Türkiye (Son Dakika) Güne Başlarken | 28 Ekim 2020

Güne Başlarken | 28 Ekim 2020

Paylaş
Güne Başlarken | 28 Ekim 2020

Çarşamba gününden günaydın! Mottomuz belli: Gün başlarken herkes için 24 saattir!

Haberin Devamı

Sen uyurken neler oldu?

Tarım arazilerinin bölünerek, hobi bahçesi gibi yöntemlerle amacı dışında kullanılmasına aracılık edenlere 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ve 100 günden 1.000 güne kadar adli para cezası gelecek.

Fransız Charlie Hebdo dergisi yeni bir skandala daha imza attı. Daha önce Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürle alçakça saldıran dergi, şimdi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı. Haddini aşarak, Erdoğan'a iğrenç bir kapakla saldıran dergiye sosyal medyadan tepkiler çığ gibi büyüdü.

Kahramanmaraşspor'da 18'i futbolcu olmak üzere toplam 23 kişinin corona virüs testi pozitifi çıktı. Bu nedenle bugün ve haftaya oynanacak maçlar ileri bir tarihe ertelendi.

Fransa'da son 24 saatte 523 kişinin yeni tip corona virüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybetmesi sonucu son 6 ayın en yüksek günlük ölü sayısı kaydedildi.

Haberin Devamı

Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde, Hıfzıssıhha Kurulu kararına uymayarak doğum günü partisi düzenleyen 9 kişiye 28 bin 620 TL para cezası kesildi.

27 Ekim tarihli Süper Loto çekilişi Milli Piyango TV Youtube kanalından canlı olarak yayınlandı. Çekiliş sonrası kazandıran numaralar 21 26 31 35 50 58 oldu.

Güne Dair Notlar

  • 28 Ekim günü saat 7.40'ta dolar 8,20 euro ise 9,65 TL.
Hava durumu ise şöyle: 
İstanbul, 15°C, 21°C Yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
Antalya, Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
Ankara, 11°C, 24°C  Parçalı ve az bulutlu
Trabzon, 16°C, 24°C  Parçalı ve az bulutlu
Diyarbakır, 9°C, 28°C Az bulutlu

Detaylı hava durumu için şöyle alalım: Meteoroloji

Güne farklı bir açıdan bak

Günün kitabı

Şeker Portakalı / Jose Mauro De Vasconcelos

Acı dolu bir hayat sürdürmek ve bunu yaşamın olağan seyri gibi kabul etmek, ta ki hayattaki en gerçek ve karşı konulamaz acının ne olduğunu öğrenene kadar… Şeker Portakalı; yoksulluk ve sevgisizlik içinde yaşayan küçük Zeze’nin dünyasını, okuyucusuna yalnızca minik bir çocuğun gözünden değil, evrensel bir hakikat penceresinden sunuyor. Brezilyalı yazar Jose Mauro de Vasconcelos’un 1968’de yayımlanan Şeker Portakalı adlı eseri, yalın anlatımı ve çarpıcı hikâyesiyle dünya edebiyatının unutulmaz başyapıtları arasında yer alıyor. Yazarının hayatından izler taşıyan eser, bir çocuğun iç dünyasından yola çıkarak tüm insanlığa acıyla yoğrularak olgunlaşmanın ağırlığını duyumsatıyor. Gerçekçi anlatımı ve duygu ağırlıklı temasıyla Latin Amerika edebiyatını tüm yönleriyle yansıtan Şeker Portakalı; saflığı, şefkati ve acıyı eksiksiz bir empati ile iliklerinize kadar hissetmenizi sağlayacak.

Haberin Devamı

Günün köşe yazısı

Küresel düzeyde bu kadar çatışma varken ve din ayrılıkları sebebiyle her yerde oluk oluk kan akarken liderlerin daha sorumlu davranması beklenir. Fransa, Almanya, İngiltere ve ABD gibi büyük ülkeleri yönetenlerin yaptığı açıklamalar ve tutumları belirleyici oluyor. Milyarlarca insanın inançlarını ve kutsal sembollerini siyasi çıkar uğruna ayaklar altına almanın kabul edilebilir yanı yok. Hakan Çelik'in yazısı...

28 Ekim günlük burç yorumları

  • KOÇ: Yakın dostlarınızdan alacağınız bazı haberler sizin için sevindirici olacak. Orijinal fikirli kişilerden çok hoşlanıyorsunuz. Partnerinizle macera yaşamak istiyor ve birlikte yeni ve ortak kararlar alıyorsunuz.
  • BOĞA: Güçlü enerjinizi hem kendiniz hem de çevreniz hissediyor. Yapacağınız her şeyi önceden tasarlamalısınız. Mesleki anlamda iyi bir dönemdesiniz ve bazı problemlerin kendi içinde rahatça çözüldüğünü göreceksiniz.
  • İKİZLER: Maddi konularda girişimciliğinizin önüne geçilmiyor. Para kazanma konusunda iyisiniz. Ama yaşamınızla ilgili sınavlarınız hiç bitmiyor. Harcamalarınız konusunda duygusal olmak yerine mantıklı davranıyorsunuz.
  • YENGEÇ: Eski duyguların sizi yanıltmasına izin vermeyin. Bugün sizi etkileyen duyguların etkisinde olabilirsiniz. Özellikle, karşı cinsin ilgisini yoğun şekilde hissedeceksiniz. Geçmiş aşkınızla ilgili pürüzleri kafanızdan atmalısınız.
  • ASLAN: Sizi öne çıkaracak işlerden hoşlanıyorsunuz. Kendinizle ilgili birtakım değişiklikler yapmak istiyorsunuz. Planladığınız çalışmalar için bol fırsatlı çıkacak. Duygularınızı paylaşma ihtiyacı içindesiniz.
  • BAŞAK: Duygusal yaşantınızı entelektüel çalışmalarla süsleyebilirsiniz. Girdiğiniz ortamlarda kendinizi ifade etmeyi başaracaksınız. Çeşitli organizasyonlara katılarak enerjinizi ortaya çıkaracaksınız. Tartışmalara karşısınız.
  • TERAZİ: Bugün, bir program dahilinde hareket etmelisiniz. Kendinize ait bazı gizli hesaplarınız olabilir. Birçok sorumluluk sizi bekliyor. Prensipleriniz konusunda taviz vermediğiniz gibi bilgilerinizi yenileme ihtiyacı içindesiniz.
  • AKREP: Ele aldığınız konular üzerinde sistemli bir şekilde düşünmekten yorulabilirsiniz. İletişim konusunda kendinizden başka hiç kimseye güvenmek istemiyorsunuz. Bugün duygusal bağlarınızı güçlü tutmayı başarıyorsunuz.
  • YAY: Maddi konularda istediğiniz başarı grafiğine kavuşmak için donanıma sahipsiniz. Güvendiğiniz kişilerle yapacağınız iş birliği rahatlamanıza neden olacak. Bugün gücünüzü çevrenize ispat etmek isteyeceksiniz.
  • OĞLAK: Ortaklıklar konusunda düşündüğünüz şeyleri gerçekleştirmek isteyeceksiniz. Kapasiteniz çok yüksek ve hiçbir fırsatı kaçırmak istemiyorsunuz. Detaylar sizi meşgul edecek. Güvenilir kişilerle çalışmayı tercih ediyorsunuz.
  • KOVA: Kendinizle ilgili sorunları kafanıza takmamalısınız. Her türlü probleminize çare bulabilecek bir kapasiteniz var. Sizden yaşça büyük kişilerin desteğine ihtiyacınız duyacaksınız. Ailenizle duygusal ilişkileriniz çok önemli.
  • BALIK: Sosyal ve kişisel yaşamınızda istediğiniz enerjiyi yakalarken partnerinizle birlikte ortak çalışmalara katılacaksınız. Bugün grup çalışmalarında motivasyon gücünüz beklediğinizden yüksek olacak. Yolculuğa çıkabilirsiniz