Türkiye (Son Dakika) Güne Başlarken | 30 Mart 2022

Güne Başlarken | 30 Mart 2022

Paylaş
Güne Başlarken | 30 Mart 2022

Günaydın! Mottomuz belli: Gün başlarken herkes için 24 saattir!

Haberin Devamı

Sen uyurken neler oldu?

Kadına ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesini öngören düzenlemeleri içeren 'Türk Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul edildi.

Son dakika haberine göre, İstanbul Bağcılar'da silahlı kişi, mahallede karşılaştığı 1 kişiyi vurduktan sonra evine giderek önce eşini sonra da kendini vurdu. Olayda 2 kişi hayatını kaybederken, kendi vuran öfkeli koca ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Fransa’da koronavirüs salgınında son 24 saatte 217 bin 480 yeni vaka tespit edilirken, toplam vaka sayısı 23 milyon 775 bin 231’e ulaştı. Fransa’da son bir haftada Covid-19 vaka sayısının yüzde 20 arttığı bildirildi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin Karadeniz’de keşfettiği gazı, kuyuların başından üretim ve dağıtım haznesine iletmekte kullanılacak dev 'kuyubaşı vana’larından ilki Türkiye’ye geldi.

Rusya'nın saldırısı altındaki Ukrayna'da bir yandan savaş devam ederken bir yandan da bankalarda nakit para sıkıntısı yaşanıyor.

Polonya hükümeti, Rusya'dan kömür ithalatını yasaklama kararı aldı. Yasak konusunda Avrupa Birliği'nin (AB) karar almasını daha fazla bekleyemeyeceğini kaydeden hükümetin güvenlik gerekçesiyle böyle bir karar aldığı bildirildi.

Güne Dair Notlar

  • 30 Mart günü saat 7.35'te dolar 14,61 TL, euro ise 16,25 TL.
Hava durumu ise şöyle: 
İstanbul, Parçalı bulutlu. 6°C, 17°C
Antalya, Parçalı, yer yer çok bulutlu. 10°C, 21°C
Ankara, Parçalı, yer yer çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı. 5°C, 13°C
Trabzon, Parçalı bulutlu, iç kesimleri sağanak yağışlı. 9°C, 15°C
Diyarbakır, Parçalı, yer yer çok bulutlu, yarın hafif yağmur ve sağanak yağışlı. 4°C, 19°C

Detaylı hava durumu için şöyle alalım: Meteoroloji

Akşam TV'de ne var?

Sadakatsiz (KANAL D)

Eğlence: İbo Show (STAR)

Yerli Dizi: Kuruluş Osman (ATV)

Yerli Dizi: Oğlum (SHOW)

Sinema: Kayhan (FOX)

 

30 Mart günlük burç yorumları

KOÇ: Yapmak istediğiniz çok şey var. Yaşantınızda önce kendi duygularınızı ön plana çıkarmak, enerjinizi yaşama geçirmek istiyorsanız, yapacaklarınızı sistemli şekilde planlayın. Acele etmezseniz büyük keyif alacaksınız.

BOĞA: Evinizde huzuru sağlamak adına bazı konularda girişimciliğinizi ön plana çıkarmalısınız. Ailenizin mutluluğu için çok şey başarmak istiyorsunuz. Birlikte olduğunuz kişilerle yeteneklerinizi birleştirmeyi denemelisiniz.

İKİZLER: Çevrenizle olumlu ilişkiler içinde olmanız birçok avantajı beraberinde getiriyor. Duygusal alışveriş içinde olduğunuz kişilerin ilgisi üzerinizde. İlginç fikirlerinizle olayları farklı değerlendireceğiniz bir gün.

Haberin Devamı

YENGEÇ: Arkadaşlık bağınızı güçlü tutmayı sevmenize rağmen içinize kapandınız. Önemli aşamalardan geçtiğinizi başkalarının anlamayacağını zannederek kendinizi üzüyorsunuz. Bugün seyahat planları yapacaksınız.

ASLAN: Siz güçlü biri olarak tanınırsınız. Bugün, sosyal çevrenizde sizi etkileyecek kişilerle birlikte olacak ve ortak çalışmalar içine gireceksiniz. Birlikte çalıştığınız kişilerin psikolojik yapılarına dikkat etmelisiniz.

BAŞAK: Bugün, kendinizi daha iyi anlatıyorsunuz. Partnerinizle uyumlu bir beraberlik için uygun bir gün. Birlikte vakit geçirmekten hoşlandığınız kişilerle bir araya gelecek, keyif alacaksınız.

TERAZİ: İçtenliğe önem vermenize rağmen bazen size hiç uymayan şekilde davranıyor, bulunduğunuz ortamlarda gizemli olmayı yeğliyorsunuz. Yeteneklerinizi riskleri göze alarak ortaya çıkaracaksınız.

AKREP: Katıldığınız davetlerde felsefi konuşmalarla ilginizi çekecek farklı kişilerle tanışacaksınız. Üstün yönleri olan kişilerden hoşlandığınız için fikirlerinizi size hareket kazandıracak kişilerle paylaşmaktan yanasınız.

Haberin Devamı

YAY: Çevreyle ilişkilerinizin güçlü olduğu bir gün. Yaratıcılığınızın desteklenmesi sizi motive edebilir. Başkalarının uçuk fikirlerinden yola çıkmamalı ve özellikle deneyimlerinize güvenmelisiniz.

OĞLAK: Kendinizi iyi hissetmeniz için çevrenin desteğine ihtiyaç duyacaksınız. Bugün iletişimde duyarlı davranıyorsunuz. Duygusal bir konuşma yapmanız sizin özlem duyduğunuz konuları da beraberinde getirecek.

KOVA: İletişim gezegeni Merkür, iş hayatı ile ilgili konuları gündeme getiriyor. Kazanç konusunda yaşadığınız sıkıntıları çevrenin desteği ile aşabilirsiniz. Şartlar ne olursa olsun, taviz vermekten hoşlanmıyorsunuz.

BALIK: Atılımlarınız için uygun bir gün. Güçlü bir şekilde ele alacağınız konuların küçük detayları canınızı sıkmasın. Olayların ayrıntıları üzerinde dururken, yapacağınız ön çalışmalar için belli bir strateji uygulamalısınız.

Haberin Devamı