Türkiye (Son Dakika) Güne Başlarken | 9 Nisan 2022

Güne Başlarken | 9 Nisan 2022

Paylaş
Güne Başlarken | 9 Nisan 2022

Günaydın! Mottomuz belli: Gün başlarken herkes için 24 saattir!

Haberin Devamı

Sen uyurken neler oldu?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Nisa Mihriban bebeğin sağlık durumuna ilişkin, "Durumu beyin ölümü açısından takip edilen Nisa bebekten sevindirici haber var. Hastaneye kaldırıldıktan sonra ilk kez, ağrılı uyaranlara bilinçli olmasa da tepki veriyor" dedi.

İzmir’in Bornova ilçesinde daha önce defalarca operasyon yapılan ve mühürlenen dernek görünümlü kumarhaneye, jandarma ekipleri bir operasyon daha gerçekleştirdi. Duvarında ’Kolpaçino’ filmine atıfta bulunan kumarhane ve bir ayrı adreste daha tombala oynarken suçüstü yakalanan 160 kişiye işlem yapıldı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın ev sahipliğinde, İtalya Savunma Bakanı Lorenzo Guerini ve İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace üçlü toplantıda bir araya geldi.

Haberin Devamı

Erzurum´da akşam saatlerinde lapa lapa yağan kar, sıcak hava nedeniyle kısa sürede sele dönüştü. Kent merkezi yeniden beyaza bürünürken yollar göle döndü. Belediye ekipleri karla kaplanan ızgaraları temizleyerek suları çekmeye çalıştı.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von Der Leyen, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’e, Avrupa Birliği’ne girişin ilk adımı sayılan ve sorularla dolu anketi teslim etti.

Güne Dair Notlar

  • 9 Nisan günü saat 7.35'te dolar 14,74 TL, euro ise 16,04 TL.
Hava durumu ise şöyle: 
İstanbul, Parçalı ve az bulutlu. 9°C, 21°C
Antalya, Parçalı ve az bulutlu. 15°C, 24°C
Ankara, Parçalı ve az bulutlu. 6°C, 22°C
Trabzon, Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.. 10°C, 16°C
Diyarbakır, Parçalı ve az bulutlu. 7°C, 22°C

Detaylı hava durumu için şöyle alalım: Meteoroloji

Akşam TV'de ne var?

Şarkılar Bizi Söyler (KANAL D)

Sinema: Kurye (STAR)

Yerli Dizi: Kardeşlerim (ATV)

Güldür Güldür Show (SHOW)

Yerli Dizi: Mahkum (FOX)

Zaman geçirmek için öneriler:

Film: Michael Haneke - Amor (2012)

Dizi: Uysallar - Netflix

Kitap: Kinyas ve Kayra - Hakan Günday

Mobil oyun: Kelimelik

İftarda ne yesek?

  • HANIMAĞA ÇORBASI TARİFİ
  • RAMAZAN KEBABI
  • ÇOBAN SALATA
  • TİKVENİK TATLISI

Tarifler için tıklayın!

Sahurda ne yesek?

  • 1 kase sebze çorbası
  • 1 dilim tam buğdaylı, tahıllı ekmek (Ekmeği kızartıp soğumasını beklerseniz, glisemik indeksi daha da düşecek, sizi daha da çok tok tutacaktır)
  • 1 dilim az yağlı, az tuzlu peynir veya 1 kase yoğurt
  • 1 adet haşlanmış yumurta veya sebzeli omlet
  • Domates, salatalık, maydanoz
  • 2-3 adet ceviz
  • 1 porsiyon meyve
  • 2 -3 bardak su

Ramazan ayına özel ufak bilgiler!

İşte, daha hızlı metabolizma için 7 süper gıda!

HER ÖĞÜNE PUL BİBER
Araştırmalar, pul biber gibi baharatlı bir yemek içeren bir yemeğin, metabolizmayı bir kişinin normal hızının yaklaşık yüzde 8'i kadar geçici olarak artırabildiğini göstermiştir.
Metabolizmanızı hızlandırmak için her öğününüze pul biber ekleyin.

ZENCEFİL
Araştırmalar, zencefilin bir yemekten sonraki yaklaşık üç saat boyunca metabolizmanızı %20'ye kadar artırabileceğini gösteriyor. Bilim adamları, zencefilin, daha iyi sindirim ve daha az yağ depolaması için midenizin boşalma hızını hızlandırabileceğini gösteriyor.

Haberin Devamı

HARDAL TOHUMU
İngiltere'deki Oxford Politeknik Enstitüsü'ndeki bilim adamlarının yaptığı bir başka araştırmaya göre, 1 yemek kaşığı hardal tohumu yemek, metabolizmanızı önümüzdeki 3-4 saat boyunca yüzde 25'e kadar hızlandırabilir

ZERDEÇAL
Vücut ısısını ve metabolizma hızını arttırır. İştah kontrolünde rol alır. Bağışıklık güçlendiricidir.
Düzenli olarak zerdeçal çayı tüketimi midede bulunan safra üretimini artırmaya yardımcı olur. Yağ ve metabolizmasını emülsifiye etmeye yardımcı olan bir sindirim suyudur . Bu işlem, bu baharatı kilo vermenin harika bir yolu yapar
Her gün bir çay kaşığı zerdeçal tüketmek için yemeklerinize ekleyin, salatanıza ekleyin ya da çayını yapın.

KARABİBER
Karabiber, metabolik performansı artırmaya yardımcı olan ve vücutta yağ birikimini önleyen bir bileşik olan piperin içerir .
Baharat ayrıca iyi kolesterol konsantrasyonunu arttırır. Bu yuvarlak baharat, metabolik süreci hızlandırmaya ve kalorileri daha hızlı yakmaya yardımcı olan termojenik bir besindir.

Haberin Devamı

KÖRİ
Köri tozu, kurkumin, kersetin, pinen, lutein, zeaksantin ve kimyon gibi bol miktarda antioksidan içerir.
Metabolizmayı hızlandırır, yağın depolanmasını azaltıp, kan şekerini dengeler.

TARÇIN
Tarçın metabolizmayı hızlandırabilir , çünkü vücut baharatı işlemek için diğer gıdalara göre daha fazla enerji kullanır. Tarçın vücutta şekerin parçalanma şeklinde görülen insülin benzeri bir etkiye sahip olabilir. Tarçın ayrıca karın bölgesinde biriken yağları hedef alarak vücut metabolizmasını iyileştirebilir.

Günlük burç yorumları

KOÇ: İletişim konusunda başarılı günlerden biri. Yapmanız gereken birçok işi sıralama konusunda zorluk yaşayabilirsiniz. Enerjinizi nasıl kullanmanız gerektiğini bildiğinizi çevrenize ispat etmeniz gerekiyor.

BOĞA: Bugün örgütleme yeteneğinizi doğru kullanacaksınız. Girişimci yapınız öne çıkarken yaratıcılığınız artıyor. Bugün, her zamankinden daha uçarı ve havai hareket ediyorsunuz. Çevrenizde çok beğeniliyorsunuz.

Haberin Devamı

İKİZLER: Fazla gerginsiniz. Size söylenen her şeyi farklı algılayarak ani ataklar yapıyorsunuz. Önlenemez kayıplar yaşayabilirsiniz. Sakinleşmelisiniz. Sizinle tartışılmıyor. Sevdiğiniz kişiyi kendinizden uzaklaştırıyorsunuz.

YENGEÇ: Yeni heyecanlar peşinde olmanız iyi oluyor. İş hayatında motivasyonsuz bir çalışma istemiyorsunuz. Aksiyona ihtiyacınız var. ‘Aşk sürekli hissetmektir’ sözünden yola çıkarak duygularınızı yeniliyorsunuz.

ASLAN: Duygularınız sizi geçmişe götürüyor. Çevrenize belli etmeseniz de içinizdeki acıları yok edemiyorsunuz. Sizi anlamak çok zor. Yüreğinizin yanılgılarına öylesine alıştınız ki sizi kanatmasına artık aldırmıyorsunuz.

BAŞAK: Olaylara hızlı şekilde bakıyor, takıldığınız en küçük noktada pes ediyor, sonra aynı hızla geriye dönüşler yaşıyorsunuz. Yalnızlık size göre değil. Yaşamınızda sürekli aşk olmalı. Sevdiğiniz kişi şanslı.

TERAZİ: Sadece kendinizi düşüneceğiniz bir gün. Yaratıcı ve işinizde hırslı olduğunuz zaman enerjiniz daha da yükseliyor. Eski duygularınızın atağa kalkması size garip bir zevk veriyor. Bittiğini kabul etmelisiniz.

AKREP: Korkusuz yapınız her konuda kendini gösteriyor. Çevrenizdeki kişilerin zorlandığı konuları siz kolaylıkla ele alıyorsunuz. Onlara cesaret veriyorsunuz. Sevgiliniz sıra dışı olduğu zaman mutlu oluyorsunuz.

YAY: Çalışma hayatınızda temponuz sürekli değişiyor. Belli bir sisteminiz yok. Her konuya açık olmanız sizi daha başarılı kılıyor. Alkışı hak ediyorsunuz. Aşırı hassas yapınızı hiç belli etmiyorsunuz. Sizi daima gülümserken görüyorlar.

OĞLAK: Çalışma hayatınızda çeşitli korkular yaşıyorsunuz. Bastırdığınız duygular sizin daha da güçlenmenize sebep oluyor. Alışkanlıklarınızı seviyorsunuz. Mantık savaşı verdiğiniz duygularınız sizi ele vermeye devam ediyor.

KOVA: Bulunduğunuz ortamlarda her şeyi sorgulama ihtiyacı içinde olmanız birçok kişiye garip gelebilir. Ama siz bildiğiniz konularda taviz vermekten yana değilsiniz. Çevrenizin kalabalık olması sizi her anlamda mutlu ediyor.

BALIK: Kısıtlı iş çevreleri size göre değil. Ay’ın konumu sizi daha kuralcı yapıyor ve kendinizi ispat çabasında olacağınızı gösteriyor. Hareketli yapınızı ortaya çıkarmaktan korkmadan olaylara çözüm getireceksiniz.