Türkiye (Son Dakika) Kabine toplantısı bugün mü, saat kaçta? Bakanlar Kurulu kararları neler olacak?

Kabine toplantısı bugün mü, saat kaçta? Bakanlar Kurulu kararları neler olacak?

Paylaş
Kabine toplantısı bugün mü, saat kaçta? Bakanlar Kurulu kararları neler olacak?

Kabine toplantısının bugün en önemli gündem maddesinin ekonomi olması bekleniyor. 2022 asgari ücret zammının açıklanmasının ardından gözler memur ve emeklilerin maaşlarına yeni yılda yapılacak zammına çevrildi. Diğer yandan stokçulukla mücadele de ülke gündeminde yer alıyor. Peki, Kabine toplantısı bugün mü, saat kaçta? Bakanlar Kurulu kararları neler olacak? İşte ayrıntılar…

Kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bugün gerçekleşecek. Hem yurt içi hem de yurt dışı gelişmelerin masaya yatırılacağı toplantıda döviz kurundaki hareketlilikten, 2022 memur ve emekli maaş zammına kadar ekonomi gündemini meşgul eden konuların yer alması bekleniyor. Tüm ülkeyi yakından ilgilendiren konuların ele alınacağı Kabine toplantısının saat kaçta olacağı ve Bakanlar Kurulu’nda hangi kararların alınacağı da vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor.

Haberin Devamı

KABİNE TOPLANTISI BUGÜN MÜ, SAAT KAÇTA?

Birbirinden önemli konuların ele alınacağı Kabine toplantısı 20 Aralık Pazartesi (Bugün) Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe’de gerçekleştirilecek. Toplantının başlama saati ile ilgili net bir saat belirtilmesi ancak saat 15.00 sularında başlaması bekleniyor.

Toplantının sona ermesinin ardından da Bakanlar Kurulu’nda alınan kararların Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Millete Sesleniş konuşmasında kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

BAKANLAR KURULU KARARLARI NELER OLACAK?

Bugün gerçekleşecek Kabine toplantısının ağırlıklı gündemi ekonomi olacak. Döviz kurunda son zamanlarda yaşanan hareketliliğin piyasaya yansıması ele alınırken, milyonlarca memur ve emekli maaş zammı düzenlemesine dair değerlendirmeler de yapılacak.

Haberin Devamı

Kritik Kabine toplantısında koronavirüs salgını konusunda son gelişmeler değerlendirilirken, Türkiye’de de tespit edilen Omicron varyantına yönelik alınacak ek önlemlerin de ele alınması bekleniyor.

Aynı zamanda Kabine toplantısında İstanbul'da yapılan Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi'ndeki temaslarını değerlendirecek. Toplantıda, dış politikadaki diğer sıcak gelişmeler de ele alınacak.

Kabine toplantısının bir diğer önemli gündem maddesi de terörle mücadele olacak.