Türkiye (Son Dakika) Güne Başlarken | 13 Ocak 2020

Güne Başlarken | 13 Ocak 2020

Paylaş
Güne Başlarken | 13 Ocak 2020

Haftanın ilk gününden selamlar. Gününü kolaylaştırmak için birkaç bilgi verelim dedik. Hazırsan başlayalım mı?

Bankalararası piyasada 13 Ocak günü saat 07.37’de dolar 5,87 TL’den işlem görürken, euro ise 6,53 TL civarında seyrediyor.

Haberin Devamı

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıklar şöyle:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Kocaeli, Sakarya, Kastamonu, Amasya, Tokat ve Sivas çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; kıyı kesimlerde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların bu akşam ve gece saatlerinde Rize ve Artvin çevreleri ile Giresun’un doğu (Keşap, Espiye, Tirebolu, Görele, Eynesil, Çanakçı, Doğankent ve Güce) ve Trabzon’un batı ilçelerinde (Beşikdüzü, Vakfıkebir, Çarşıbaşı, Şalpazarı ve Tonya) kuvvetli yağmur, iç ve yüksek kesimlerinde (600 m üzeri) yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayıyla birlikte, yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Ankara: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde yer yer puslu ve sisli -1°C, 5°C

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 6°C, 9°C

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 5°C, 13°C

Adana: Az bulutlu 4°C, 16°C

Antalya: Az bulutlu 9°C, 19°C

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 5°C, 8°C

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 5°C, 8°C

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde kar yağışlı 8°C, -3°C

Diyarbakır: Parçalı bulutlu -1°C, 8°C

Günün POSTA şiiri

Günün POSTA şiiri, Bursa'da yaşayan Uğur Boğaçlı'dan geliyor. Bu şiiri canından çok sevdiği eşine ithaf etmiş.

13 Ocak 2020 günlük burç yorumları ise şu şekilde:

KOÇ: Duygularınız ön plana çıkıyor. Partnerinizle aranızdaki bazı derin farklılıklar gündeme gelebilir. Siz olayların çok ötesinde düşünüyorsunuz. Düşüncelerinizle davranışlarınız arasında denge kurmayı biliyorsunuz.

BOĞA: Bağımsızlık isteğinizi önleyemiyorsunuz. Sezgilerinizin doğrultusunda hareket etmek isteyebilirsiniz. Bilinç altınız yoğun. Bazı konularda taviz vermekten korkmamalısınız. Olayların detayları çok önemli, iyi düşünmelisiniz.

İKİZLER: Bugün sosyal ilişkilerinize daha fazla değer veriyorsunuz. Bulunduğunuz ortamlarda kişiselliğinizi ön plana çıkarıyorsunuz. Değerinizin herkes tarafından onaylanmasını istiyorsunuz. Evinizle ilgili değişimler söz konusu.

Haberin Devamı

YENGEÇ: Duygusal anlamda kendiniz iyi hissetmek istiyorsanız özgürlüğünüzü iyi korumanız gerekiyor. Bugün, herkesten çok daha fazla çalışmaya meyillisiniz. Size gelen her türlü işi sonuçlandırmayı görev biliyorsunuz.

ASLAN: Maddi konularda istediğiniz gelişimin arkadaş organizasyonlarına bağlı olarak değişim göstermesi sizi mutlu ediyor. İş konusunda motivasyonunuz yüksek. Bugünlerde sınırlı hareket ettiğiniz zaman kendinizi kısıtlanmış hissediyorsunuz.

BAŞAK: Olaylara yüzeysel bir bakış açısı getirmek istemediğiniz için çevrenizle kişisel sorunlar yaşayabilirsiniz. Değişimlerin meydana getirdiği çatışmalardan oluşan bir yaşam tarzınız var. Takıntılarınız sizi yönlendiriyor.

TERAZİ: İkili ilişkilerinizde bir türlü istediğiniz performansı yakalayamadığınızı düşünerek huzursuzluk çekebilirsiniz. Oysa, biraz daha esnek olmanızın size getireceği pozitif enerjiyi karşı tarafa da yansıtabileceksiniz.

Haberin Devamı

AKREP: Birlikte çalıştığınız kişilerden çok fazla şey bekliyorsunuz. Zihinsel aktiviteniz çok yüksek ve sizinle aynı düşünceye sahip kişilerle bir arada olmak istiyorsunuz. Çevrenize karşı yargılayıcı olmayın. Başarı sizden yana.

YAY: Bugün, birlikte çalıştığınız arkadaşlarınızın sizin yardımınıza ihtiyaçları olabilir. Siz çabalarınızın boşa gitmediğini gördüğünüz zaman keyif almasını bilen ender kişilerdensiniz. Sürpriz aşklar için özel bir gün.

OĞLAK: Ailenizin isteklerini çok çabuk anlayacağınız bir gün. Annenizin aykırı düşünceleri ve fikirleri aklınızı karıştırabilir. Duygusal yaşamınızla ilgili konuları ailenizle paylaşmak zorunda kalabilirsiniz. Şansınız açık.

KOVA: Sıra dışı düşünceler içinde yaşıyor ama çevrenizin tepkisinden korktuğunuz için belli etmek istemiyorsunuz. İyi niyetli yaklaşımlarınız ters anlaşılabilir. Kendinizi anlatırken toplumsal ilişkilerinizde ikna edicisiniz.

BALIK: Maddi konularda sezgisel yeteneğinizin çok güçlü olması, bazı ideallerinizi ortaya çıkarırken sizi de farklı kılıyor. Maddi konularda yaşadığınız inişçıkışlar yaşamınızı zorlaştırabilir. Bugün bazı hatalara açıksınız.

Haberin Devamı

Günün Haydar Dümen sorusu

Dr. Haydar Dümen, cinsellikle ilgili sorularınızı yanıtlıyor. İşte günün sorusu:

18 yaşında kızım. Her gün ilişkiye girmek istiyorum. Bu sizce normal mi?

Cevaplar için tıklayın...

Bugün

  • Japon Prensi Takamutsu, Türkiye'ye geldi. 1931
  • Türkiye'de ekmek karnesi uygulamasına başlandı. 1942
  • Pan-Am şirketi New York-Londra-Ankara uçak seferlerine başladı. 1947
  • Hasankale'de 5.8 büyüklüğündeki depremde 133 kişi öldü. 1952
  • Amerika Birleşik Devletleri, uzay uydusu Explorer1'i fırlattı. 1958
  • Atatürk Barajı'nda su tutulmaya başlandı. 1990
  • Irak'a karşı başlatılan ikinci harekâta İncirlik Üssü'nden kalkan "Çekiç Güç" uçakları da katıldı. 1993

Ne yapsak?

  • Pencere tiyatro oyunu, Akatlar Kültür Merkezi'nde sizlerle... Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi
  • Hayal Satıcısı oyunu, Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi'nde sizlerle. Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi Müşfik Kenter Sahnesi
  • Victor Hugo’nun ölümsüz eseri; Notre Dame'in Kamburu Müzikali, izleyicisiyle buluşmaya devam ediyor. Narlıdere AKM