Türkiye (Son Dakika) Güne Başlarken | 6 Mart 2022

Güne Başlarken | 6 Mart 2022

Paylaş
Güne Başlarken | 6 Mart 2022

Günaydın! Mottomuz belli: Gün başlarken herkes için 24 saattir!

Haberin Devamı

Sen uyurken neler oldu?

  • Ankara’nın Çankaya ilçesinde Ankara Barosu avukatlarının toplantı yaptığı otelde yangın çıktı. Jeneratörden çıktığı belirlenen yangın söndürüldü.
  • Mersin’de Mahmut Duruer, sokak ortasında tartıştığı husumetlisi Ali Öngel’i (35) pompalı tüfekle öldürüp, aynı silahla intihar etti.
  • AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya ve 87 AK parti milletvekilinin imzasıyla gelen Nükleer Düzenleme Kanunu Teklifi görüşmeleri düzenlendi. Kanun Teklifi TBMM’de kabul edildi.
  • Rusya’nın ülkelerine yaptıklarını askeri müdahalenin son bulması gerektiğini söyleyen Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, "Biz barış istiyoruz. Müzakereye açığız ama özgürlüğümüzün ve haklarımızın kısıtlanmasına asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.
  • Sivas’ın Divriği ilçesinde demir cevheri yüklü 7 vagonun devrilmesi sonucu tren yolu ulaşıma kapandı.

Güne Dair Notlar

  • 5 Mart günü saat 7.40'ta dolar 14, 19 TL euro ise 15, 50 TL.

Hava durumu ise şöyle:

Detaylı hava durumu için şöyle alalım: Meteoroloji

6 Mart günlük burç yorumları

KOÇ: Bugün, düşüncelerinizi toparlama konusunda zorluk yaşayabilirsiniz. Partnerinizin fikirlerine önem verin. Ortak paydaları birleştirdiğiniz zihinsel aktivitelerden kazançlı çıkacaksınız. Hırslı davranıyorsunuz.

BOĞA: İlişkilerinizde sizden beklenenleri gözünüzde büyütüyor ve olmayan sorunlar yaratıyorsunuz. Partnerinizi yanlış anlamanız mümkün. Onun iyi niyetli yaklaşımlarını farklı değerlendirebilirsiniz.

İKİZLER: Bazı değerlerin değişmesinden rahatsızlık duymadan, çevrenizi sorguluyorsunuz. Arkadaşlarınızın davranışlarını eleştirmeden önce onları farklı bir şekilde etkilemekten yanasınız ve bunu başarıyorsunuz.

Haberin Devamı

YENGEÇ: Enerjinizin gücünü ilişkilerinize yansıtıyorsunuz. Partnerinizin değişen fikirlerine karşı hoşgörülü davranarak iyi niyetli yaklaşımlarınızı ispat etmelisiniz. Sabit düşüncelerin size faydası olmadığını anlayacaksınız.

ASLAN: Bulunduğunuz ortamda estirdiğiniz olumlu rüzgarlar, partnerinizin de etkilenmesine neden oluyor. Siz güçten yanasınız ama bu özelliğinizi sergilerken, çekiciliğinizi de istediğiniz gibi kullanabileceğiniz bir gün.

BAŞAK: Partnerinizle birbirinizi sınamak için uygun bir gün. Karşıt düşünceleri savunmanız, fark edemediğiniz bazı duyguların ortaya çıkmasına neden olacak. Çelişkili davranışlarınız var ve bazı şeylerden emin olmalısınız.

TERAZİ: İyi bir performans sergiliyor ve arkadaşlarınızın takdirini alıyorsunuz. İlişkilerinizde üstünlük sağlıyor ve çalıştığınız konuda taşların yerine oturduğunu hissediyorsunuz. Her açıdan olumlu bir gün.

AKREP: Gelip geçici davranışlardan çok, kalıcı duygular içinde olmak istiyor ama olayların sonunu getiremiyorsunuz. Bugün, partnerinizin desteği ile yeni oluşumlara kendinizi güçlü ve hazır hissedeceksiniz.

YAY: Maddi konularda gizlilik istemiyorsunuz. Satın alma konusunda bonkörsünüz, çevreden de aynı şeyi bekliyorsunuz. Durum değerlendirmesi yaparken olaylara farklı felsefeyle yaklaşıyorsunuz.

Haberin Devamı

OĞLAK: Tavırlarınızla yeni imaj yaratıyorsunuz. Bulunduğunuz şartları zorluyor, bunu yaparken kimseye hesap vermiyorsunuz. Partnerinizle, gereksiz konularda tartışabilir ve kırgınlık yaşayabilirsiniz.

KOVA: Sizi aşan sıra dışı konular üzerinde çalışmayı seviyorsunuz. Yaratıcılığınız engellendiği zaman başarılı olmanız mümkün değil. Duygusal ilişkileriniz yeni boyut kazanıyor. Kendinizi her anlamda hazır hissediyorsunuz.

BALIK: Çevrenize şüpheli şekilde yaklaşmanız mümkün. Size anlatılan her şeyin arkasında farklı şeylerin olabileceğini düşünüyorsunuz. Yakın dostlarınızın ilgisine ihtiyaç duyabilirsiniz. Bazı detaylar kafanızı kurcalıyor.

Günün kitabı

Etaf Rum’un bir Filistinli göçmen olarak kendi tecrübelerini kaleme aldığı ve 2019’da yayımlandığında büyük ses getiren romanı “Kadının Sesi Yok” okurlarıyla buluştu. Arzu Altınanıt’ın Türkçeye çevirdiği ve ilk kez İthaki Yayınları’ndan çıkan 336 sayfalık roman; şair, yazar ve şarkıcı Maya Angelou’nun, “İçinde anlatılmamış bir hikâye taşımaktan daha büyük bir ıstırap yoktur” ve feminist ve sivil hakları aktivist Audre Lorden’nin, “Konuşmayan, korkudan sesleri çıkmayan kadınlar için yazıyorum çünkü bize kendimizden çok korkuya saygı duymamız öğretildi. Sessiz kalmanın bizi kurtaracağı öğretildi ama kurtarmaz,” cümleleriyle açılış merhabasını veriyor…

Haberin Devamı

Otobiyografik izler taşıyan ilk romanı “Kadının Sesi Yok”ta Etaf Rum, edebiyatın zayıflar ile ezilenler için özgürleştirici gücüne ve gelenekler arasında sıkışıp kalmış günümüz kadınlarının iç çatışmalarına ve özlemlerine incelikle bakıyor.

“Bu hikâyeyi yazarken yaşadığım tereddüt ve korku dolu anların pek çoğunda Maya Angelou, Malala Yusufzay ve Audre Lorde gibi cesur kadınlardan ilham almaya çalıştım. Lorde’nin söylediği, “Sessizliğin seni korumayacak,” sözünü özümseyene kadar yazmaya devam ettim. Kadının Sesi Yok’u bu kadınlardan aldığım cesaretle yazdım. Kadınların toplum içinde yapabileceklerinin sınırları olduğu öğretilerek büyüdüm ben. Her ne zaman ki önceden planlanmış evlilik ve annelik yolunun dışına çıkma arzumu dile getirdim, tekrar tekrar bir kadının bir erkek olmadığı hatırlatıldı bana.” Kitabın sonunda okurlara bir de mektup yazan yazar Rum, şöyle devam ediyor: “Yine de daha sonra bunun, aynı zamanda benim güçlü yanım olduğunu, çevremdeki kadınların erkeklerden farklı oldukları şeyleri; kültürün, ailelerin, ilişkilerin ve ebeveynliğin taleplerini bir arada karşılama becerilerini öğrendim.”

Haberin Devamı