Türkiye (Son Dakika) Güne Başlarken | 19 Mayıs 2020

Güne Başlarken | 19 Mayıs 2020

Paylaş
Güne Başlarken | 19 Mayıs 2020

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'mız kutlu olsun! Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlere hediye ettiği bu güzel günün sabahından günaydın. 4 günlük sokağa çıkma yasağı bu gece itibarıyla bitecek. Ramazan Bayramı'na ise sadece 5 gün kaldı. Ramazan ayının son haftasına girdiğimiz bu günlerde Güne Başlarken ile hem Ramazan'da nasıl sağlıklı kalınır hem de güne başlarken bilmen gerekenler nelerdir, haydi beraber bakalım.

Haberin Devamı

Sen uyurken neler oldu?

Corona virüs önlemleri nedeniyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerine herkes evden katılacak. Saat 19.19’da Türkiye’deki tüm statlar ışıklandırılacak ve hoparlörlerden İstiklal Marşı çalınacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm vatandaşları saat 19.19’da balkonlara çıkıp birlikte İstiklal Marşı okumaya çağırdı.

Milli futbolcular Enes Ünal ve Okay Yokuşlu'nun da aralarında bulunduğu Türk sporcular, 19 Mayıs'ı kutlayarak, evde kalınan bugünlerde herkese "hareketsiz kalmayın, spor yapın" çağrısında bulundu.

Sosyal Koruma Kalkanı ile vatandaşlara 11,5 milyar lira destek sağlandı

Massachusetts merkezli biyoteknoloji firması Moderna, üzerinde çalıştıkları Kovid-19 aşısının, 1. faz klinik deney aşamasında, insan vücudunda, Kovid-19'u geçiren kişilerin vücudundakine benzer bağışıklık üretmeyi başardıklarını duyurdu.

Haberin Devamı