Türkiye (Son Dakika) Çadır çocuklarının bir çalışma masaları bile yok! İki sandalye, bir tabure...

Çadır çocuklarının bir çalışma masaları bile yok! İki sandalye, bir tabure...

Paylaş
Çadır çocuklarının bir çalışma masaları bile yok! İki sandalye, bir tabure...

Bursa Yenişehir'de mevsimlik tarım işçilerinin kaldığı çadırlarda yaşayan çocukların okuyabilmek için gösterdikleri çaba göz yaşartıyor. Her gün okula gidip dönerken kilometrelerce yürüyen çocuklar derslerini çadırdaki sandalye ve taburelerin üzerinde yapıyor.

320 mevsimlik işçinin kaldığı çadırlarda yaşayan öğrenciler, okula gitmek için sabah erken saatlerde yola düşüyor. Öğrenciler, köy meydanından kalkan servise gitmek için her sabah 3 kilometre yürüyor.

Haberin Devamı
Mevsimlik işçi çocuklarının okuma azmi Bursa'nın Yenişehir ilçesinde mevsimlik işçilerin kaldığı çadırlarda yaşayan 4 öğrenci, okumak için büyük çaba gösteriyor. Okula ve evlerine ulaşmak için servis güzergahı dışındaki yolu yürüyen öğrenciler, derslerine de çadırda çalışıyor.

6 KİLOMETRE YÜRÜYORLAR

Buradan servisle 6 kilometre uzaklıktaki okullarına giden öğrenciler, dönüşte de yine aynı yolu kullanıyor. Çocuklar, ödevlerini ise çadırlarda yapıyor.

SERVİS İSTİYORLAR

Öğretmen olmak istediğini söyleyen 1’inci sınıf öğrencisi Gülizar Apaydın, "Büyüklerden okumak için yardım istiyorum. Yürümek zor oluyor" derken, İlknur Tekin, "1’inci sınıfa gidiyorum. Büyüyünce doktor olup hasta olan insanlara bakmak istiyorum" diye konuşuyor. Veliler ise "Çocukları buradan alıp okula götürecek bir servise ihtiyacımız var" diyor.

SANDALYE VE TABURELERİ MASA OLARAK KULLANIYORLAR

Okul bitip çadırlarına döndüklerinde ödev zamanı başlıyor. Çocuklar sandalye ve tabureleri masa niyetine kullanıyor.

Haberin Devamı

Okula bu yıl başlayan çocukların tek dileği daha iyi olanaklarla eğitim görebilmek.