Türkiye (Son Dakika) Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: İlk yıl 319 bin, toplamda 650 bin konut teslim edilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: İlk yıl 319 bin, toplamda 650 bin konut teslim edilecek

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: İlk yıl 319 bin, toplamda 650 bin konut teslim edilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Bağışçılar Konferansı'na Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden canlı bağlantıyla katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk yıl 319 bin, toplamda 650 bin konutun teslim edilmesinin planlandığını duyurdu. Erdoğan ayrıca 45 bin öğretmen ataması yapılacağını sosyal medyadan duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'Uluslararası Bağışçılar Konferansı'na çevrim içi katıldı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Bu konferans için teşekkür ediyorum. 7,7, 7,6 büyüklüğündeki 2 şiddetli deprem 11 ilimizde çok ciddi yıkıma ve can kaybına yol açtı. 50 bin 96 vatandaşımız hayatını kaybetti. Vefat eden tüm kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. 6 bin 807 yabancı dostumuz için de baş sağlığı diliyorum.

Bir kısmı müstakil deprem büyüklüğüne ulaşan artçı sarsıntılar devam ediyor. Olumsuz ha şartlarına rağmen enkaz kaldırma çalışmalarından depremzedelerin ihtiyaçları için gereken tüm gayreti gösteriyoruz.

Hasar tespit çalışmalarımız tamamlanmak üzeredir. Deprem bölgesinde kullanılamayacak hale gelen bina sayısı 298 bin.

Depremin maliyetinin 104 milyar doları bulacağı anlaşılıyor. Hiçbir ülkenin tek başına mücadele etmesi mümkün değildir. Depremden sonra Türkiye, 90 ülkeden 11 bin 320 personelin desteğini yanında buldu. 36 sahra hastanesi siz değerli dostlarımız sayesinde kuruldu.

Haberin Devamı

Konferansta yapacağınız katkılar afetin izlerini ortadan kaldırma konusunda bize yardımcı olacaktır. Esas mücadelemiz şimdi başlıyor. Çadır kent, konteyner kent kurulumuna devam ediyorum. Yarım milyon insanımızı bu alanlara yerleştireceğiz.

Tarih boyunca hiçbir ayrım yapmadan dara düşen herkesin yardımına koştuk. Koronavirüs salgını döneminde 12 uluslararası kuruluşa tıbbi yardım gönderdik. Çatışma bölgelerinden göç etmek zorunda kalanlara kapılarımızı açtık.

3 buçuk milyonu Suriyeli olmak üzere 4 milyonu aşkın sığınmacıya ev sahipliği yapıyoruz.

Gece gündüz demeden milletimiz için yardım toplayan, yanımızda olan siz dostlarımıza teşekkür ediyorum.

45 BİN ÖĞRETMENE ATAMA MÜJDESİ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğretmenlere atama müjdesi verdi. Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Erdoğan şu ifadeleri kullandı: "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması şöyle: Sevgili vatandaşlarım, eğitim camiamızın değerli üyeleri, buradan sizlerle bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Eğitim sistemimizin kalitesini artırmak, eğitim kadromuzu daha da güçlendirmek için 45 bin yeni öğretmen ataması yapacağız.

Haberin Devamı

'HAYIRLI OLSUN DİYEREK' DUYURDU

Atanacak öğretmenlerimizi öncelikli olarak depremin yaralarını sarmak için afet bölgelerinde görevlendireceğiz. Tüm öğretmenlerimize, ailelerine, öğrencilerimize ve eğitim camiamıza hayırlı olsun"

ÖĞRETMEN ATAMALARI NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 45 bin yeni öğretmen atama takvimini ve branş dağılımını en kısa sürede açıklayacaklarını bildirdi.

Özer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 45 bin yeni öğretmen ataması yapacakları ve atanacak öğretmenleri, öncelikli olarak depremin yaralarını sarmak için afet bölgelerinde görevlendirecekleri yönündeki açıklamasının ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

45 bin yeni öğretmen atama kararının ülkeye, millete ve eğitim camiasına hayırlı olmasını dileyen Özer şunları söyledi;

"Atama takvimi ve branş dağılımını en kısa sürede açıklayacağız. Eğitim ailemizin her zaman yanında olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı sunuyorum."

Haberin Devamı