Türkiye (Son Dakika) Güne Başlarken | 9 Mart 2022

Güne Başlarken | 9 Mart 2022

Paylaş
Güne Başlarken | 9 Mart 2022

Günaydın! Mottomuz belli: Gün başlarken herkes için 24 saattir!

Haberin Devamı

Sen uyurken neler oldu?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'dan bazı yabancı ülkelere yapılan hammadde ihracatının durdurulmasına yönelik kararname imzaladı.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya’dan petrol, doğal gaz ve kömür ithalatını yasaklayan ABD Başkanı Joe Biden’a teşekkür etti.

Hatay'ın Samandağ ilçesi sahiline onlarca denizanası vurdu. Çevredekilerce görüntülenen denizanalarının tehlikeli bir tür olduğunu belirterek uyaran, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Turan, “Bu tür, iklim değişikliği ile birlikte Süveyş Kanalı yoluyla Akdeniz’e giriş yapan bir türdür. Çok zehirli bir tür olup, gerek balıkçılar gerekse sahilde gezen vatandaşlarımız bunlardan uzak durmalıdır” dedi.

Haberin Devamı

İstanbul'da çarşamba gününden itibaren Sibirya kökenli soğuk hava dalgası ve yoğun kar yağışı bekleniyor. AFAD’da İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla yapılan 'Karla Mücadele Hazırlık Toplantısı'nda, İstanbul’daki tüm kurumların ortak koordinasyon ve birlikte mücadele etmesi kararı alındı. AKOM’daki toplantıda ise İBB ve Valilik birimlerinin karla mücadele hazırlıkları tamamlandı.

Ayçiçek yağı stoklarının azaldığı söylentileri nedeniyle ortaya çıkan yağ kuyrukları Ticaret Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve zabıtaları harekete geçirdi. Stokların denetlenmeye başlamasının ardından bakanlık 100 liralık yağın 200 liradan satılmaya başlandığını ifade etti.

Güne Dair Notlar

  • 9 Mart günü saat 7.35'te dolar 14,52 TL, euro ise 15,86 TL.

Hava durumu ise şöyle: İstanbul, 2°C, 5° Karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı Antalya, 11°C, 14°C Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı Ankara, 2°C, 5°C Yüksekleri kar yağışlı Trabzon, 6°C, 7°C Aralıklı yağmurlu Diyarbakır, 5°C, 10°C Aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor

Detaylı hava durumu için şöyle alalım: Meteoroloji

Akşam TV'de ne var?

Kanal D: 20.00 Yerli Dizi: Üç Kız Kardeş, ATV: 20.00 Yerli Dizi: Kuruluş Osman, SHOW TV: 20.00 Yerli Dizi: Oğlum

FOX: 20.00 Yerli Dizi: Son Nefesime Kadar

9 Mart günlük burç yorumları

Haberin Devamı

KOÇ: Bugün, kendinizle baş başa kalıp çevrenin yarattığı zoraki ortamlardan uzak durmak istiyorsunuz. Bu tür ruh halini gündeme getiren nedenleri düşünerek bilinçli şekilde olaya yaklaşıyorsunuz.

BOĞA: Aranızda tartışmalar eksik olmasa da, birlikteliğiniz çevreniz tarafından takdirle izleniyor. Her ikinizin de eleştiriye gelemeyen yönünüz olmasa, aranızda geciken bazı konular hızlı bir şekilde sonuçlanacak.

İKİZLER: Ailenizin özel hayatınızla ilgili sözler sarf etmelerini kaldıramıyorsunuz. Bu tür durumlarda sessizliği tercih etmeniz size avantaj sağlayacak. İki taraf arasında davranış mesafelerinizi ayırım gözetmeden uygulayın.

YENGEÇ: Zorda kalana dayanamıyorsunuz. Yardımlarınıza alışan insanlar, yaşamın diğer alanlarında da sizi yanlarında görmek istiyorlar. İşte bu noktada, bazen taşan sabrınızla hemen kötü insan oluyorsunuz.

ASLAN: Yılların kazandırdığı deneyimlerin verdiği birikimleri ve birçok konuda fevri davranışlarınız nedeniyle uyaran kişilerin sözlerini yabana atmayın. Bu ara maddi konunuzla ilgili çok yönlü düşünmeyi sevmiyorsunuz.

Haberin Devamı

BAŞAK: Bugün, uğraş verdiğiniz alanda kendi kendinize sabrı empoze edin. Ya da yakın çalışma arkadaşınızın yardımını isteyin veya kısa süreli olarak işinizi ona devredin. Ayrıntıları abartarak süreyi uzatıyorsunuz.

TERAZİ: Arkadaşınızla başka biri hakkında konuşabilirsiniz. Ama onunla ilgili yaşadığınız sert dönemeçler sizi rahatsız ediyor. Bugün, karar verme mekanizmanızda sizi zorlayan etkileşimlerden uzak kalın.

AKREP: Çevrenize yardım etmekten yoruldunuz. Harcamalarınızı kısıtlamak zorunda kalabilir ve bunun yarattığı stres ile boğuşabilirsiniz. Her şeyin mükemmel olmasını istiyorsanız, kendinizi dinlendirmelisiniz.

YAY: Finans konuları ile öngörülerde partnerinizin fikirlerini alsanız iyi olacak. Yanlış adımlarla maddi risklere girmemek için tarzınızdan vazgeçin. Geniş bir açıyla bakarsanız daha tatminkar olacaksınız.

OĞLAK: İş günü içinde şartlar gerektirdiği için birçok kişi ile yüz yüze görüşmeleriniz oluyor. Bunların içinde daha sonra tekrar zorunlu olarak karşı karşıya geleceğiniz kişilere geri dönüşler yapmak zorunda kalabilirsiniz.

Haberin Devamı

KOVA: Partnerinizin yanında gereksiz kişilik ispatları yapmaya kalkmayın. Yaşama göre kapladığınız alanın ne kadar dar olduğunun bilincindesiniz. Bu nedenle bilemediğiniz ve karşı karşıya gelmediğiniz birçok şey olabilir.

BALIK: Farklı düşünmeye çalışırsanız, kayıplarınızla ilgili olarak girdiğiniz stresin etkisini azaltabilir veya yok edebilirsiniz. Deneyimleriniz ve öngörüler eşliğinde yeni kazanımlara doğru yelken açacaksınız.