Türkiye (Son Dakika) Corona virüste son durumu açıklayan Bakan Koca 3 ilimizi örnek gösterdi

Corona virüste son durumu açıklayan Bakan Koca 3 ilimizi örnek gösterdi

Paylaş
Corona virüste son durumu açıklayan Bakan Koca 3 ilimizi örnek gösterdi

Türkiye'nin son 24 saatlik corona virüs tablosunu açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 3 şehri örnek gösterdi. Bir ilin Valisi ise kentte aniden artan vakaları 'Maalesef' diyerek açıkladı.

Türkiye'de son 24 saatte 1212 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 24 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 188 bin 897, can kaybı 4 bin 974 oldu.

Haberin Devamı

İzmir'de 28, Kocaeli'de 20, Sakarya'da 3 vakamız yoğun bakımda

Sağlık Bakanlığının internet sitesinde yer alan ve Bakan Fahrettin Koca'nın da Twitter'dan paylaştığı "Türkiye Günlük corona virüs Tablosu"nun güncel verilerine göre, dün 41 bin 413 test yapıldı, 1212 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu. Son 24 saatte 24 hasta vefat etti, 1293 kişi iyileşti. İzmir'de 28, Kocaeli'de 20, Sakarya'da 3 vakamız yoğun bakımda. Toplam test sayımız 3 milyona yaklaştı." ifadelerini kullandı.

Karabük Valisi: Bizim ilimizde bitmişti ama tekrar arttı

Karabük İl Hıfzıssıhha kurulu, merkeze bağlı Cumayanı köyünde yeni vakaların görülmesinin ardından karantina kararı aldı. Jandarma ekipleri yaklaşık 3 bin nüfusu olan köyün giriş ve çıkışlarında önlem alırken, karantinanın 14 gün süreceği öğrenildi.

Karabük Valisi Fuat Gürel, kentteki vaka sayıları ve Cumayanı köyündeki karantina kararı ile ilgili açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Vali Fuat Gürel, vakaların Karabük'te bitme seviyesine geldikten sonra yeniden artış göstermeye başladığını söyleyerek, "Bu vaka bir kişiden bütün dünyaya yayıldı. Bizim ilimizde bitmişti ama tekrar arttı, artabilir. Bütün dünyaya, bütün ülkeye açık bir iliz. Burası her türlü faaliyetin olduğu bir şehir. Vatandaşlarımız korkmadan ama tedbirini alarak önümüzdeki sürece bakmaları gerekiyor. Şu anda hastanelerimizdeki vaka sayımız 80'in üzerinde. Bunların birçoğunun aslında semptomu yok. Bir süre sonra onları evlerinde takibe alacağız. Hastanemizin kapasitesinin altında şu anda, şükürler olsun. Şu anda vaka sayıları yönetilebilir durumda" dedi.