Türkiye (Son Dakika) Gaziantep'te toprağa gömülü 3 ceset bulundu

Gaziantep'te toprağa gömülü 3 ceset bulundu

Paylaş
Gaziantep'te toprağa gömülü 3 ceset bulundu

Gaziantep' te 3 Mart tarihinde kaybolan Emine Düzkaya, oğlu Çağan Özoğlu ve gelini Özlem Aslan Özoğlu'na ait olduğu iddia edilen 3 ceset, toprağa gömülü halde bulundu

İddiaya göre işsiz Çağan Özoğlu, 1.5 yıldır arkadaşlık yaptığı Özlem Aslan Özoğlu’nun hamile kalması üzerine nikah kıydırıp düğün hazırlıkları için bir süre önce İstanbul’da yaşayan annesi Emine Düzkaya’yı çağırdı.

Haberin Devamı

Düzkaya, 3 Mart’ta Gaziantep’e gelip oğluyla birlikte gelinleri Özlem Aslan Özoğlu’nun ailesinin evine giderek, düğün tarihi ve diğer hazırlıklarla ilgili görüştü. Bu görüşmenin ardından evden ayrılan anne, oğlu ve gelinlerinden bir daha haber alınamadı.

Düzkaya, Özoğlu ve Aslan aileleri, polise kayıp başvurusunda bulundu. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, 3 kişinin cep telefonlarını takibe aldı. Anne ile oğlunun telefonlarının sinyallerine Karşıyaka semtinde ulaşan polis, cihazları kullanan kişileri gözaltına aldı. Telefonların SIM kartının şifresiz olduğu ve şüphelilerin telefonları çöp kutusunda buldukları bu şekilde kullandıkları ortaya çıktı. Gözaltına alınan bu kişiler serbest bırakıldı.

OTOMOBİLDEKİ LEKELER İNCELENECEK

Polisin sorguladığı Özlem Aslan Özoğlu’nun ailesi ise ifadelerinde Emine Düzkaya ve oğlunun evlerine gelip düğünle ilgili görüştüklerini ve daha sonra kızlarıyla birlikte ayrıldıklarını söyledi. Polis, kızın ailesinin otomobilinde bulduğu ’kan benzeri’ lekelerden örnekler alıp, DNA testi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderdi.

CESETLER BULUNDU

Olayla ilgili soruşturma çok yönlü sürdürülürken, dün akşam saatlerinde Kilis’in merkez Deliçay Köyü Afrin Çayı kenarında piknik yapanlar, topraktan dışarı çıkmış ve hayvanlar tarafından parçalanmış bir ayağı fark edince durumu jandarmaya bildirdi.

Olay yerine gelen jandarma ekipleri tarafından bölgede çalışma başlatıldı. Yapılan kazılarda kayıp Emine Düzkaya, oğlu Çağan Özoğlu ve gelini Özlem Aslan Özoğlu’na ait olduğu ileri sürülen 3 ceset bulundu. Cesetler, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Olayı soruşturan Gaziantep Emniyet Müdürlüğü de özel bir ekibi Kilis’e gönderdi.

İPLE BOĞULMUŞLAR

Kilis’te toprağa gömülmüş olarak bulunan Emine Düzkaya, Çağan Özoğlu ve Özlem Aslan Özoğlu’nun iple boğularak öldürüldüğü ortaya çıktı. Cesetler üzerinde yapılan incelemede Özlem Aslan Özoğlu’nun boynundaki iple gömüldüğü saptandı.

Anne, oğul ve gelinin öldürülmesiyle ilgili olarak Kilis İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ve Gaziantep Emniyet Müdürlüğü cinayet dedektifleri vahşi cinayetleri çok yönlü olarak soruştururken, öldürülen Özlem Arslan Özoğlu’nun ailesinden 5, aile dışı ise 4 olmak üzere 9 kişinin ifadesine başvurulduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Üç kişinin kaybolduğu günün gecesi, Özlem Arslan Özoğlu’nun babası Abdullah Arslan ile oğullarının kendilerine ait üç otomobille, değişik saatlerde cesetlerin bulunduğu Kilis yolunda mobese kameralarınca kaydedildiği, bu kişilerin sorgularında hacca gidecek bir yakınlarını ziyaret için Kilis’e gittiklerini söyledikleri, delil bulunamadığı için Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla serbest kaldıkları öğrenildi.

Öldürülen Özlem Arslan Özoğlu’nun babası Abdullah Arslan’ın cinayetten hüküm giyip, bir süre cezaevinde kaldıktan sonra serbest kaldığı açıklandı.

TÖRE CİNAYETİ İDDİASI

Kilis’te toprağa gömülmüş olarak bulunan Emine Düzkaya, Çağan Özoğlu ve Özlem Aslan Özoğlu’nun cesetleri, Düzkaya’nın kızları Eda ile Çiğdem ve yakınları tarafından teşhis edildi.

Düzkaya ailesi suskunluğunu korurken aile avukatı Ferit Belgin basın mensuplarına bir açıklama yaptı. Belgin, Jandarma tarafından müvekkillerine ait 3 cesedin bulunduğunu belirterek, "Emine Düzkaya, oğlu Çağan Özoğlu ile gelini Özlem Aslan Özoğlu’na ait olduğu kesinlik kazandı. Faillerin bir an önce yakalanmasını bekliyoruz. Ben kendi adıma konuşuyorum. Töre cinayeti olmasından şüpheleniyorum. Cenazeler Adli Tıp Kurumu’na gönderilecek. Ailesi ve bizde konunun takipçisi olacağız. Gaziantep Cumhuriyet Savcılığı, Kilis Cumhuriyet Savcılığı ile Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ile Kilis Jandarma Komutanlığı gerekli çalışmaları yapıyor. Sorumluların bir an önce yakalanmasını istiyoruz" dedi.

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin olayla ilgili 5 kişinin yakalanması için operasyon başlattığı öğrenildi.

Haberin Devamı