Türkiye (Son Dakika) Güne Başlarken | 16 Mayıs 2022

Güne Başlarken | 16 Mayıs 2022

Paylaş
Güne Başlarken | 16 Mayıs 2022

Günaydın! Mottomuz belli: Gün başlarken herkes için 24 saattir!

Haberin Devamı

Sen uyurken neler oldu?

 -Rus ordusunun, Ukrayna’nın Mariupol kentinde bulunan Azovstal fabrikasına fosfor bombası ile saldırı düzenlediği iddia edildi.

-Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonunun 37’nci haftasında GZT Giresunspor, sahasında Medipol Başakşehir ile 1-1 berabere kaldı.

-Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde polis denetimlerinde durdurulan iki araçta yapılan aramada gizli bölmede saklanmış uyuşturucu bulundu.

-Ukrayna ordusu, Rus ordusunun ilerleyişini engellemek amacıyla Luhansk Bölgesi’ndeki Severodonetsk ile Rubizhne arasındaki demiryolu köprüsünü havaya uçurdu.

-Spor Toto Süper Lig’in 37. haftasında Konyaspor, Hatayspor’u ağırladı. Karşılaşma ev sahibi ekibin 3-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı.

Haberin Devamı

 

Güne Dair Notlar

  • 16 Mayıs günü saat 7.35'te dolar 15, 49 TL, euro ise 16, 11 TL.
Hava durumu ise şöyle: 

Detaylı hava durumu için şöyle alalım: Meteoroloji

Akşam TV'de ne var?

Sinema: Çember: Kabus (KANAL D)

Sinema: Organize İşler 2: Sazan Sarmalı (STAR)

Yerli Dizi: Hakim (ATV)

Yerli Dizi: Üç Kuruş (SHOW)

Yerli Dizi: Yasak Elma (FOX)

Akşama ne yesek?

  • EZOGELİN ÇORBASI
  • ANTEP PATLICAN KEBABI
  • SEBZELİ BULGUR PİLAVI
  • MEVSİM SALATASI
  • MEYVELİ YAZ TATLISI 

Tarifler için tıklayın!

Sağlık için ufak bilgiler

 Bu besinler vücudu çok yoruyor! İşte yorgunluk nedeni 7 beslenme hatası

1. BASİT KARBONHİDRAT TÜKETİMİ! KAN ŞEKERİNİ HIZLA DÜŞÜRÜYOR
2. FAZLA KAFEİN TÜKETİMİ
3. YETERSİZ SU İÇMEK
4. PROTEİNDEN YANA FAKİR BESLENME
5. ÖĞÜN ATLAMA VE DÜŞÜK KALORİLİ BESLENME
6. ALKOL TÜKETİMİ
7. MAGNEZYUM İÇEREN BESİNLER TÜKETMEMEK, MAGNEZYUM EKSİKLİĞİ 

KOÇ: Araştırma isteğiniz çok fazla. Bu nedenle hedeflerinize yönelik çalışmalar içindesiniz. Rakip tanımıyor ve bu özelliğinizi gizliyorsunuz. Yeni bir işe başlayanlar için bulundukları ortam çok önemli.

BOĞA: Bugün heyecanlanmanıza neden olacak özel ilişkilerin karşınıza çıkması sizi düşünmeye sevk edebilir. Çünkü yeni bir başlangıç için uygun günlerde değilsiniz. Gireceğiniz topluluklarda tedbiri elden bırakmamalısınız.

İKİZLER: Tartışmaların ve kırıcı konuşmaların olabileceği ortamlardan uzak kalmalısınız. Bugünlerde agresif davranmanıza neden olacak tüm koşullar sizi tahrik edecek. Özel duygular sizin için önemli olacak.

YENGEÇ: Bugün Ay’ın konumu, felsefi düşüncelere neden olacak. Çevrenizi güzelleştirmek adına çalışmalar yapacaksınız. İş toplantılarında ve aşk yaşamınızda fiziksel olarak etkileyici olmak istiyorsunuz.

Haberin Devamı

ASLAN: Bugün romantik davranacaksınız. Bulunduğunuz ortamlarda dikkati toplayacak ve katıldığınız toplantılarda karşı cinsin ilgisini çekeceksiniz. Eski dostların bir araya gelmesi size keyifli saatler yaşatacak.

BAŞAK: İnandığınız konularda taviz vermeyeceksiniz. Planlarınız uygularken kibar ama ısrarcı olacaksınız. Çevrenizde size karşı çıkanlara da yumuşak bir şekilde karşı koyacaksınız. Sabrınız önemli.

TERAZİ: Yakın ilişkiler, komşular ve iletişim konuları gündeme gelirken aile ve yuvanızla daha fazla ilgili olacaksınız. Enerjinizi ve vaktinizin tümünü yakın dostlarınızla ortak çalışmalar için kullanacaksınız.

AKREP: Enerjinizin yüksekliğine diyecek yok doğrusu. Bunun farkındasınız ve maddi konularda çabalarınızın karşılığını alacaksınız. Bazılarınız yakın dostlarınızla birlikte sanata yönelik ziyaretler yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

YAY: Küçük kaçamaklar sizi oyalasa bile, sonu gelmeyecek maceralar yüzünden sorun yaşamak istemiyorsanız, gireceğiniz ortamlarda kontrolü elde tutun. Bazı eleştirilere maruz kalmak sizi üzebilir.

OĞLAK: Sizin en büyük enerjiniz hayata hırslı ve kendinizi adayarak bakmanız. Siz harekete geçmeden önce sıkı düşünürsünüz. Düşünceleriniz daha da hız kazanabilir. İş hedeflerinizi üst noktalara taşımak istiyorsunuz.

KOVA: Başkalarının davranışları altında sahte bir sevgi gösterisi olabilir. Olayların analizini yapacak kadar sezginizin yüksek olduğunu biliyor ve ama bunu hissettirmek istemiyorsunuz. Rakiplerinizin farkındasınız.

BALIK: Coşkularınız ve yaratıcılığınız yine ön planda. İlişkinizi abartmak için hiçbir fırsatı kaçırmayacaksınız. Bazılarınız partnerleriniz için olumlu çaba içinde olacaksınız. Eski dostlarınız ortaya çıkabilir.