Türkiye (Son Dakika) Defalarca uyarı yapıldı ama nafile!

Defalarca uyarı yapıldı ama nafile!

Paylaş
Defalarca uyarı yapıldı ama nafile!

Adana'da bir kişi, kendisini telefonla arayarak Emniyet Müdürü olduğunu söyleyen kişinin adının terör örgütü listesinde olduğunu ve adına kredi kartları çıkarıldığını söyleyerek dolandırıcılara 50 bin lirasını kaptırdı

Olay, geçen pazar günü Ü.G.P.’nin, Akçakale İlçe Jandarma Komutanlığı’na gelerek şikayette bulunmasıyla ortaya çıktı. Ü.G.P., Adana’da oturduğunu, telefonla kendisini Emniyet Müdürü olarak tanıtan bir kişinin arayarak, terör örgütü PKK tarafından adına 15-16 kredi kartı çıkarılıp, bankalardan yüklü miktarda para çekildiğini söylediğini anlattı.

Haberin Devamı

Paniğe kapılan Ü.G.P., terör örgütü ile herhangi bir bağının olmadığını ifade ettiğini belirterek, şöyle dedi:

'BANKADA NE KADAR PARAN VAR?'

"Emniyet Müdürü olduğunu söyleyen kişi, bankada ne kadar param olduğunu sordu. Ben de bankada 50 bin liram olduğunu söyleyince, terör örgütü üyelerinin hesabımı boşaltabileceğini söyleyerek, gizli olarak yürütülen operasyon sonunda iade edilmek üzere 50 bin lirayı kendilerine getirmemi istedi.

Bu kişi daha sonra parayı örgüt üyeleri tarafından takip edilebileceğimi söyleyerek, Akçakale’nin Yukarı Beydaş Köyü yolu üzerindeki bir besi çiftliği tabelasının altına bırakmamı istedi. Ben de hemen bankadan parayı çektim ve otomobille geldiğim Akçakale’de; denilen yere 50 bin lirayı bıraktım."

Haberin Devamı

Ü.G.P., parayı bıraktıktan sonra Emniyet Müdürü olarak tanıdığı şüpheliyi aradığı telefona ulaşamadığını ve bir süre sonra yeniden döndüğü yerde, içinde 50 bin lira bulunan çantayı göremeyince dolandırıldığını anladığını ifade etti.

Jandarma, ifadesine başvurulan Ü.P.G.’nin arandığı telefon numarasının kim tarafından kullanıldığının belirlenerek yakalanması için çalışma başlattı.

DHA