Türkiye (Son Dakika) Bunun adı resmen barbarlık! Hastaya müdahale eden sağlık ekibine saldırdılar

Bunun adı resmen barbarlık! Hastaya müdahale eden sağlık ekibine saldırdılar

Paylaş
Bunun adı resmen barbarlık! Hastaya müdahale eden sağlık ekibine saldırdılar

İstanbul Avcılar'da bir sağlık ekibi, çağrıldıkları adreste kalp rahatsızlığı geçiren hastaya müdahale etmek isterken taşlı sopalı saldırıya uğradı. Olay, birinin cama çıkıp "Arabamıza çarpacaksınız" demesiyle patladı.

Yeşilkent Mahallesi'nde yaşayan Fahri Aybakan, önceki gün fenalaşınca ambulans çağrıldı. Kalp hastası Aybakan'ı almaya giden ambulansın geri geri yanaşırken otomobillerine çarptığını öne süren aynı binanın üst kat sakinleri, ellerinde sopalarla çıkıverdi. Ambulans sürücüsü Süleyman Kartal ile daireden hastayı indirmekte olan Tolga Kaya ve Hasan Demir’e saldırdılar. Görevlilerin ’Beyaz kod’ vermesi üzerine polis geldi.

Haberin Devamı
Sağlık ekiplerine saldırı anı kamerada Avcılar’da hasta almaya giden sağlık ekiplerine taş ve sopalarla saldırın biri kadın 4 şüpheli yakalandı. Emniyette işlemleri biten şahıslar “Kasten Yaralama”, "Tehdit-Hakaret" suçlarından adliyeye sevk edildi. Sağlık ekiplerine saldırı anı da güvenlik kamerasına yansırken, sağlık ekiplerini çağıran hastanın yakını saldırı anını anlattı.

ÜÇ SALDIRGAN TUTUKLANDI

Başından aldıkları darbelerle kanlar içerisinde kalan sağlık görevlileri hastaneye kaldırılırken, aynı aileden Doğan, Fadime, Ramazan ve Beytullah Şenkaloğlu gözaltına alındı. Kalp pili bozukluğu yaşayan Fahri Aybakan "Bana müdahaleye gelen sağlık ekibinin halini görünce acımı unuttum. İstanbul’un göbeği diyoruz ama resmen barbarlık" dedi. Doğan, Ramazan ve Beytullah Şenkaloğlu, mahkemece tutuklandı. 

HASTAYA DA MÜDAHALE EDEMEDİLER

Saldırganlar, sağlık ekibini dövdükleri gibi, kalp rahatsızlığı yaşayan hastaya müdahale etmelerini de engelledi.