Türkiye (Son Dakika) 'İhtiyacım kadarını aldım'

'İhtiyacım kadarını aldım'

Paylaş
'İhtiyacım kadarını aldım'

Geçtimiz aylarda Adana'da PTT Bank'ın 2 kadın çalışanını bıçakla tehdit edip kasadaki 555 lirayı aldığı suçlamasıyla tutuklanan kasap Alper Gürsoy'un yargılanmasına başlandı. Sanık Gürsoy ifadesinde 'Çocuğumun tedavisi için, ihtiyacım kadarını aldım' dedi

Olay, merkez Seyhan İlçesi’ne bağlı Yeşilyurt Mahallesi’nde, 14 Şubat 2013’te meydana geldi. Obalar Caddesi’nde kasaplık yapan Alper Gürsoy, iddiaya göre, atkı ile yüzünü gizledikten sonra Mavi Bulvar üzerindeki PTT Bank’a gelerek, önce 2 kadın görevliyi bıçakla tehdit etti. Görevli kadınlardan biri korkusundan dışarı kaçarken, diğeri de kasayı gösterdi. Kasadan bir miktar para alan Gürsoy, koşarak kaçtı. İhbar üzerine harekete geçen polis, şüpheli Gürsoy’u ertesi sabah yakaladı.

>>>PTT GASPÇISININ 'DELİK CEP' YALANI

PARALAR MONTUNUN DELİK CEBİNDEN DÜŞMÜŞ

Bir yıl önce eşinden boşandığını ve 2 yaşındaki kızının da annesinde kaldığını belirten Gürsoy, sorguda suçunu itiraf etti. Gürsoy, tutuklandığı nöbetçi mahkemedeki ifadesinde ise "İflas etmiştim. Eşimden de ayrılmıştım. Psikolojim bozuktu. Bir anda soygun yapmaya karar verdim. Kasadan 555 lira civarında para aldım. Para montumun cebinin delik olması nedeniyle düşmüş. Sadece 70 lira kalmış. Ona da alkol aldım, Seyhan Baraj Gölü kenarında içtim. Pişmanım" dedi.

Cumhuriyet Savcısı, Alper Gürsoy hakkında ’silahla yağma’ suçundan dava açtı. 10-15 yıl arasında hapsi istenen Gürsoy’un yargılanmasına 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı.

Olayı planlayarak yapmadığını, biranda karar verdiğini belirten Gürsoy, savunmasıyla şöyle dedi:

'ÇOCUĞUMUN TEDAVİSİ İÇİN ALDIM'

"Olay tarihinde bunalımdaydım. Çocuğum hastaydı, tedavi giderlerini karşılayamıyordum. Nereden para temin edeceğimi de tam olarak bilemedim. Suçu işlediğim Mavi Bulvar üzerinde yürürken PTT şubesini görünce ani bir kararla bu şubeye girdim. Şubede kasiyer olarak 2 kadın çalışıyordu. Elimdeki bıçağı bu kadınlara göstererek ’Parayı verir misiniz?’ dedim.

Kadınlar benden korktular, tedirgin oldular. Ağzımı atkı ile kapatmıştım. Kasiyer kadınlardan birisi içinde para bulunan çekmeceyi gösterdi. Ben de çekmecenin içerisinden sadece ihtiyacım kadar olan 555 lirayı aldım ve oradan kaçtım. Bana gösterilen kasadan aldığım para kadar daha para vardı. Ancak ben o paranın tamamını almadım. Sadece ihtiyacım kadarını aldım. Olaydan dolayı pişmanım, gasp etmiş olduğum 555 lirayı iade edeceğim. Bu parayla üst solunum yolları hastalıkları çeken kızımı tedavi ettirecektim" dedi.

'DOĞRU SÖYLÜYOR'

Sanığın anlattıklarının doğru olduğunu belirten PTT Bank’ın kadın görevlileri de "Sanık sadece çekmecenin birindeki paranın 555 lirasını almış. Geride bir o kadar daha para olmasına rağmen onu ve diğer çekmede bulunan yaklaşık 5 bin liraya dokunmamış" dedi. Mahkeme heyeti, sanığa aldığı iddia edilen parayı iade etmesi için istediği sürenin verilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

DHA

2

Haberin Devamı