Türkiye (Son Dakika) Direk ölüm! Daha hayatlarının baharındaki 2 genç can verdi

Direk ölüm! Daha hayatlarının baharındaki 2 genç can verdi

Paylaş
Direk ölüm! Daha hayatlarının baharındaki 2 genç can verdi

Elektrik direkleri ölüm saçtı. Adana’da havuzdan çıkan 18 yaşındaki Türker Çulha’nın yaslandığı aydınlatma direği sonu oldu. Trabzon’da ise 20 yaşındaki Mustafa Uzun, plajda yaslandığı direkteki elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. İki olayda da ihmal var.

Haberin Devamı

İlk olay 2 Temmuz günü Adana Pınar Mahallesi’ndeki bir rezidansta yaşandı. Site sakinlerinden Türker Çulha, arkadaşları ile birlikte havuza girdi. Çulha, havuzdan çıktıktan sonra ıslak halde aydınlatma direğine yaslandı. Bu sırada elektrik akımına kapıldı. Komşuları hortumla çekip kurtardı, derhal kalp masajı uygulandı ancak sonuç alınamadı. Türker’in dayısı Ali Sedat Şenler, “Ailesinin tek çocuğuydu. Site yönetiminden şikayetçi olduk. Elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

DİREKLERDE KAÇAK VAR

10 gün sonra bir başka direk ölümü haberi de Trabzon’dan geldi. Arkadaşlarıyla gittiği Yalıncak halk plajında çadır kurup denize giren Mustafa Uzun (20), sırtını yasladığı metal aydınlatma direğindeki elektriğe kapılarak can verdi. Başsavcılık ihmal gerekçesiyle adli, büyükşehir belediyesi de idari soruşturma başlattı. Plajda direkler için açılmış alanlarda poşete sarılı uç kısımları açık kablolar dikkat çekti. Kontrol edilen birçok direkte de elektrik kaçağı çıktı.

Haberin Devamı