Türkiye (Son Dakika) Güne Başlarken | 10 Aralık 2019

Güne Başlarken | 10 Aralık 2019

Paylaş
Güne Başlarken | 10 Aralık 2019

Haftanın ikinci gününden selamlar. Gününü kolaylaştırmak için birkaç bilgi verelim dedik. Hazırsan başlayalım mı?

Bankalararası piyasada 10 Aralık günü saat 07.52’de dolar 5,81 TL’den işlem görürken, euro ise 6,43 TL civarında seyrediyor.

Haberin Devamı

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları şöyle:

Ankara: Sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte puslu ve sisli -1°C, 6°C

İstanbul: Sabah saatlerinde puslu ve sisli 6°C, 13°C

İzmir: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu 6°C, 15°C

Adana: Parçalı ve çok bulutlu 7°C, 17°C

Antalya: Sabah saatlerinden sonra sağanak yağışlı 9°C, 17°C

Samsun: Parçalı ve az bulutlu 6°C, 13°C

Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 7°C, 14°C

Erzurum: Sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte puslu ve sisli -9°C, 1°C

Diyarbakır: Çok bulutlu, yağmurlu 3°C, 6°C

10 Aralık 2019 günlük burç yorumları ise şu şekilde:

KOÇ: Farklı koşulların çalışma sistemlerini merak edeceğiniz bir gün. Duygu dünyanızı çevrenize kapatabilirsiniz. Arkadaşlarınızın düşüncelerinizi merak etmelerine neden olacaksınız. Bugün içinize kapanacaksınız.

Haberin Devamı

BOĞA: Mantıklı yönleriniz daha belirgin olacak. Alışkanlıklarınızın size sağlayacağı olumlu etkileri gün içinde daha rahat hissedeceksiniz. Bugün, ailenizin yaşlı bireylerinden bazı kişilerin sizden istekleri olacaktır.

İKİZLER: Maddi konular kafanızda yeniden şekillendirmek isteyeceksiniz. Yeni başlangıçlar konusunda kendinizi baskı altında hissediyorsunuz. Para sıkıntılarınıza yeni kaynaklar bulmak için gerekli şartları oluşturabilirsiniz.

YENGEÇ: İlişkide mantıklı davranmalısınız. Duygularınız karışabilir. Güven ihtiyacı içindesiniz. Partnerinizden beklediğiniz desteği bulamadığınız zaman kafanızdaki olumsuz fikirler yüzünden moraliniz hemen bozuluyor.

ASLAN: Zor şartlarda çalışmaktan yılmayan bir yapınız var. Koşullarınızı zorladığınızda hedeflerinize hızlı yaklaşıyorsunuz. Yaşam kalitenize ilave edeceğiniz her türlü donananıma hazırsınız. Yeni sınavlara doğru gidiyorsunuz.

BAŞAK: Başlatacağınız çalışmalarda kendi gücünüzün sınırlarını deneyeceksiniz. Özenli ve titiz davranacağınız bir gün. Her şeyi inceleyerek sonuca varmak istiyor ve şüpheleriniz konusunda ısrarcı bir tutum sergiliyorsunuz.

TERAZİ: Ailenizi ve kariyerinizi disiplinli şekilde kombine ediyorsunuz. Sosyal yaşantınız daha da güçlenecek. Kuvvetli sezgilerin etkisini yakında göreceksiniz. Sevdiklerinizle güzel bir gün sizi bekliyor. Böbreklerinizi üşütmeyin.

Haberin Devamı

AKREP: Gizemli yaşamaktan hoşlanmanıza rağmen isteklerinizde net davranıyor ve duygularınızı mantıklı bir şekilde ortaya koyuyorsunuz. Yaşamınızda aksayan sorunları bir şekilde ele alarak yeni bir formül üreteceksiniz.

YAY: İç sıkıntılarınızın tek nedeni kendinizi ifade edecek konulardan uzaklaşmanız. Asıl yapmanız gereken işler dururken size uzak olanları tercih ediyorsunuz. Başlatacağınız yeni çalışmalar için gerekli donanıma sahipsiniz.

OĞLAK: Arkadaşlarınızla iyi anlaşmanıza rağmen aşkta gerekli tatmini sağlamakta zorlanacaksınız. Bugün partnerinizin her şeyini merak ederken kendi düşünceleriniz konusunda taviz vermek istemiyorsunuz.

KOVA: Bugün duygusal davranmamaya çalışın. İş yaşamınızda yenilikler gerekebilir ama siz bu olaylara tepkili davranmaktan çok ılımlı yaklaşmalısınız. Olayların altındaki gerçek nedenlerin üzerine sabırlı gidin.

Haberin Devamı

BALIK: Duygularınızla hareket ediyor ve takıntılarınız yüzünden bazı işlerin gecikmesine neden oluyorsunuz. İşlerinizde belirleyici davranmakla iş potansiyelinizi daha da artırabilirsiniz. Bugün çok net olmalısınız.

Bugün:

  • 10 Aralık 2016'da yerel saatte 22:29 sıralarında İstanbul'un Beşiktaş ilçesindeki Vodafone Park yakınında ve Maçka Demokrasi Parkı içinde gerçekleştirilen iki ayrı bombalı saldırı meydana geldi.
  • Londra metrosu açıldı. 1863
  • İspanyol-Amerikan savaşı sonrasında; Paris Barış Antlaşmasıyla Küba, İspanya'dan bağımsızlığını kazandı. 1898
  • İlk Nobel ödülleri verildi. 1901
  • Theodore Roosevelt, Rus-Japon savaşının sona ermesinde oynadığı arabuluculuk rolünden dolayı, Nobel Barış Ödülü'nü alan ilk Amerikalı oldu. 1906
  • Türkiye Cumhuriyeti ile Arnavutluk Hükümeti arasında Dostluk Antlaşması imzalandı. 1923
  • Türkiye, BM Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) üyesi oldu. 1948
  • Günaydın gazetesi yayın hayatına başladı. 1982
  • Arjantin'de askeri rejim sona erdi; Arjantin'in 8 yıldan sonra ilk sivil başkanı Raul Alfonsin oldu. 1983
  • Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in veto ettiği öğrenci affı yasası Meclis'te tekrar kabul edildi. Yasa, üniversitelerde türbana izin veriyordu. 1988
  • Türkiye'de ilk karaciğer nakli gerçekleştirildi. Ameliyatı, Hacettepe Üniversitesinden Prof. Dr. Mehmet Haberal yaptı. Bursalı Ahmet Aktaş'ın karaciğeri, korneaları ve böbrekleri beş hastaya nakledildi. 1988
  • İsveç'teki Avrupa Kros Şampiyonası'nda Türkiye genç bayanlarda takımda gümüş, aynı kategoride Elvan Can ile tarihinde ilk kez bronz madalya kazandı. 2000

Ne yapsak?

  • Taner Barlas’ın kurguladığı, Rutkay Aziz’in yönettiği ve iki usta tiyatrocunun aynı zamanda rol da aldıkları ‘Büyük Gözaltı’ (1984) bugün 20.30’da Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’nde tiyatroseverlerle buluşuyor.
  • Masterpiece Galata Heykel - Picasso Suratlar Masterpiece Galata Heykel
  • "Emir Can İğrek" 10 Aralık Salı IF Performance Hall Beşiktaş sahnesinde sizlerle.
  • Darüşşafaka Tekfen, 7DAYS EuroCup normal sezonunundaki son iç saha maçında Volkswagen Arena'da İtalyan Ekibi Germani Basket Brescia'yı ağırlıyor.