Türkiye (Son Dakika) Güne Başlarken | 21 Ağustos 2022

Güne Başlarken | 21 Ağustos 2022

Paylaş
Güne Başlarken | 21 Ağustos 2022

Günaydın! Mottomuz belli: Gün başlarken herkes için 24 saattir!

 

Haberin Devamı

Sen uyurken neler oldu?

 

Güne Dair Notlar

  • 21 Ağustos günü saat 7.35'te dolar 18,09 TL, euro ise 18,16 TL.
Hava durumu ise şöyle: 

Detaylı hava durumu için şöyle alalım: Meteoroloji

Bugün ne pişirsem?

  • Közde domates çorbası
  • Beğendili kebap
  • Sebzeli bulgur pilavı
  • Çoban salata
  • Fırın sütlaç

Tarifler için tıklayın.

Sağlık için ipuçları

Cadı fındığı yağının cildinize 5 faydası

 1. Cilt gözeneklerinin görünümünü en aza indirir

Yaşla veya çevresel hasar nedeniyle cildiniz elastikiyetini kaybedebilir. Bu , cildin sarkmasına ve cilt gözeneklerinizin gerilmesine neden olur . Cadı fındığının büzücü özellikleri cildinizi sıkılaştırmaya yardımcı olabilir ve bu da cilt gözeneklerinizin geçici olarak daha küçük görünmesini sağlar. Bu nedenle alkolsüz tonerlerde tercih edilen bir bileşendir.

2. Tahriş ve iltihabı yatıştırır

Cadı fındığı, hamamelitannin, kateşinler ve gallik asitler gibi bir dizi faydalı fitokimyasallara (bitki bazlı bileşenler) sahiptir.

Haberin Devamı

3. Serbest radikallerle savaşır

Çalışmalar, cadı fındığı içindeki fitokimyasalların serbest radikallerle savaştığını ve böylece cildinizi kanserli oluşumlardan koruduğunu göstermiştir.

 3. Yağ dengesini korur ve sivilceleri azaltır

Cadı fındığı yüzünüzdeki fazla yağı temizleyebilir. Cildiniz tarafından salgılanan yağ, kir ve ölü cilt hücreleriyle birlikte cilt gözeneklerinizi tıkar. Bu, siyah noktalara, beyaz noktalara veya sivilcelere yol açabilir. Cadı ela sadece yüz cildinizi temizlemekle kalmaz, aynı zamanda iltihap ve kaşıntıyı da yatıştırır.

4. Küçük kesik ve yanıkları iyileştirir

Cadı fındığı birçok eski kültürde ilaç olarak kullanılmıştır. Araştırmalar cadı fındığı özlerinin antibakteriyel özelliklerini doğrulamıştır. Bu nedenle cadı fındığı ciltteki küçük kesikleri ve yanıkları tedavi etmek için kullanılabilir.

5. Hassas saç derisi durumlarını tedavi eder

Cadı fındığı sadece yüzünüz için değil, saç deriniz için de iyi olabilir. Araştırmalar, bu bitkisel maddeyi içeren ürünlerin hassasiyeti yatıştırdığını ve kafa derisinin kızarıklığını azalttığını göstermiştir.

Detaylar için tıklayın.

Akşam TV'de ne var?

Sinema: Öldürme Arzusu (KANAL D)

Çok Güzel Hareketler 2 (STAR)

Yerli Dizi: Gül Masalı (ATV)

Sinema: Sakar Şakir (SHOW)

Yerli Dizi: Tozluyaka (FOX)

Haberin Devamı

Günlük burç yorumları

KOÇ: Bu dönem arkadaş çevrenizde size destek verecek özel dostlarınızla bir arada olacaksınız. Yaşam kalitenizde, belli bir ortalamanın altına düşmek istemediğiniz için, dostlarınızı da bu yönde seçmek istemeniz saygı görüyor.

BOĞA: İletişim içinde olacağınız arkadaşlarınızla bugün, ortak çalışma içinde olacağınız önemli konular gündeme gelecek. Çevrenizle yoğun iletişim içinde olacaksınız. Birlikte çalıştığınız kişilerle takışmamaya çalışmalısınız.

İKİZLER: Bu dönem iş ve ortaklık tekliflerine özellikle açıksınız. Onların spontane kullandıkları sözcükler sizi üzüp canınızı sıkacak ve o ana kadar aklınıza gelmeyen konuları da düşünmenize neden olacak.

YENGEÇ: Bu dönem daha dengeli ve mantıklı olacaksınız. Yeni projeler yeni fikirler doğrultusunda değişik organizasyonlar ortaya çıkacak. Sizi destekleyen kişilerle bir arada olacağınız günler önünüzde. Yaşamın tadını çıkartın.

ASLAN: Oldukça keyifli anlar geçireceksiniz. Kendinizi şımartın, hayatın zevklerine varın. Fiziksel anlamda kendinizi enerjik hissedeceğiniz için, çılgın aşk kaçamaklarına da hazırlanmalısınız. Tanıştığınız kişilere dikkat edin.

Haberin Devamı

BAŞAK: Biriyle özel duygular paylaşabilirsiniz. Arkadaşlık ilişkilerinize yargılayıcı bakmamalısınız. Onların fikirlerini beğenmeyebilirsiniz. Oysa, enerji yüklü ve güçlü bir potansiyele sahipsiniz. Kendinize güvenmelisiniz.

TERAZİ: Karasızlık çektiğiniz anlarda arkadaşlarınızdan yardım alacaksınız. Güçlü duyguların sizi yakmasına izin vermemelisiniz. Hırslarınız yaşam akışınızı yönlendirecek. Amaçlarınıza ulaşmak için ılımlı adımlar atacaksınız.

AKREP: Karşı cinsle birlikte yapacağınız çalışmalarda kendinizi güçlü hissedecek ve bir başkası tarafından kişiliğinizin beğenilmesi hoşunuza gidecek. Yaptığınız her iş ses getirirken, davranışlarınız takdir görecek.

YAY: Haksızlıklar konusunda adaletli davranışlarınızla dikkat çekeceksiniz. Arkadaşlarınızın gizli destekleri, sizin bilgilerinizle birleşecek ve yeni pozisyonlar kazandıracak çalışmalar ortaya çıkacak. Farklı düşünüyorsunuz.

Haberin Devamı

OĞLAK: Bugün koşullar ve içsel tepkilerinizi dengelemek zorundasınız. Bazı gizli konuların açığa çıkması çözüm yollarını da beraberinde getirecek. Eski hatalarınızın tekrar sizi rahatsız 23.12 / 20.01 etmesini engellemek sizin elinizde, unutmayın.

KOVA: Bugün riskler konusunda temkinli davranmalı ve öfkenizi kontrol etmelisiniz. Yeteneklerinizi baskı altında tutmadan, yapmanız gereken hamleleri akıllıca yapmalısınız. Bu dönemde huzursuz bir kişilik sergileyebilirsiniz.

BALIK: Bugün iletişim konusunda oldukça başarılı işler çıkaracaksınız. İkna kabiliyetiniz artıyor. Çevrenizdeki iş arkadaşlarınızla disiplin konusunda sorunlar yaşayacaksınız. Farklı hareket ediyor fakat duruma hakim oluyorsunuz.