Türkiye (Son Dakika) Ceset parçalarını katırla taşımışlar

Ceset parçalarını katırla taşımışlar

Paylaş
Ceset parçalarını katırla taşımışlar

Karısı tarafından terk edilen adam, eşinin yakınları tarafından tabancayla öldürüldükten sonra cesedi parçalanarak katıra yüklenmiş ve araziye gömülmüş

Yalova'nın Çınarcık ilçesinde geçen yıl ortadan kaybolan 32 yaşındaki Şener Adalı’yı öldürdükten sonra cesedini parçalayıp araziye gömdükleri iddiasıyla gözaltına alınan eşi 28 yaşındaki Hanım Adalı tutuklanırken, 3 yakını tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Çınarcık İlçesi’ne Bağlık Şenköy’de 2010 yılının Aralık ayından beri kayıp olan Şener Adalı’nın babası Salih Adalı Cumhuriyet Savcılığı’na başvurarak, oğlunun gelini Hanım Adalı ve yakınları tarafından öldürülmüş olabileceği suçlamasında bulundu. Salih Adalı, katıldığı televizyon programlarında da, oğlu Şener Adalı’nın bulunması için Cumhurbaşkanı ve Başbakan dahil tüm yetkililerden yardım istedi.

Soruşturmayı çok yönlü sürdüren Yalova Jandarma Komutanlığı ekipleri, geçen mayıs ayında Şener Adalı’nın motosikletini ormanlık alanda buldu. Başlatılan teknik takipte Hanım Adalı ve aile fertleriyle yakınlarının telefonları dinlemeye alındı.

CESEDİNİ 4 PARÇAYA BÖLDÜLER

Önemli ipuçlarına ulaşan jandarma, Hanım Adalı’yı gözaltına aldı. Çınarcık Jandarma Komutanlığı’nda sorgulanan Hanım Adalı’nın, eşini terk ettikten sonra amcasının oğlu 33 yaşındaki Ö.Y. ile birlikte olduğunu ve boşanma davasının sonuçlanmasının ardından evlenmeyi planladıklarını söyledi. Hanım Adalı, terk ettiği eşi Şener Adalı’nın öldürülmesini de şöyle anlattı:

Haberin Devamı

"Olay günü bize gelen Şener, ahırdaki hayvanların çalınmasından beni ve ailemi sorumlu tuttu. Evde tartışma çıktı. Olay sırasında evde benim dışımda amcam S.Y. amcamın damadı E.E. ve amcamın oğlu ve ilişkim olan Ö.Y. de bulunuyordu. Ö.Y., el ve ayaklarını bağladığı Şener’i tabancayla öldürdü. Cesedini 4 parçaya ayırdılar. Daha sonra ceset parçaları katıra yüklendi. Bu parçalar, 6- 7 kilometre uzaklıktaki ormanlık alana götürülerek buraya gömüldü. Benim bildiklerim bu kadar."

Hanım Adalı’nın bu ifadesinin ardından ilişkide olduğu amcasının oğlu Ö.Y., amcası 63 yaşındaki S.Y. ve onun damadı 35 yaşındaki E.E. de gözaltına alındı.

CESET PARÇALARI BULUNDU

Jandarma, özel eğitimli köpeklerle yaptıkları aramada Şener Adalı’nın gömüldüğü yerde ceset parçalarına ulaştı ve otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderdi.

Cinayet suçlamasıyla gözaltında bulunan Hanım Adalı, S.Y., Ö.Y. ve E.E. sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan Hanım Adalı tutuklanarak Bursa Cezaevi’ne gönderilirken, amcası S.Y. ve damadı E. E. ile Hanım Adalı’nın cinayeti işlediğini öne sürdüğü Ö.Y. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Savcısı’nın tahliyelere itirazı üzerine bir üst mahkemenin yarın sanıkların durumunu yeniden görüşeceği bildirildi.

Süheyla GÖZDERELİLER / YALOVA, (DHA)