin Devamı