Türkiye (Son Dakika) Kabine toplantısı ne zaman başlayacak? Kabine toplantısı bugün mü, saat kaçta?

Kabine toplantısı ne zaman başlayacak? Kabine toplantısı bugün mü, saat kaçta?

Paylaş
Kabine toplantısı ne zaman başlayacak? Kabine toplantısı bugün mü, saat kaçta?

İki haftada bir toplanan Kabine, son olarak 31 Aralık 2021’de bir araya gelmişti. 14 Şubat’ta yapılması gereken Kabine toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yurt dışı temasları nedeniyle ertelenmişti.

Yeni Kabine toplantı tarihi belli oldu. Rusya-Ukrayna gerilimi, dış politika adımları, elektrik fiyatları, KDV indiriminin yansımaları konularının ele alınacağı Kabine toplantısında, Abdülhamid Gül’den koltuğu devralan yeni Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da ilk kez yer alacak.

Haberin Devamı

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2 haftada bir yapılan ve son olarak 31 Ocak 2021’de bir araya gelen Kabine’nin, 14 Şubat 2022’de toplanması bekleniyordu.

Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yurt dışı temasları nedeniyle Kabine toplantısı, gecikmeli olarak 16 Şubat 2022 Çarşamba günü yapılacak. Toplantı saati ile ilgili net bir bilgi paylaşılmasa da Kabine’nin 15:00-16:00 sıralarında bir araya gelmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 2 haftalık aranın ardından bir araya gelecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlık edeceği Beştepe'deki toplantıda KDV indirimi, Ukrayna-Rusya gerilimi ve dış politikadaki adımlar görüşülecek.

Kabine Toplantısı'nda temel gıdada KDV indiriminin de yer aldığı yeni teşvik ve tedbir paketinin piyasalara nasıl yansıdığı masaya yatırılacak. Özellikle fahiş fiyat uygulaması ve enflasyonla mücadelede atılacak adımlar ile ilgili görüş alışverişinde bulunulacak.

Haberin Devamı

Enerji yönetimi, yüksek elektrik fiyatlarına yönelik hazırladığı paketi kabinenin gündemine sunacak.

UKRAYNA-RUSYA GERİLİMİ GÖRÜŞÜLECEK

Rusya ile Ukrayna arasında artan gerilim de Kabine’nin gündeminde olacak. Bölgede tansiyonun düşürülmesi için hem Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hem de kurmaylarının yürüttüğü temaslar değerlendirilecek.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye ziyaretine ilişkin hazırlıklar görüşülecek.

Kabine’de, İsrail Cumhurbaşkanı'nın mart ayı içinde yapacağı Türkiye ziyareti ile Birleşik Arap Emirlikleri ile ilişkiler de masaya yatırılacak.

DIŞ POLİTİKA ADIMLARI ELE ALINACAK

Yunanistan'ın Ege'de gayri askerî statüdeki adalara yönelik ihlalleri ve buna karşı yürütülecek politika konuşulacak.

Ermenistan ile özel temsilciler seviyesinde sürdürülen görüşmelerde gelinen son durum görüşülecek.

Kabine’de yurt içi ve sınır ötesinde yürütülen terörle mücadele operasyonları ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına yönelik adımlar ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından ‘Millete Sesleniş’ konuşması yapacak.

SON KABİNE TOPLANTISINDA ALINAN KARARLAR

Adalet Bakanlığı'nı Abdulhamit Gül’ün ardından göreve gelen Bekir Bozdağ'ın ilk defa katıldığı kabinede 100 bin sınırına dayanan Kovid-19 salgınıyla mücadele çalışmaları, aşılamada son durum, Ermenistan ile normalleşme görüşmeleri, Türkiye'nin arabuluculuk teklifinde bulunduğu Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerginlik ve ekonomide yaşanan gelişmeler görüşülmüştü.

Haberin Devamı

Ekonomide yaşanan gelişmeler bağlamında faiz, kur, enflasyon üçgeninde önümüzdeki dönemde Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yürüteceği çalışmalar da görüşülmüştü. Bu doğrultuda enflasyonun düşürülmesine yönelik yeni tedbirler, temel gıda maddeleri olmak üzere KDV'nin düşürülmesine yönelik alternatifli çalışma için tüm kesimlerden gelen öneriler de toplantıda değerlendirilmişti.

Kabinede fahiş fiyatları kontrol altına almak, enflasyonu düşürmek için de atılacak yeni adımlar belirlenmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Faizle mücadelemi biliyorsunuz. Faizi indireceğiz ve indiriyoruz. Bilin ki enflasyon da düşecek" ifadelerini kullanmıştı.