Türkiye (Son Dakika) Güne Başlarken | 28 Nisan 2022

Güne Başlarken | 28 Nisan 2022

Paylaş
Güne Başlarken | 28 Nisan 2022

Günaydın! Mottomuz belli: Gün başlarken herkes için 24 saattir!

Haberin Devamı

Sen uyurken neler oldu?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Keçiören’de elektriği kesik olduğu iddia edilen bir aileyi ziyaret etmesine ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Bakan Dönmez, "Kılıçdaroğlu’nun ziyaret saati olan 18.18-21.31 arası birileri elektrikleri kesmiş. Dağıtım şirketine sorduk nedir bu kaynağın kesintisi dedik. Bizden kaynaklı bir kesinti değil dediler. Düşünebiliyor musunuz bu evde elektrikler yok demek için ziyaret saati elektrikleri birileri marifetiyle kesmişler." ifadelerini kullandı.

Muğla'da büyükbaş çiftliğinin gider kuyusundaki kalıpları sökmeye inen 4 kişi, metan gazından zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. 2'si kardeş 4 kişi, kaldırıldıkları hastanede yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gezi davasına ilişkin mahkemenin Osman Kavala'ya verdiği karara ilişkin, "En son malum bir zatla ilgili verilen karar bazı çevreleri çok rahatsız etti. Peki kimdi bu adam? Bu adam Türkiye’nin Soros’uydu. Bu adam gezi olaylarının perde arkasıydı, koordinatörüydü. Yargımız onunla ilgili nihai kararını verdi. Bu kararda belirli çevreleri ki, malum çevrelerdir rahatsız etti. Kusura bakmasınlar bu ülkede hukuk, yargı var." dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı 'Günlük Kovid- 19 Tablosu' verilerine göre; son 24 saatte yapılan 137 bin 647 testte 2 bin 479 vaka tespit edildi. Koronavirüs nedeniyle 16 kişi hayatını kaybederken, 13 bin 362 kişinin de tedavisi ve karantinası sona erdi. 18 yaş ve üzeri nüfusun aşılanması verilerinde 1'inci doz Türkiye ortalaması yüzde 93,15, 2'nci doz ortalaması yüzde 85,44 olarak belirlendi. Ayrıca 1'inci dozda 57 milyon 815 bin 915, 2'nci dozda 53 milyon 30 bin 738 ve 3'üncü dozda 27 milyon 741 bin 828 olmak üzere 147 milyon 470 bin 87 aşı uygulandı.

 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Sancaktepe'de DKP- BÖG hücre evinde 3 teröristin yakalandığı ve patlamaya hazır 5 kilogram patlayıcı, bomba düzenekleri ve birçok mühimmat ele geçirildiğini açıkladı.

Güne Dair Notlar

  • 28 Nisan günü saat 7.35'te dolar 14,82 TL, euro ise 15,58 TL.
Hava durumu ise şöyle: 
İstanbul, 10°C, 20°C Parçalı ve az bulutlu
Antalya, 14°C, 24°C Parçalı ve az bulutlu
Ankara, 11°C, 25°C sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
Trabzon, 10°C, 16°C Parçalı bulutlu
Diyarbakır 14°C, 27°C Gök gürültülü sağanak yağışlı

Detaylı hava durumu için şöyle alalım: Meteoroloji

Haberin Devamı

Akşam TV'de ne var?

Kanal D: 20.00 Camdaki Kız, ATV: 20.20 Bir Zamanlar Çukurova, FOX: 20.30 Mahkum, TRT1: 20.20 Barbaroslar: Akdeniz’in Kılıcı

İftarda ne yesek?

BROKOLİ ÇORBASI
PATATES KARNIYARIK
ARPA ŞEHRİYE PİLAVI
HAŞHAŞLI TATLI

Tarifler için tıklayın!

Sahurda ne yesek?

  • Patates poğaça
  • Izgara zeytin
  • Salatalık
  • Domates salatası
  • Labne

Ramazan ayına özel ufak bilgiler!

Kadir Gecesi'nde komşulara ne dağıtılır?

  • MAYASIZ PİŞİ
  • MAYALI PİŞİ
  • SÜTLÜ İRMİK HELVASI
  • UN HELVASI
  • ŞERBETLİ İRMİK TATLISI
  • SIKMA TATLISI

Tarifler için tıklayın.

Günlük burç yorumları

KOÇ: Arkadaşlarınızla beraber olma isteği içinde olsanız bile, onların fikirlerinden etkilenmeniz söz konusu olacak. Kendi kararlarınızı vermek isteyebilirsiniz. Yaratıcılığınızı arzu ettiğiniz konuda kullanacaksınız.

BOĞA: Duygusal konularda cesursunuz. Balık’ta ilerleyen savaşçı Mars, sizin kadar farklı kişilerle birlikte olmanızı sağlıyor. Bugün, partnerinizle birlikte kişisel ve özel çalışmalar içinde olmak isteyebilirsiniz.

İKİZLER: Arkadaş çevrenizde düşüncelerinizi sakınmadan konuşuyor ve yapıcı tavırlarınızla karşı tarafa isteklerinizi aktarabiliyorsunuz. Organizasyonlar ve işbirlikleri önem kazanıyor. İdealist tavırlarınız başkalarına ters gelebilir.

Haberin Devamı

YENGEÇ: Maddi konularda ilginç fikirlere açıksınız. Bugün, kazançlarınızı artırmak için gerekli kişilerle görüşeceksiniz. Randevularınızı ertelememeli, elde edeceğiniz fırsatları anında değerlendirmelisiniz.

ASLAN: Arkadaşlarınızın zeki olmasından hoşlanıyor ve akıllı seçimler yapıyorsunuz. Duygusal veriminizi doğru kişilerle çalışınca alıyorsunuz. Yalnız hissetmek istemediğiniz için dostluklar kurmak istiyorsunuz.

BAŞAK: Çalışma arkadaşlarınızın özgün ve cesur olmasından yanasınız. Bugün maddi konularda arkadaşlarınızın fikirlerinden etkilenecek ve kendinizi farklı bir potada göreceksiniz. Kendinize daha çok güvenmelisiniz.

TERAZİ: Aşkla ilgili ilginç olaylar gündeme gelecek. Bugün partnerinizin sizden beklediği ilgiyi ona göstermelisiniz. Ortak çalışmalar içinde olmak onu mutlu edecek ve aktivitelerinizi birleştirmek isteyeceksiniz.

AKREP: Bugün yakın dostlarınızla bir araya gelecek ve birtakım işlerinizi gözden geçirecek ve bazı sonuçlara daha fazla yaklaşacaksınız. Yaşam kalitenizi artırma konusunda yapacağınız çalışmalar sizi olumlu etkileyecek.

Haberin Devamı

YAY: Duygusal davranmaktan kaçıyorsunuz. Bugün, arkadaşlarınızla ortak kararlar alacaksınız. Akılcı tavırlarınızla çevrenize örnek olacaksınız. Finans konularına olumlu yaklaşımlarınız var.

OĞLAK: Maddi konularda girişimci yapınızın ortaya çıkmasından yanasınız. Akılcı davrandığınız her konu size başarıyı getiriyor. Bugün, bazı özel konular gündeme gelebilir. Seçim yapmak zorunda kalabilirsiniz.

KOVA: Bugün çevrenizi kişisel olarak etkileyecek ve birçok kişinin ilgisini üzerinize çekeceksiniz. Partnerinizle ortak kararlar alacaksınız. Yaşamınızı renklendirmek adına yapacağınız çalışmalar ön plana çıkacak.

BALIK: İşinizle ilgili özel çalışmalar yapmak istemenize rağmen çevre koşullarına güven duymuyorsunuz. İnanmadığınız şartları değiştirmek adına olumlu çaba harcamanız kolay değil. Olumsuzluklardan etkileniyorsunuz.