Türkiye (Son Dakika) Güne Başlarken | 9 Ağustos 2022

Güne Başlarken | 9 Ağustos 2022

Paylaş
Güne Başlarken | 9 Ağustos 2022

Günaydın! Mottomuz belli: Gün başlarken herkes için 24 saattir!

Haberin Devamı

Sen uyurken neler oldu?

Irak'ın kuzeyinde sürdürülen Pençe- Kilit Harekatı bölgesinde, teröristlerce döşenen el yapımı patlayıcının (EYP) infilak etmesi sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede 5 gün sonra şehit olan Piyade Uzman Çavuş Halil Koç'un (36) Malatya'daki evine ve sokağına Türk bayrağı asıldı. Şehit Koç'un tedavisi için GATA'da bulunan ailesi, acı haberi Ankara'da öğrendi.

Denizli'nin Bozkurt ilçesinde A.Ş. (55), oğlunu kaçırdıkları gerekçesiyle gazinonun bahçe kısmında bulunan kişilere pompalı tüfekle ateş açtı. Olayda 1 kişi yaşamını yitirdi, 3 kişi de yaralandı.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde Avrupa'ya geldiklerini zannederek hurda kamyonetinden inen 24 kaçak göçmen sokaklara dağıldı. Polis ekipleri tarafından yakalanan göçmenler Yabancılar Şubesi’ne götürülürken, 2 kişi "insan kaçakçılığı" suçundan gözaltına alındı.

Haberin Devamı

 Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında Fenerbahçe sahasında Ümraniyespor ile 3-3 berabere kaldı. Karşılaşmanın ardından Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.  "Bugünkü sonuç beklenmedik bir sonuç ama belki de hayırlı bir sonuç. Hem eksiklerimizi görmek hem uyanmak için" dedi. 

Güne Dair Notlar

  • 9 Ağustos günü saat 7.35'te dolar 17,95 TL, euro ise  18,29 TL.
Hava durumu ise şöyle: 

Detaylı hava durumu için şöyle alalım: Meteoroloji

Bugün ne pişirsem?

  • Mısır çorbası
  • Şnitzel
  • Fırın makarna
  • Krem karamel

Tarifler için tıklayın.

Sağlık için ipuçları

Tatlı krizlerini önleyen baharatlar

Diyet listenize ekleyeceğiniz bazı baharatlar sayesinde daha kısa sürede zayıflayabilirsiniz.

  • TARÇIN
  • KİMYON
  • KIRMIZI BİBER
  • ÇEMEN OTU 

Detaylar için tıklayın.

Akşam TV'de ne var?

Kanal D: Sinema: Amatör Hayat, STAR TV: 20.00 Sinema: Ekşi Elmalar, ATV: 20.00 Sinema: Sinema: Vanguard

SHOW TV: 20.00 Güldür Güldür Show, TV8: 20.00 Masterchef Türkiye

Günlük burç yorumları

KOÇ: Çevrenize karşı sevecen duygular içindesiniz. Kişisel evinizde geri giden Jüpiter eski fırsatlar konusunda sizi destekliyor. Dostlar arası kırgınlıklara aracılık yapabilirsiniz. Uzun sürecek yakınlıklara tanık olacaksınız.

BOĞA: Parasal konularla ilgili fırsatları değerlendirmek için gerekli yapınız mevcut. Kendinizi yeterli göremediğiniz zaman geriye çekilmeniz, size zaman kaybettiriyor. Yaşantınızda önleyemeyeceğiniz bir hareketlilik mevcut.

Haberin Devamı

İKİZLER: Duygusal ilişkilerinizde olumlu bir hareketlenme söz konusu. Partnerinizle birlikte isteklerinizi gerçekleştirebilir ve beklediğiniz kararları alabilirsiniz. Bugün, birden fazla işle uğraşmaktan büyük keyif alacaksınız.

YENGEÇ: Duygusal veriminizi, doğru kişilerle birlikte çalıştığınız zaman alıyorsunuz. Kendinizi yalnız hissetmek istemediğiniz için, iş arkadaşlarınızla aynı zamanda sıkı dostluklar kurmak istiyorsunuz. Organizasyonlar gündemde.

ASLAN: Sezgilerinizin sizi yorduğunu fark ediyor ve bu konuda gerekli önlemleri almıyorsunuz. Bugün, kendinizi irdeleme ihtiyacı içindesiniz. İçsel sesinizle baş başa kalmayı denemelisiniz. Alışkanlıklarınızı gözden geçireceksiniz.

BAŞAK: Sosyal yaşantınızda kalabalığı tercih edeceğiniz bir gün içindesiniz. Kariyerinizi destekleyecek kişilerin size sağlayacağı avantajları olumlu değerlendirmelisiniz. Çocukları olanlar için eğlenceli ve çok farklı bir gün.

Haberin Devamı

TERAZİ: İnatçı tavırlar sergileseniz bile, içsel duygularınızın yoğunluğu karşısında bocalamanız mümkün. Düşüncelerinizde ısrar etmek yerine yenilikler karşısında uyum sağlamayı öğrenmelisiniz. Güven olgusunun önemli olduğu bir gün.

AKREP: Finans konularının gündem kazanmasıyla satın alma duygunuz ortaya çıkıyor. Bugün çevrenize hediye vermek isteyebilirsiniz. Gerekli fikirleri ve destekleri ona sağladığınız müddetçe, yaşam her anlamda sizi mutlu edecektir.

YAY: İdeallerinizle yaşamaktan son derece memnunsunuz ve işinize karışılmasından hoşlanmıyorsunuz. Beklentilerinizde acele etmemelisiniz. Size değersiz görünen bazı şeyler, başkaları için önemli olabilir. Çok iddialısınız.

OĞLAK: Bugün inatçı ve başınıza buyruk davranışlarınız sizi faklı yaparken, bazı tereddütlerinizi yenmenize yardımcı oluyor. Bilinçaltı takıntılarınızın sizi olumlu yönlendirmesi, çoğu kez başarınıza doğal bir katkıda bulunabiliyor.

KOVA: Düşüncelerinizi istediğiniz yönde yapılandırmak istiyor ve gerekli tüm detayları gözden geçiriyorsunuz. Birlikte çalıştığınız kişilerin değişik fikirlerinden yaralanabilirsiniz. Kendinize olan güveniniz daha da artıyor.

Haberin Devamı

BALIK: Kapasitenizi daha da artırmalı ve başarınızı perçinlemelisiniz. İş yaşantınızda duygusal paylaşımların önemli olduğunu bildiğiniz için, arkadaşlarınızın fikirlerine değer veriyorsunuz. Çözüm bekleyen işlerinizi unutmayın.