Türkiye (Son Dakika) Güne Başlarken | 8 Ekim 2021

Güne Başlarken | 8 Ekim 2021

Paylaş
Güne Başlarken | 8 Ekim 2021

Günaydın! Mottomuz belli: Gün başlarken herkes için 24 saattir!

Haberin Devamı

Sen uyurken neler oldu?

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na toplam 135 personel alınacak.
  • Sakarya'nın Sapanca ilçesinde, olimpiyat şampiyonu milli okçu Mete Gazoz'un anneannesi Zarife Tahmaz (76) yolun karşısına geçmeye çalışırken hafif ticari aracın çarpması sonucu yaşamını yitirdi.
  • Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Türkiye'nin Paris İklim Anlaşması'nı onaylamasını memnuniyetle karşıladığını belirterek, Ankara'nın en kısa sürede ulusal iklim eylem planı sunmasını beklediğini belirtti.
  • Futbolda UEFA Uluslar Ligi yarı finalinde Fransa, Belçika'yı 3-2 yenerek finalde İspanya'nın rakibi oldu.
  • New York borsası, ABD’de borç limitinin kısa süreli olarak artırılması konusunda anlaşmaya varılmasının ardından günü yükselişle tamamladı.

Güne Dair Notlar

  • 8 Ekim günü saat 7.35'te dolar 8, 88 TL, euro ise 10, 26 TL.
Hava durumu ise şöyle: 
İstanbul, Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı. 15°C, 22°C
Antalya, Az bulutlu ve açık. 18°C, 29°C
Ankara, Parçalı ve az bulutlu. 7°C, 25°C
Trabzon, Parçalı yer yer çok bulutlu. 14°C, 20°C
Diyarbakır, Az bulutlu ve açık. 10°C, 28°C

Detaylı hava durumu için şöyle alalım: Meteoroloji

Akşam TV'de ne var?

  • Yerli Dizi: Arka Sokaklar (KANAL D)
  • Sinema: Niyazi Gül Dörtnala (STAR)
  • Kim Milyoner Olmak İster? (ATV)
  • Yerli Dizi: Aşk Mantık İntikam (FOX)
  • Yerli Dizi: Kırmızı Oda (TV8)
  • Yerli Dizi: Yalancı (SHOW)

Günün köşe yazısı

Anladık efendim, bağırmayın... Mutabıkız: k Bu maddeler değiştirilemez. k Değiştirilmesi teklif bile edilemez. Hatta, çift dikiş olsun derim: k “Teklif edilip edilmeyeceği bile tartışılamaz.” Tamam mı? Rauf Tamer'in köşe yazısı...

8 Ekim günlük burç yorumları

KOÇ: Düşüncelerinizi kimseye açıklamıyorsunuz. Yetiştirmeniz gereken konular olduğunda iyice içine kapanık ve alıngan oluyorsunuz. Gizli duyguların insanısınız. İş arkadaşlarınız sizden şikayetçiler.

BOĞA: Aşkın gözü kördür derler, bilirsiniz. Bugünlerde, garip bir kaosun içine girdiniz. Hiçbir olumsuz düşünce duymak istemiyorsunuz. Çevreniz sizin iyiliğinizi istiyor. Nedense bu konuda onlara da kapalı davranıyorsunuz.

Haberin Devamı

İKİZLER: Aktif, inatçı ve yüksek motivasyona sahipsiniz. Herkes şaşırıyor. Birçok işi bir arada yapmanız olacak gibi değil. Çevreniz enerjinizi hayranlıkla izliyor. Yeter ki, size özgü yaşam tarzınıza müdahale etmesinler.

YENGEÇ: Çekici ve ikna edici haliniz çevrenizde olumlu etkiye sebep oluyor. Bugün girdiğiniz her ortamda istekleriniz ön plana çıkacak ve düşüncelerinizi rahatlıkla ifade edebileceksiniz. Herkesten tam puan alıyorsunuz.

ASLAN: Duygulu, enerjik ve çekici kişiliğiniz çevrenizin sürekli kalabalık olmasına sebep oluyor. Fakat, sizin gözünüz, sevdiğinizden başkasını görmüyor. Gelecekle ilgili yeni planlarınız var, o da sizinle aynı fikirde.

BAŞAK: Çekiciliğinizi aşkta sürdürüyorsunuz. Eğlenceyi seviyorsunuz, yeni fikirlere açıksınız. Tanışacağınız kişilerle ileriye dönük dostluklar kurabilirsiniz. Kalbi boş olanlar için ilginç ve ileriye yönelik bir gün.

TERAZİ: Bir süredir kafanızı kurcalayan konulara açıklık getireceksiniz. Amaçlarınız doğrultusunda, soğukkanlılıkla harekete devam edin. Bugün her şey lehinize gelişecek. İş yaşamınız hareket kazanıyor.

AKREP: Duygusal iniş çıkışlar yaşadığınız bugün huzursuzsunuz. Kıskançlık konusunda bazen ikiniz de aşırıya kaçıyor ve birbirinizi üzüyorsunuz. Bugün, artık eski olayları unutun ve yeni başlangıçlara yürüyün.

Haberin Devamı

YAY: Maddi durumunuzu emniyete almak isteyeceksiniz. Güvensizlikten çabuk etkileniyorsunuz. Bugün size sunulan iş tekliflerini iyice gözden geçirmeniz gerekiyor. Önlemini almadığınız işi kesinlikle onaylamayın.

OĞLAK: Bağlılık sizin için önemli. İşte bu yüzden aşkta hep sorun yaşıyorsunuz. Onun sizi anlamayacağı muhakkak. Aynı anda birçok işi başarabilen sizi sınırlamak mümkün değil. Bugün epey zorlanıyorsunuz ve kaprislisiniz.

KOVA: Coşkulu olduğunuz zaman aktiviteniz yüksek. Her alanda başarı sizi kendine çekiyor. Hayır kelimesi sözlüğünüzde yok. Ele aldığınız konularda müthiş bir yaratma gücünüz var. Böyle olunca sinirli olmanız normal.

BALIK: Duygularınızla başınız dertte. Çevrenize şans vermek istemediğiniz bir gün. Ben bilirimci halleriniz yüzünden arkadaşlarınız kırılabilirler. Öfkeli değilsiniz ama alınganlık yapabilirsiniz. Kafanız çok karışık.