Türkiye (Son Dakika) Depremzedelerin kurt korkusu

Depremzedelerin kurt korkusu

Paylaş
Depremzedelerin kurt korkusu

Vanlı depremzedeleri bu kez de sürüler halinde köylere inen aç kurtların korkusu sardı

Depremden sonra artçı sarsıntılar, soğuk hava ve çadır yangınlarıyla zor günler geçiren Vanlı depremzedeleri bu kez de sürüler halinde köylere inen aç kurtların korkusu sardı. Köylüler aç kurt korkusu yüzünden sabaha kadar silahla nöbet tuttuyor.

Haberin Devamı

Van merkeze 15 kilometre uzaklıkta bulunan Akın Köyü’nde oturanlar, meydana gelen depremlerde evleri hasar görünce kendi imkanlarıyla kurdukları çadırlarda yaşamaya başladı. Soğuk hava ve artçı sarsıntılarla çadırlarda zor günler geçiren köylüleri bu sefer de aç kurtların korkusu sardı. Sürü halinde köye inen aç kurtların korkusuyla köylüler, silahlarıyla sabaha kadar nöbet tutmaya başladı.

SİLAHLI NÖBET TUTUYORLAR

Depremden sonra köyde 4 kişinin kurtların saldırısına uğradığı ancak kaçarak son anda canlarını kurtardıkları belirtildi. Kurt korkusunun deprem korkusundan daha beter olduğunu belirten köylüler, "Aç kurtlar sürüler halinde köyümüze iniyor. Korkudan geceleri dışarı çıkamıyoruz. Çocuklarımızın gece tuvalet ihtiyaçları oluyor, ancak korkudan bütün aile birlikte kalkıp çadırdan dışarı çıkabiliyoruz. Köyde karanlık çöktüğünde adeta in cin top oynuyor. Hırsızlar bizi yıldırmadı, depremden korkup köyü terk etmedik. Ancak kurtların korkusuyla köyü terk edeceğiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Kurtların korkusuyla silahlı nöbet tutmaya başladıklarını kaydeden köylüler, "Akşam saat 4’ten sabah 7’ye kadar ekipler değişerek nöbet tutuyoruz. Korkuyoruz, ancak ne yapalım, başka çaremiz yok. Burada yetkililerin bize sahip çıkıp kurtlardan korumasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Fevzi KIZILKOYUN/VAN, (DHA)