Türkiye (Son Dakika) Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile yaşadığı 'Kumluca' diyaloğunu anlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile yaşadığı 'Kumluca' diyaloğunu anlattı

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile yaşadığı 'Kumluca' diyaloğunu anlattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'da sel felaketinin yaşandığı Kumluca'da halka hitap etti. Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile yaşadığı Kumluca diyaloğunu anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Haberin Devamı

Sel afetinin başladığı andan itibaren elimizdeki tüm imkanlarla sahaya indik. Sel afetinde acil olarak 171 milyon lira ile barınma ve gıda malzemeleri bölgeye gönderildi.

Sel afetinin bu kadar ağır hasara yol açmasında dere yataklarına yapılan izinsiz ve yanlış müdahalelerin de etkisi var. Tabiatın düzenine saygı göstermek mecburiyetindeyiz. Bize hep şunu söyler büyüklerimiz: Dere yatağında akar. Onun için dereyi yatağından saptırmamak lazım. Acil yapılması gereken yeni yatırımların tespitini tamamladık.

DERE YATAKLARI KONUSUNDA ÇAĞRI

Ağır hasarlı 23 bina bu yıl içinde sahiplerine teslim edilecek. Şimdi Manavgat'a gidiyoruz. Yangın afetinde vatandaşlarımın binaları yandı, onlara hemen burada modern güzel evler yapacağız dedim. Bugün 450 tanesini teslim ediyoruz. Geri kalanları da en kısa zamanda teslim edilecek. Sizlerden de dere yataklarının önünü kapatmama konusunda hassasiyet bekliyorum.

Haberin Devamı

Son yatırımların ardından hep beraber sergileyeceğimiz dirayetli yaklaşımla bölgemizde sel felaketi tehdidini asgariye indirmiş olacağız.

PUTİN İLE KUMLUCA DİYALOGU

Sayın Putin'e dedim ki; 'Bizim Kumlucamız var. Buranın özelliği var. Burası adeta domates memleketi gibidir. Beni Kumlucalılara mahcup etme.' Sağolsun beni kırmadı. Zaman zaman kesilmeler oluyordu ya... O domatesin ihracatını gördük. Hanım kardeşlerimiz domates ikramında bulundular. Hakikaten bu domatesler her şeye değer.