Türkiye (Son Dakika) Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri peş peşe sıraladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri peş peşe sıraladı!

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri peş peşe sıraladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, '1 Milyon İstihdam Projesi' kapsamında alınan kararları açıkladığı konuşmasında 7 müjdeyi peş peşe sıraladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde 1 Milyon İstihdam Projesi Kamuoyu Bilgilendirme Programı'nda açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Milyon İstihdam Projesi Kamuoyu Bilgilendirme Programı’nda konuştu Cumhurbaşkanı Erdoğan, '1 Milyon İstihdam Projesi' kapsamında alınan kararları açıkladığı konuşmasında 7 müjdeyi peş peşe sıraladı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Günlük alışkanlıklarımızı da değiştirerek hızla gelişen teknoloji her geçen gün farklı bir yeniliği hayatımıza katıyor. Gerçekten de üniversitelerimizden şirketlerimize, kamu kurumlarımızdan sosyal hayata hemen her alanda teknolojinin çok ciddi yansımaları var.

Özellikle bilgi teknolojileri alanında son yıllarda yaşanan gelişmeler vatandaşımızın da bir çok alanda işini fevkalade kolaylaştırdı. Ülke ekonomisinde sürdürülebilir bir büyümenin sağlanabilmesi için biz de teknolojideki gelişmeleri yakından takip ediyor, bu doğrultuda yürütülen çalışmaları destekliyoruz.

YENİ İSTİHDAM PROJELERİ HAYATA GEÇİRİYORUZ

Teknolojinin gelişmesi sadece ülkemizde değil dünyada da nitelikli iş gücü ihtiyacı ortaya çıkardı Bilişim başta olmak üzere, çeşitli alanlarda yeni istihdam projelerini hayata geçiriyoruz. Hızla değişen teknolojinin günümüzde var olan bir çok mesleğin yerine yenilerini ikame edeceğinin farkındayız.

Haberin Devamı

TERSİNE BEYİN GÖÇÜNDE ÖNEMLİ BİR YERE GELDİK

Mevcut mekanizmalar dışında araçları devreye alıyoruz. Tersine beyin göçü teşviklerimizde önemli bir yere geldik. 2030 yılında 100 bin teknoloji girişimi kurma kararlılığımızı ilan ettik.

5 AYRI BAKANLIĞIMIZ DESTEK VERİYOR

HMB bünyesinde başlattığımız 1 milyon yazılımcı istihdamı projesinin kendi alanlarındaki bölümlerine 5 ayrı bakanlığımız destek veriyor. 20 bine yakın gencimizin ölçme, değerlendirme sonuçları işverenlerle paylaşıldı. Teknolojinin durduğunuzda geri kaldığınız alan olduğunu unutmadan eğitim programlarını sürekli yeniliyoruz.

81 İLE YAYILAN MERKEZLER

Ülkemizin 81 iline yayılan merkezlerimiz gençlerimize istihdam alanında da rehberlik etmeye başladı. Mesleki yeterlilik kurumumuz da proje kapsamındaki iş kollarında kendini geliştiren gençlerin mesleki belgelendirme süreçlerinde yer alıyor. Verilen emek ve kazanılan becerilerin belgelendirilmesini temin ediyoruz. Kurumlarımızın sahip olduğu teknoloji gücünü gençlerimizi geleceğe hazırlamak için harekete geçiriyoruz.

Haberin Devamı

Dijital göçebeliğin yaygınlaşması katma değeri yüksek bilgi teknolojileri alanında istihdamı geliştiriyor. Biz de yeni uygulamaları devreye alıyoruz.

Yerli otomobilimiz TOGG üreticileri tarafından bir mobil cihaz olarak tanımlanıyor. Bakımı ve idamesi içinde daha nitelikle personele ihtiyaç olacak.

MÜJDELERİ PEŞ PEŞE SIRALADI

Hazine Destekli Kefalet Sistemi kapsamında açıkladığımız 200 milyar liralık desteğin 4 milyar liralık kısmını teknoloji destek paketi olarak ayırdık. Bu paketle teknoloji odaklı yazılımı, blok zincir, akıllı şehir gibi alanlarda KOBİ ölçeğindeki firmaları destekleyeceğiz.

1 milyar lira kefalet limitli KOBİ'lerin dijital dönüşüm süreçlerini tamamlamalarını istiyoruz.

Veri merkezi sektörümüzü geliştirmek, bulut işletmecilerini ülkemize çekmek amacıyla mali teşvikler yanında mevzuat çalışması yapıyoruz.

Araştırma geliştirme merkezleri ve teknoloji geliştirme merkezlerinde çalışan bilişim personeline yüzde 100 uzaktan çalışma desteği sağlayacağız. Demek ki isabetli işler yapıyoruz.

Haberin Devamı

Kamuda görev yapan bilişim personelinin sayısında 2023'te çok ciddi oranda artırıma gideceğiz.

Kamu bankalarımız vasıtasıyla bilişim alanında girişimlere 6 ay geri ödemesiz girişimci kredisi vereceğiz.

İmalat ve bilişim sektörlerinde ilave istihdam yapan işyerlerine verilen aylık 10 bin lira olan prim desteğini 2023 sonuna kadar uzatacağız.