Türkiye (Son Dakika) Güne Başlarken | 19 Nisan 2022

Güne Başlarken | 19 Nisan 2022

Paylaş
Güne Başlarken | 19 Nisan 2022

Günaydın! Mottomuz belli: Gün başlarken herkes için 24 saattir!

Haberin Devamı

Sen uyurken neler oldu?

 -Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "İsveç'te İslam düşmanı ırkçı gruplar tarafından yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'e yönelik hadsizce ve provokatif bir şekilde gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyor, lanetliyorum" dedi.

-Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rus ordusunun uzun süredir hazırlıklarını sürdürdüğü Donbass Bölgesi saldırılarına başlandığını söyledi.

-Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, görevi başında uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Dr. Ersin Arslan için anma mesajı paylaştı.

-İstanbul Kadıköy'de 6 katlı binanın yan tarafındaki inşaatın istinat duvarı çöktü. Çatlaklar oluşan binanın girişinde de çökme meydana geldi. Bina sakinleri itfaiye ekipleri tarafından tahliye edildi.

Haberin Devamı

-Kocaeli’nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden Cedit Mahallesi’ndeki 500 binadan sonuncusunu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yıktı. Bakan Kurum, “Türkiye’de gerek sosyal konutlar ile gerek kentsel dönüşüm konutları ile birlikte 3 milyon konutumuzun dönüşümünü sağladık. Bu dünyada eşi benzeri görülmemiş bir rakam” dedi.

 

Güne Dair Notlar

  • 19 Nisan günü saat 7.35'te dolar 14,64 TL, euro ise 15,78 TL.
Hava durumu ise şöyle: 
İstanbul, 7°C, 11°C Yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı
Antalya, 14°C, 19°C Gök gürültülü sağanak yağışlı
Ankara, 10°C, 15°C Yağışların yerel kuvvetli olması bekleniyor
Trabzon, 12°C, 16°C Aralıklı sağanak yağışlı
Diyarbakır, 14°C, 28°C Parçalı ve çok bulutlu

Detaylı hava durumu için şöyle alalım: Meteoroloji

Akşam TV'de ne var?

Kanal D: 20.00 Üç Kız Kardeş, ATV: 20.10 Yerli Dizi: Destan, SHOW TV: 20.00 Yerli Dizi: Baba

FOX: 20.30 Evlilik Hakkında Her Şey. TRT 1: 20.00 Masumlar Apartmanı

İftarda ne yesek?

  • EKŞİLİ KÖFTE ÇORBASI
  • KADINBUDU KÖFTE
  • SEBZELİ MAKARNA
  • REYHAN ŞERBETİ 

Tarifler için tıklayın!

Sahurda ne yesek?

  • Cepli poğaça
  • Kapya biber
  • Süzme peynir
  • Siyah zeytin
  • Muzlu süt

Ramazan ayına özel ufak bilgiler!

Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilara Koçak, uzun süre tokluk sağlamak ve ramazanı daha sağlıklı geçirmek için bazı besinleri sofranızdan eksik etmemeniz gerektiğini belirtiyor ve bunları şu şekilde sıralıyor:

Çorba, süt, peynir, ayran, kefir, yoğurt, hoşaf ve komposto, az yağlı sebze, zeytinyağlı yemekler, tuzsuz peynir, haşlanmış yumurta, yağsız omlet, menemen, domates, salatalık, maydanoz gibi mevsime göre taze sebzeler tüketin. Ceviz, kuru kayısı, incir, erik ve hurmayla birlikte mutlaka bol su için.

Günlük burç yorumları

KOÇ: İletişim konusunda başarılı günlerinizden biri. Yapmanız gereken birçok işi sıralama konusunda zorluk yaşayabilirsiniz. Enerjinizi nasıl kullanmanız gerektiğini bildiğinizi çevrenize ispat etmeniz gerekiyor.

Haberin Devamı

BOĞA: Bugün örgütleme yeteneğinizi doğru kullanacaksınız. Girişimci yapınız öne çıkarken yaratıcılığınız artıyor. Bugün, her zamankinden daha uçarı ve havai hareket ediyorsunuz. Çevrenizde beğeniliyorsunuz.

İKİZLER: Fazla gerginsiniz. Size söylenen her şeyi farklı algılayarak atak yapıyorsunuz. Önlenemez kayıplar yaşayabilirsiniz. Sakinleşin. Sizinle asla tartışılmıyor. Sevdiğiniz kişiyi kendinizden uzaklaştırıyorsunuz.

YENGEÇ: Yeni heyecanlar peşinde olmanız iyi. İş hayatında motivasyonsuz bir çalışma istemiyorsunuz. Aksiyona ihtiyacınız var. Aşk sürekli hissetmektir ilkesinden yola çıkarak duygularınızı yeniliyorsunuz.

ASLAN: Duygularınız sizi geçmişe götürüyor. Çevrenize belli etmeseniz de içinizdeki acıları yok edemiyorsunuz. Sizi anlamak çok zor. Yüreğinizin yanılgılarına öylesine alıştınız ki sizi kanatmasına artık aldırmıyorsunuz.

BAŞAK: Olaylara hızlı şekilde bakıyor, takıldığınız en küçük noktada pes ediyor, sonra aynı hızla geri dönüşler yaşıyorsunuz. Yalnızlık size göre değil. Yaşamınızda sürekli bir aşk olmalı. Sevdiğiniz kişi şanslı.

Haberin Devamı

TERAZİ: Sadece kendinizi düşüneceğiniz bir gün. Yaratıcı ve işinizde hırslı olduğunuz zaman enerjiniz daha da yükseliyor. Eski duygularınızın atağa kalkması size garip bir zevk veriyor. Bittiğini kabul etmelisiniz.

AKREP: Korkusuz yapınız her konuda kendini gösteriyor. Çevrenizdeki kişilerin zorlandığı konuları siz kolaylıkla ele alıyor ve onlara cesaret veriyorsunuz. Sevgiliniz sıra dışı biri olduğu zaman mutlu oluyorsunuz. Sizi anlamak zor.

YAY: Çalışma hayatınızda temponuz sürekli değişiyor. Belli bir sisteminiz yok. Her konuya açık olmanız sizi daha başarılı kılıyor. Alkışı hak ediyorsunuz. Aşırı hassas yapınızı belli etmiyorsunuz. Sizi daima gülümserken görüyorlar.

OĞLAK: İş hayatınızda çeşitli korkular yaşıyorsunuz. Bastırdığınız duygular sizin güçlenmenizi sağlıyor. Alışkanlıklarınızı seviyorsunuz. Mantıklı olmak için savaş verdiğiniz duygular sizi ortaya koyuyor.

Haberin Devamı

KOVA: Bulunduğunuz ortamlarda her şeyi sorgulama ihtiyacı içinde olmanız birçok kişiye garip gelebilir. Ama siz bildiğiniz konularda taviz vermekten yana değilsiniz. Çevrenizin kalabalık olması sizi her anlamda mutlu ediyor.

BALIK: Kısıtlı iş çevreleri size göre değil. Bugün Ay’ın konumu sizi daha kuralcı yapıyor ve kendinizi ispat teme çabası içindesiniz. Hareketli yapınızı ortaya çıkarmaktan korkmadan olaylara çözüm getireceksiniz.