Türkiye (Son Dakika) Güne Başlarken | 7 Temmuz 2022

Güne Başlarken | 7 Temmuz 2022

Paylaş
Güne Başlarken | 7 Temmuz 2022

Günaydın! Mottomuz belli: Gün başlarken herkes için 24 saattir!

Haberin Devamı

Sen uyurken neler oldu?

 İstanbul'da 9 günlük bayram tatili için memleketlerine doğru yola çıkan sürücüler, sabahın erken saatlerinde TEM Otoyolu'nda yoğunluk oluşturdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Bir hekimin katledilmesi karşısında zerre kadar üzüntü içermeyen şu sözleri milletimizin vicdanına havale ediyorum. Bizim yüreğimiz yanıyor Kemal Bey. Biraz da olsa üzgün görünemez miydiniz?” dedi.

Galatasaray'da transfer çalışmaları sürüyor. Yöneticilerin tüm kollardan atakta olduğu Galatasaray, orta saha için sürpriz bir ismi gündemine aldı.

Konya’da uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ekrem Karakaya’nın cenazesi dualarla memleketi Kayseri’ye uğurlandı.

İstanbul Fatih'te bipolar hastası kadın Ü.A.D. (55) annesi N.Ö.'nün (81) boğazını ekmek bıçağıyla keserek öldürdü.

Haberin Devamı

İstanbul Başakşehir'deki bir alışveriş merkezinde kadınlar tuvaletine giren yabancı uyruklu erkek iddiaya göre cep telefonuyla yan kabindeki kadının görüntüsünü çekmek isterken yakalandı.

Güne Dair Notlar

  • 7 Temmuz günü saat 7.35'te dolar 17,23 TL, euro ise 17,61 TL.
Hava durumu ise şöyle: 

Detaylı hava durumu için şöyle alalım: Meteoroloji

Akşam TV'de ne var?

Kanal D: 20.00 Sinema: Örümcek Adam 3, STAR TV: 20.00 Yerli Dizi: Duy Beni, ATV: 20.00 Yerli Dizi: İçimizdeki Ateş

SHOW TV: 20.00 Sinema: Çaylaklar, TRT 1: 20.00 Yerli Dizi: Seni Kalbime Sakladım

Akşama ne yesek?

  • AYRAN AŞI ÇORBASI
  • BOLU KEBABI
  • TAZE SOĞAN MEZESİ
  • GAZETE BAKLAVASI

Tarifler için tıklayın!

Sağlık için ufak bilgiler

Kurban Bayramı'nda doğru beslenme önerileri

Diyetisyen Betül Arslanoğlu, kurbanda beslenmeyle ilgili şu uyarılarda bulundu:

  • Kurban Bayramı sabahına kan şekeri dengesi açısından öğün atlamadan mutlaka yumurta, peynir ya da süt grubundan oluşan iyi kalite protein içerin bir kahvaltı ile güne başlayalım.
  • Kırmızı et; B12 vitamini, vücutta emilimi yüksek olan demir ve çinko mineralleri açısından çok iyi bir kaynaktır. Ancak yüksek miktarda doymuş yağ ve kolesterol içerdiği de unutulmamalıdır.
  • Özellikle yüksek kolesterol ve kalp-damar rahatsızlığı olan kişilerin kırmızı et tüketimi konusunda dikkat etmeleri gereklidir. Kadınlarda maksimum 100-120 gram, erkeklerde maksimum 180-200 gram kırmızı et tüketimi günlük limit olmalıdır.
  • Etleri kendi suyunda ya da az su eklenerek haşlama, fırın ya da ateşe en az 20 cm uzaklıkta ızgara yöntemi ile pişirilmelidir.
  • Kızartma ya da direk mangal ateşinde pişirme gibi yöntemler tercih edilmemelidir.
  • Etler tüketilirken beraberinde taze hazırlanmış mevsim yeşilliklerinden oluşan, bol limonlu bir salata mutlaka olmalıdır.
  • C ve E vitaminlerini içermeyen et ürünleri salata ile birlikte tüketildiği zaman hem besin çeşitliliği sağlanmış olur hem de etin içeriğindeki demirin emilimi artmış olur.
  • Çoğu kişi için vazgeçilmez olan tatlı bayram geleneklerimizde önemli bir yer tutar.
  • Porsiyon kontrolü yaptığımız ve enerji dengesini sağladığımız sürece tatlı tüketimimizde bir sorun yoktur ancak şerbetli, hamur tatlıları yerine sütlü, meyveli tatlılar tercih etmek çok daha sağlıklı bir seçenek olacaktır.
  • Havaların oldukça sıcak olduğu bu günlerde sıvı tüketimi oldukça önemlidir. Bayramda asitli ve şekerli içecekler tercih etmek yerine ayran, maden suyu ve bol su tüketimine özen gösterilmelidir.

Günlük burç yorumları

KOÇ: Kuruntulu tavırlarınızla çevrenizi şaşırtacağınız bir gün. Yanınızdaki kişilere belli etmeseniz bile onların fikirlerini benimsemiyor ve kendi duygularınızla hareket ediyor, hiç kimseye güvenmiyorsunuz.

BOĞA: Yoğun çabalarınızın size sağlayacağı avantajlar konusunda kuruntularınızı yenmelisiniz. Bu durum herkesten daha fazla yorulmanıza neden oluyor. Sevdiklerinizden sizi anlamalarını bekliyorsunuz.

İKİZLER: Partnerinizin yardımınıza ihtiyacı olacak. Gerekli fikirleri ve destekleri ona sağladığınız müddetçe yaşam her anlamda sizi mutlu edecek. Köklerinizi sorgulama konusunda ilginç bir tavır sergiliyorsunuz.

Haberin Devamı

YENGEÇ: Çevrenize kızdığınız zaman içinize kapanıyorsunuz. Kimse ile görüşmek istemiyorsunuz. Her şeyiyle farklı bir gün. Güçlü kararlar verebilecek bir dönemdesiniz. Duygularınızı frenlemekte üzerinize yok.

ASLAN: Kişiliğinizle çevrenizi etkileyeceksiniz. İş yaşamınızda aksayan durumlar sizi ilgilendirmemeli. Siz sorumluluklarınızı yerine getirmesini biliyorsunuz. Bugün yalnız kalmak istemeyeceksiniz.

BAŞAK: Size karşı olan davranış değişikliğini hissettiğiniz halde kabul etmek istemiyorsunuz. Sevdiğiniz kişiyi aramanın tam sırası. O sizden haber bekliyor. Yoğun iş temponuz sizi yoruyor ve olumsuz etkiliyor.

TERAZİ: Dengeniz bozulduğunda içinizdeki sıkıntılar artıyor. Bugün birçok sorunu çözmek zorunda kalabilirsiniz. Doğuştan araştırmacı bir ruha sahip oluşunuz başarınızı olumlu etkiliyor. Fırsatları doğru kullanmalısınız.

AKREP: Arzularınıza gem vuramazsınız. İsteklerinizi gerçekleştirmelisiniz. Kendinizi sessizce savunan bir yapınız var. Düşündüğünüz şeyleri birlikte çalıştığınız kişiler bile çözemiyor. Bugün işinize pozitif yaklaşmalısınız.

Haberin Devamı

YAY: Bazı sorunlarınızı erteleyerek zaman kazanmak istiyorsunuz. İçinizdeki korkularınızı yenmelisiniz. Maddi konularla ilgili gizlilik söz konusu olabilir. Özgürlüğünüzü korumak için elinizden geleni yapıyorsunuz.

OĞLAK: Yaşam sürecinde kendinizi ispat etmek istediğiniz konularda başlangıçlar yapmayı hedefliyorsunuz. Sezgilerinizi doğru kullanmalı, farklı konularda yoğunlaşıp adımlarınızı daha sakin atmalısınız.

KOVA: Çalışma yaşantınızda hassas ve alıngan olduğunuz bir gün. Birlikte çalıştığınız kişilerin size verecekleri enerji çok önemli olacak. Sessiz kalmakla birçok sorunu biriktirmeniz sizi çok sıkıyor.

BALIK: Kendinizi fazla zorlamamalısınız. Olaylar yön değiştiriyor ve bazı şeyler sizi aştı. Arkadaşlarınızla yapacağınız ortak çalışmalarda sürtüşmeler söz konusu. Organizasyon konusunda sorunlar çıkabilir.