Türkiye (Son Dakika) Eski eşten yeni hayat! Büyük vefa örneği...

Eski eşten yeni hayat! Büyük vefa örneği...

Paylaş
Eski eşten yeni hayat! Büyük vefa örneği...

İzmir'de bir çocuk annesi Bahar Azak 10 yıl önce boşandığı Can Şay'a karaciğerini verip hayatını kurtardı. Bahar Hanım "Ayrılmış olsak da o benim hayatımın bir parçası" diyerek insanlık dersi verdi.

Can Şay’a (58) geçen nisanda karın şişliği ile gittiği hastanede karaciğer yetmezliği ve karaciğer kanseri teşhisi konuldu. Acil nakil gerekiyordu zira günleri sayılıydı. Eski eşi Bahar Azak (42) "Ben gönüllü donör olurum" dedi. Yapılan testler, Bahar Hanım'ın karaciğerinin eski eşine uygun olduğunu gösterdi. Ancak ayrılıklarının üzerinden 10 yıl geçen çift, Sağlık Bakanlığı Etik Kurulu’na girmek zorunda kaldı. Kuruldan vize çıkınca nakil 6 Eylül’de gerçekleşti.

Haberin Devamı

"KELİMELER KİFAYETSİZ"

Başarılı geçen operasyon sonrası her ikisinin de durumu iyi. Eski eş Bahar Azak, "Boşandık ama düşman kardeş olmadık. Rahatsızlığını biliyordum ve hiç düşünmeden donör olacağımı söyledim. Emeğimin boşa gitmediğini görmek güzel. Çok umutsuzlukla girdik, çok mutlulukla çıktık" dedi. Can Şay ise "Başka donör yoktu. Onunkinin uygun çıkması mucize. Bugün hayattayım. Bahar sayesinde. Teşekküre kelimeler yetmiyor. Kelimeler kifayetsiz" diye konuştu.

YENİ HAYATIN KAPISINI AÇTI

Bahar ve Can çiftinin 12 yaşında bir çocukları var. Bahar Azak karaciğer nakliyle oğlunun babasına yeni bir hayatın da kapılarını açtı.