Türkiye (Son Dakika) Çoban köpeklerini sıpaya saldırtan kişi serbest bırakıldı

Çoban köpeklerini sıpaya saldırtan kişi serbest bırakıldı

Paylaş
Çoban köpeklerini sıpaya saldırtan kişi serbest bırakıldı

Ankara'da çoban köpeklerine saldırttığı sıpanın telef olmasıyla gözaltına alınan Berat Kaya serbest bırakıldı. Köpek ve sıpanın sahibinin ifadeleri ortaya çıktı.

Ankara'da çoban köpeklerine saldırttığı sıpanın telef olmasına neden olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Berat Kaya (24), sevk edildiği mahkemece serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Haymana'ya 60 kilometre uzaklıkta bulunan Boğazkaya mahallesinde yaşayan Berat Kaya, mahallede Sırrı Aydın'a ait olan eşek ile sıpasını gördü. Berat Kaya, daha sonra yanında bulunan, kendisine ait 2 çoban köpeğini, sıpaya saldırttı.

Köpeklerin saldırıp yere düşürdüğü ve parçaladığı sıpa, telef oldu. Berat Kaya, bu anları cep telefonu kamerası ile kaydederek, sosyal medya hesabında paylaştı. Görüntüler, tepki çekerken, Berat Kaya yakalanarak, gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Berat Kaya, nöbetçi mahkemece serbest bırakıldı.

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), Ankara Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle anne eşeği kurtardı.

İfadeleri ortaya çıktı

Ankara'nın Haymana ilçesinde, köpeklerini saldırttığı sıpanın telef olmasına neden olduğu iddiasıyla gözaltına alınıp serbest bırakılan Berat Kaya ile eşek ve sıpanın sahibi Sırrı Aydın'ın savcılıktaki ifadeleri ortaya çıktı. Berat Kaya, köpeklerden birini sokakta bulduğunu diğerini ise satın aldığını söyleyerek, köyde hırsızlık olaylarının olması ve hayvancılık yapması nedeniyle köpeklere baktığını söyledi. Videoyu geçen şubat ayında çektiğini kaydeden Kaya, olay günü köpeklerin birden eşek ve sıpaya saldırdığını, köpeklerin saldıracağını düşünmediğini, araya girerek eşek ve sıpayı kurtarmaya çalıştığını ileri sürdü. Kaya ayrıca, olay nedeniyle pişman olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Sırrı Aydın ise olaydan bir gün önce sıpanın kurdun saldırısına maruz kaldığını söyleyerek, "Köpekler, açık yarası olması nedeniyle sıpaya saldırdı. Berat Kaya ile birlikte köpekleri ayırmaya çalıştık, şikayetçi değilim" dedi.

DHA